• Rondellen

    Någon som blivit gravid efter att ha fått ett utomkveds?

    ... och om du blivit gravid ígen, har du båda äggledarna kvar eller är ena bortopererad?

  • Svar på tråden Någon som blivit gravid efter att ha fått ett utomkveds?
  • lia27

    Hej har oxå X nu ska få cellgiftimon....doktor sa att vi ej fick försöka på 3mån :( Självklart ska detta utredas oxå

  • Jessica201

    Plussade i onsdags!!

    X i november då ena äggledaren blev borttagen, hade även en i livmodern som dog en vecka senare (då v 10).
    En graviditet i mars som är oklar om det var i livmodern eller x, eller både ock. Fanns bara en hinnsäck i livmodern vid skrapning.

    Denna gång ?- Hoppas! Men det känns bättre än den konstiga graviditeten i mars, då kändes det aldrig riktigt rätt.

    *hoppas hoppas hoppas* Orkar inte annat än att försöka se det positivt, ingen idé att grubbla. Vul ska göras 26 oktober tills dess tänker jag bane mig vara gravid i alla fall (och förhoppningsvis ända fram till juni).

  • lia27
    Jessica201 skrev 2009-10-11 13:47:15 följande:
    Plussade i onsdags!! X i november då ena äggledaren blev borttagen, hade även en i livmodern som dog en vecka senare (då v 10). En graviditet i mars som är oklar om det var i livmodern eller x, eller både ock. Fanns bara en hinnsäck i livmodern vid skrapning. Denna gång ?- Hoppas! Men det känns bättre än den konstiga graviditeten i mars, då kändes det aldrig riktigt rätt. *hoppas hoppas hoppas* Orkar inte annat än att försöka se det positivt, ingen idé att grubbla. Vul ska göras 26 oktober tills dess tänker jag bane mig vara gravid i alla fall (och förhoppningsvis ända fram till juni).
    håller tummarna för dig!
  • Rondellen
    Jessica201 skrev 2009-10-11 13:47:15 följande:
    Plussade i onsdags!!X i november då ena äggledaren blev borttagen, hade även en i livmodern som dog en vecka senare (då v 10).En graviditet i mars som är oklar om det var i livmodern eller x, eller både ock. Fanns bara en hinnsäck i livmodern vid skrapning.Denna gång ?- Hoppas! Men det känns bättre än den konstiga graviditeten i mars, då kändes det aldrig riktigt rätt. *hoppas hoppas hoppas* Orkar inte annat än att försöka se det positivt, ingen idé att grubbla. Vul ska göras 26 oktober tills dess tänker jag bane mig vara gravid i alla fall (och förhoppningsvis ända fram till juni).
    Åh hoppas hoppas! Håll oss uppdaterade! Stort lycka till!
  • Jessica201

    Lilla frugan - Går det att spola äggledarna eller är blockeringen av mer permanent art? Annars så tänker jag att det gick ju faktiskt en gång så varför inte två?! Vad sa läkarna efter röntgen? Var de inne på någon behandling eller såg de inget problem?

    Tack Lia27 och Frikadellen för att ni hoppas med mig!

  • Jessica201

    Lilla Frugan - Så får väl inte läkarna säga och prioritera. Det är som att säga att du har bara brytit ena armen och här är en som operarat både så tyvärr... Stå på dig och kontakta sjukvården redan nu och inte när du känner att du hade velat ha nästa barn redan igår så att säga.

  • Jessica201

    brytit både skulle det varit men jag vart lite upprörd så det gick snabbt...

  • Rondellen
    ÄrtaMärta skrev 2009-10-13 08:15:33 följande:
    "blockeringen" är ju en ärrbildning eller liknande som ej går bort via "spolning".När de gjorde röntgen/spolning så sa läkaren att den högra är helt blockerad och när jag frågade om operation så sa de att de helst inte opererar pga att det finns så många andra som har betydligt allvarligare fel än så.Ok tänkte jag men nu iefterhand har jag bärjat tänka att vad f-n ... varför skulle inte mitt ärende vara tillräckligt stort?Ska jag riskera ännu ett X och sätta livet i spel ännu engång?Hamnar ett befruktat ägg i den äggledaren som är helt täppt så är chansen stor att det blir ett X till, hamnar den i den andra som "nästan är täppt så finns en liten chans att den kan ta sig igenom.Förstår du hur jag tänker?Det går inte att "laga" mitt skadade äggledare, det enda är att man måste operera bort den eftersom den ändå bara ställer till med problem.
    Dock vet jag en kvinna som hade båga sina äggledare blockerade, men som fick barn några år senare. Tydligen kan det "öppna sig" igen efter några år... Men du har helt klart en poäng i ditt resonemang
  • SussBebis

    Hej,

    Här är ännu en som fått X. Fast opererades för 6 veckor sedan och kämpar på här hemma. Låter som ljuvmusik i mina öron att Ni lyckats!!

    Men frikadellen, hur går det för dig själv??

    Kram

  • Summer

    Vi åkte in kl 8 imorse för att ta blodprov. Vid 12-tiden ringer min läkare och ger beskedet att gravhormonet har gått upp och att de tror att det är utomkvedshavande och att jag antagligen måste opereras IDAG på momangen! De bad mig komma in akut med en gång och packa en väska för 1-2 dagar eftersom de ville lägga in mig. Jag bröt ihop TOTALT. Allt brast inom mig. Jag trodde att jag höll på att bli galen på riktigt jag grät och skrek ut min sorg. Johan har aldrig tidigare sett mig så ledsen och förtvivlad. De anade ju ma igår och jag bad redan då om att få göra ultragyn för att kolla äggledarna men icke, de ville inte lyssna.

    Vi åkte till DS gynakut och de började ta prover på mig och jag fick sedan ligga på en säng och vila. Sedan träffade vi läkaren och fick sedan åka upp till ultragyn för att en specialist skulle ta en närmre titt. Hon kunde se hinnsäcken men inget foster och hinnsäcken har fastnat precis i mynningen mellan livmoder och äggledare. Jag fick journalen med mig och fick åka ner till läkaren igen. Nu var både läkaren och ytterligare en kvinnlig specialist med i samtalet. De sa att de inte vågar operera mig idag eftersom man fortfarande inte kan se exakt var hinnsäcken sitter. De vill avvakta tills på tisdag och se vad som händer med hinnsäcken. Det finns tre alternativ:
    1) Hinnsäcken växer in mot livmodern och man kan då ta en kur för att ta bort den (men detta är för tidigt i dagsläget)
    2) Den växer sig större och man ser nu att den sitter fast i äggledaren och måste då operera bort hela äggledaren och ev en liten del av livmodern
    3) Det finns en liiiiiten liiiiten chans (minimal) att det är en normal graviditet men att fostret är så litet att det fortfarande inte syns. Det förutsätter att vi har räknat fel då vi blev gravida och dessutom så är mina gravhormoner för låga och embryot är för litet för dess naturliga storlek, så detta alternativ var nästan uteslutet. De sa dock att i en tidig graviditet kan ALLT hända och att de sett mycket konstigt genom åren.

    Jag fick alltså varken läggas in eller opereras idag och vi vet inget mer än tidigare. Tillbaka på ruta 1 hela tiden. Fortsättning följer...på tisdag.

    Någon som varit med om liknande?

  • SussBebis

    Det va samma för mig.. In o ut hela tiden från sjukhuset, allt avvaktande. Det kan vara normalt men för tidigt o se osv.. På mig hitta dom i o för sig inte nån hinnsäck. När läkarna nästan gett upp, och jag va inne på sista ultraljudet. Då hade fostret växt sig stort på bara två dagar. 7 veckor senare sitter man här med bara en äggledare :(

    Jag håller dock tummarna för dig, och jag förstår din sorg :(

  • Fröken Snork

    Jag fick utomkveds i maj 06, operation men fick behålla äggledaren eftersom kroppen skött allt själv. Blev gravid i mars 07 efter att försökt sedan augusti 07.  Födde en flicka i november 07.  Blev gravid igen på första försöket i augusti 08 och födde en pojke i april i år.

Svar på tråden Någon som blivit gravid efter att ha fått ett utomkveds?