• Rondellen

    Utomkvedes - vad händer sedan?

    Jag har igår fått konstaterat utomkvedeshavandeskap. Men eftersom jag inte har ont så ansåg läkaren att jag inte behövde akutvård, utan ska komma tillbaka på måndag för en cytostatikabehandling, och slipper därmed skada min äggledare ytterligare.

    Jag är givetvis livrädd att det är kört för mig att bli gravid. Var urgald för det positiva testet, det kom efter bara två månaders försök... så händer detta... Jag vet att bara för att en äggledare kan vara skadad så betyder itne det att den andra är det, men jag misstänker att anledningen att jag råkade ut för utomkveds är för att jag ahde klamydia när jag var tjugo. Då skulle ju potentiellt båda äggledare kunna vara skadade! Ställer in mig på att göra IVF nästa år, så blir allt annat som händer en positiv överaskning.

    Någon mer som fårr utomkveds som vill dela med sig lite? Tråden är för alla som råkat ut för detta och som ororar sig för vad som händer sedan...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-27 22:53
    Denna tråd fortsätter här

    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html

  • Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?
  • Mammiztill2
    vixon skrev 2009-08-22 14:11:07 följande:
    Mammis81: läste också din pres. Vill bara säga att jag känner så mycket med dig och vill ge dig en kram.
    Tack så mycket för orden
  • volvo bm 814

    Själv går jag på zonterapi och käkar massa mineraler för att bli gravid igen. Jag hoppas att det ska gå bättre den här gången.

  • Summer

    Vi åkte in kl 8 imorse för att ta blodprov. Vid 12-tiden ringer min läkare och ger beskedet att gravhormonet har gått upp och att de tror att det är utomkvedshavande och att jag antagligen måste opereras IDAG på momangen! De bad mig komma in akut med en gång och packa en väska för 1-2 dagar eftersom de ville lägga in mig. Jag bröt ihop TOTALT. Allt brast inom mig. Jag trodde att jag höll på att bli galen på riktigt jag grät och skrek ut min sorg. Johan har aldrig tidigare sett mig så ledsen och förtvivlad. De anade ju ma igår och jag bad redan då om att få göra ultragyn för att kolla äggledarna men icke, de ville inte lyssna.

    Vi åkte till DS gynakut och de började ta prover på mig och jag fick sedan ligga på en säng och vila. Sedan träffade vi läkaren och fick sedan åka upp till ultragyn för att en specialist skulle ta en närmre titt. Hon kunde se hinnsäcken men inget foster och hinnsäcken har fastnat precis i mynningen mellan livmoder och äggledare. Jag fick journalen med mig och fick åka ner till läkaren igen. Nu var både läkaren och ytterligare en kvinnlig specialist med i samtalet. De sa att de inte vågar operera mig idag eftersom man fortfarande inte kan se exakt var hinnsäcken sitter. De vill avvakta tills på tisdag och se vad som händer med hinnsäcken. Det finns tre alternativ:
    1) Hinnsäcken växer in mot livmodern och man kan då ta en kur för att ta bort den (men detta är för tidigt i dagsläget)
    2) Den växer sig större och man ser nu att den sitter fast i äggledaren och måste då operera bort hela äggledaren och ev en liten del av livmodern
    3) Det finns en liiiiiten liiiiten chans (minimal) att det är en normal graviditet men att fostret är så litet att det fortfarande inte syns. Det förutsätter att vi har räknat fel då vi blev gravida och dessutom så är mina gravhormoner för låga och embryot är för litet för dess naturliga storlek, så detta alternativ var nästan uteslutet. De sa dock att i en tidig graviditet kan ALLT hända och att de sett mycket konstigt genom åren.

    Jag fick alltså varken läggas in eller opereras idag och vi vet inget mer än tidigare. Tillbaka på ruta 1 hela tiden. Fortsättning följer...på tisdag.

    Någon som varit med om liknande?

  • volvo bm 814

    Jag har plussat idag. Väldigt svagt, men ändå.
    Bara hoppas det sitter rätt och vill stannna kvar. Kan knappt tro det. Oron börja gäcka.

  • Stella 78

    volvo bm 814 skrev 2009-10-24 10:35:55 följande:


    Jag har plussat idag. Väldigt svagt, men ändå.Bara hoppas det sitter rätt och vill stannna kvar. Kan knappt tro det. Oron börja gäcka.
    Grattis! Vad kul! Håller tummarna för att det går hela vägen denna gång!
  • Rondellen

    volvo bm 814 skrev 2009-10-24 10:35:55 följande:


    Jag har plussat idag. Väldigt svagt, men ändå.Bara hoppas det sitter rätt och vill stannna kvar. Kan knappt tro det. Oron börja gäcka.
    Åh hoppas, håll oss uppdaterade.

    Stella: hur har det gått efter blödningarna? Hur mår du?
  • Stella 78
    Åh hoppas, håll oss uppdaterade.Stella: hur har det gått efter blödningarna? Hur mår du?
    Tack för att du frågar! Mår faktiskt bra trots allt. Tiden har gått fort och hade ÄL förra måndagen. Tyvärr släppte det nog från vä sida denna gång och det gäller för hö äggledare att vara flexibel nu Är i testträsket igen och har idag testat bara 6 dagar efter ÄL. Anar en svag skugga men det kan betyda precis vad som helst.

    Hur går det för dig?
  • Rondellen

    Jag har lite kvar på de där tre månaderna som min misslyckade cellgiftsbehandling påtvingat mig :) Men vi kör fyra månader för å vara på säkra sidan så jag väntar tills december med att försöka. Det är nog bra så, har fortfarande känningar i magen efter snitten, behöver nog vila ut traumat efter operationen lite till.

    Skönt att höra att du mår bättre. Jag har ju själv varit med om mf, så förutom att numera ha läst allt som läsas kan om utomkveds så har jag en historia av att läsa allt som läsas kan om mf. Minns att jag lsäte på flera ställen att chansen att bli gravid är något större månaden efter ett mf. Vet inte vad det beror på exakt, men chansen ökar från typ 25% till ca 40% så du kan inte ha helt fel om din skugga!

    Kul ändå att vara i testträsket även om det är en sjukt jobbig period. Jag längtar efter att få hängivet kasta mig in i räkna dagar för ÄL-träsket och testa livet ur mig.
    Har f ö ÄL nu, men inget jag soms agt kommer att göra något med denna månad...

    Jag tror nog din högra äggledare svänger runt, de ska ju vara grymt bra på det där sägs det ju :D

  • Stella 78
    Rondellen skrev 2009-10-25 12:20:13 följande:
    Ps: Stella, hur vet du förrästen vilken sida du ahr ÄL? Har duv arit på VUL?
    Nej, denna månad har jag inte varit på vul, men har varit det tidigare och då fått bekräftat att det jag känner stämmer. Får liksom som dragningar och spänningar och molvärk på den sidan som släpper ägget. När jag hade vä sida kvar så kände jag sällan på hö sida. Fick nyligen veta att den ena ofta är dominant. Efter mitt X fick jag samma känsla på hö sida, så det kan ju stämma.

    Ja, nu får det räcka med mf och X. 3 mf och ett X borde räcka för en person...
  • Rondellen

    Stella 78 skrev 2009-10-25 16:34:46 följande:


    Nej, denna månad har jag inte varit på vul, men har varit det tidigare och då fått bekräftat att det jag känner stämmer. Får liksom som dragningar och spänningar och molvärk på den sidan som släpper ägget. När jag hade vä sida kvar så kände jag sällan på hö sida. Fick nyligen veta att den ena ofta är dominant. Efter mitt X fick jag samma känsla på hö sida, så det kan ju stämma. Ja, nu får det räcka med mf och X. 3 mf och ett X borde räcka för en person...
    Ah, det där känner jag igen, jag har ofta blivit orolig att det gör ont på just samma sida, att det skulle vara något problem. Tänk att det kan vara så enkelt logiskt!

    Och ja, du har fått din dos av olycka nu räcker det!
  • volvo bm 814

    Ja. Mitt ville nog inte stanna. Började blöda dagen efter jag fick mitt + och jag hade jätteont. Hoppas att det satt/sitter rätt så att det är ett vanligt mf, så att det inte sitter fel. Jag mår nämligen fortfarande illa och brösten har börjat ömma. Jag började blöda runt då jag skulle haft mens. Ett mf kan jag leva med då vet jag att det åtminstone satt rätt. Men vill inte gå igenom ett x till.
    Ska åka och kolla upp mig i och med jag fått ett + och har starkare grav.tecken.

  • Stella 78

    volvo bm 814 skrev 2009-10-27 07:45:25 följande:


    Ja. Mitt ville nog inte stanna. Började blöda dagen efter jag fick mitt + och jag hade jätteont. Hoppas att det satt/sitter rätt så att det är ett vanligt mf, så att det inte sitter fel. Jag mår nämligen fortfarande illa och brösten har börjat ömma. Jag började blöda runt då jag skulle haft mens. Ett mf kan jag leva med då vet jag att det åtminstone satt rätt. Men vill inte gå igenom ett x till.Ska åka och kolla upp mig i och med jag fått ett + och har starkare grav.tecken.
    Usch vad tråkigt! Förstår precis vad du menar med mf kontra X. Mf innebär ju iallafall att ägget kan passera ner till livmodern.

    Nu hoppas jag självklart att det bara är falskt alarm!

    Kram!
  • volvo bm 814

    Har varit inne och kollat. Det var ett mf. Hcg låg på 15. Hon hittade inget i äggledarna i allafall. Hade lite feber då jag kom in.

  • Mammiztill2

    TS: Ska du starta upp en Ny tråd?! denna stängs på söndag

    -Volvo, ja beklagar

Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?