• Tualisa

    Fler som fått barn förtidigt under 2008.. fortsättning

    Här kommer ännu  en fortsättningstråd för oss alla som fått barn förtidigt under 2008! Alla är välkomna  . 

    Min dotter föddes i kejsarsnitt den 14 maj 2008 i vecka 31+2. Hon var mycket tillväxthämmad och vägde endast 1055 gram. Då hade jag legat inne i över 7 veckor innan dom plockade ut henne. 

    Är det fler som är i samma situation som jag, som fått barn förtidigt under våren. Skulle vara trevligt att följas åt och dela med sig av sina tankar och känslor.

    Alva har nu hunnit fylla 1 år och har varit på återbesök på neo och allt såg bra ut. Väger ca 8.5 kg och är 75 cm lång! Springer omkring och är världens busfrö!


    Lilla Alva är här 080514
  • Svar på tråden Fler som fått barn förtidigt under 2008.. fortsättning
  • Isa83

    Ja det är jättesvårt! Han har ju börjat på förskolan, har gått i 4v men har redan varit sjuk 2ggr så det känns som att han är ganska mottaglig
    Jaja vi får diskuttera vidare! Känns ju iaf som att jag aldrig skulle förlåta mig själv om vi inte vaccinerar honom o så blir han jättesjuk...

  • prinsessan 13 april

    hejsan på er...jo jag har också undrat om svininfluensan men har inte blivit erbjuden spruta... Tillhör själv riskgruppen....asmatiker men står och velar om man ska ta spruta eller inte.... Man får olika svar överallt! Hur tycker ni?

  • Bliglin

    Jag och sambon har bestämt oss för att VI ska vaccinera oss. Nils som tydligen inte tillhör riskgruppen ska väl inte vaccineras antar jag då han inte är 3 år fyllda...

    Jag har försökt läsa på om vaccinet och har läst en del på Smittskyddsinstitutets hemsida. Som jag fattat så innehöll ju praktiskt taget ALLA vaccin förr den kvicksilverförening som svininfluensavaccinet innehåller. Man tog bort det ur alla barnvacciner under 1992-1993. Därmed inser jag att jag själv och sambon absolut är vaccinerade med något vaccin innehållande kvicksilver som konserveringsmedel i vår barndom. Och i övrigt innehåller väl svininfluensavaccinet inga "konstigheter" annat än avdödade antikroppar mot svininfluensan dårå? Eller har jag missförstått?

    Så jag känner mig övertygad om att det är bra att vi vuxna vaccinerar oss, alltså i omtanke om riskgrupper och inte minst våra spädisar som ju inte ska vaccineras (i de flesta fall). För då hjälper vi ju till att förhindra influensans spridning...

  • Bliglin

    Jag vet inte vad jag ska säga, jag förstår att du är tveksam


    Isa83 skrev 2009-10-09 13:01:40 följande:
    Hallå tjejer! Jag måste bara fråga er ang våra barn o denna hysteri om svininfluensan.. Nu har vi fått ett brev hem om att han hör till en av riskgrupperna iom hans öppna duktus! Är det någon av er som fått samma info? Han ska alltså få vaccinet före alla andra men jag är fortf osäker om jag vill att han ska få det...
  • lugna gatan

    Precis som du bliglin skriver, av solidaritet (speciellt för ens egna barn) så skall ju vi vuxxna vaccinera oss när det blir dags. Men om de små skall... vet än inte.

  • Tualisa

    vi kommer att vaccinera oss, båda jag för att jag är gravid nu och min man. ALva får ingen vaccinering eftersom hon inte tillhör riskgruppen.

    lappen: alva har haft lindrig, fick ingen antibiotika.. men dom kan bli riktigt dåliga av det. tryck på "flerpen" insidan av örat.. eller hur man säger .Om han reagerar och gråter ävne om det är rött eller har runnit något från örat.. så kan det vara det.


    Lilla Alva är här 080514
  • Lappen

    läste det var värst på kvällen och hon grinar och gråter då och så får man inte röra vid örat och så håller hon för örorna som det gör ont...får se vad dom säger ska till sjukan snart

  • lugna gatan
    Lappen skrev 2009-10-12 12:40:30 följande:
    läste det var värst på kvällen och hon grinar och gråter då och så får man inte röra vid örat och så håller hon för örorna som det gör ont...får se vad dom säger ska till sjukan snart
    Vår äldste, douglas som snart blir 9, hade ofta öroninflammation under de första tre åren. Kanske tv-tre gånger om året. Jag kommer ihåg att han hade inte ont när man tryckte vid örat. Däremot hade han hög feber som inte gav med sig, men inga andra förkylnings/influensasymptom. Men det är ju vanligt att man får det ihop med en förkylning annars.
  • Tualisa

    Igår vaccinerade jag mig ialllafall mot svinet jag har gruvat mig länge och vet ej om jag gjort rätt än så länge.. men dom rek. ju så jag följer det.

    Hoppas det är bra med er andra!


    Lilla Alva är här 080514
  • Elpida

    Hej hej!!!!!

    Nu har jag hittat hit Grisvaccinet har inte kommit hit än... har ingen aning om om jag ska ta den eller ej. I vilket fall verkar det inte ensa räcka till riskgrupperna för tillfället...
    Ska skriva mer snart...

  • lugna gatan

    Hej tjejer! Verkar som alla har fullt upp, men jag uppdaterar lite om vad som hänt härhemma i västsverige.
    Alla i familjen har blivit vaccinerade nu, utom mannen som skall få det på jobbet i nästa vecka. Det känns så skönt att förhoppningsvis slippa åtminstone en influensa mindre iår
    Jag var lite upprörd över att Pricilla var kallad som riskgruppsbarn, fick veta att hon haft bpd, och vi hade ju inte visst om det innan. Nu har jag pratat med läkaren och han tycker att det var en liten grej och att hon är ju frisk nu. Tycker ändå fortfarande att det är jobbigt att man får veta saker iefterhand, särskilt då det var så under neotiden att man fick veta saker i efterhand och vi ofta påpekade att vi ville ha ALL information om våra döttrars hälsa HELA tiden.
    Nu har vi beställt ut journaler, men än har vi bara fått dem från östra, där flickorna föddes och var i fem dagar. Sedan Pricilla var där i två veckor iom myokarditen och ductusoperationen. Det jag kan tycka är helt fel är att de skrivit om tilbud som inträffat, men inte skrivit varför, tex vid ett tillfälle då hon fick pnemothorax. Hon hade då av nattpersonalen blivit matad på flaska, trots att hon hade cpap, och trots att jag ihop med läkarna kommit fram till att vi skulle vänta med nappflaska, detta gjorde ju att hon blev överansträngd och lungan kollapsade. Då står det bara att hon trots att hon var så dålig "ätit fint" på nappflaska, men sedan kollapsat....???
    Undrar hur dom tänker ibland?

    Novalee har gjort sitt ultraljud på hjärtat. Det var lite av en pärs! Hon vägrade att ha proben på bröstet, hon fick ganska mycket lugnande, men det verkade som att hon blev ännu argare - för hon ville ju inte va trött - och spjärnade emot åt alla håll, vi fick hålla fast henne, och det var jättejobbigt. Läkaren fick dock mätt det viktigaste och hjärtat fungerade bra och hade inte växt, det var bra balans i kamrarna. Trots en mellanstor ductus så ska man avvakt med åtgärd tills hon är i femårsåldern om hon mår så här bra, men skall ändå kontrolleras regelbundet. Det känns bra.

    Annars så har även Pricilla börjat gå nu, 14 mån korr. , hon går väldigt strakbent, hihi ser så go ut .
    Pratet är väl sådär, de säger mamma, pappa och så massa egna ord.
    Kram till er alla och en glad advent!

  • JessAnn

    Jag skrev innan idag men min hulligan till son raderade det.

    Här har alla i familjen blivit vaccinerade. Storasyster för 3 veckor sedan och jag sambon o lille O idag. Känner än så länge ingenting. Otroligt skönt att få det gjort.

    Vi har varit på neo mottagningen för korr 1 år i förra veckan. Ordinarie läkare var tjänstledig så vi fick en annan som iochför sig träffat O på neo-tiden dock inte så många gånger. O har passerat 10 kg och är på väg mot 11 kg. Han går med gåvagn men är lite för feg för att släppa. Kryper har han gjort sedan aug.
    Läkaren undersökte honom och hör då ett blåsljud på hjärtat. Trodde jag skulle kräka...Sambon blev helt vit i ansiktet. Det första som man tänkte på var...jaha klart att det ska komma ett bakslag eftersom det aldrig kom under sjukhustiden.
    Läkaren som förövrigt var hjärtspecialist tog med oss upp på ultraljudet direkt. Han kunde inte se någonting fel utan O hade ett fysiologiskt blåsljud på hjärtat. Inget farligt.
    Idag skulle vi ta lite foto till julkorten, O ville inte sitta still men de blev bra iallafall.

  • Isa83

    Här rullar dagarna bara på också! Liam har nu gått på förskolan i dryga 2mån och har väl varit sjuk halva tiden, förkylningarna avlöser varandra och han har andningssvårigheter när han är sjuk Hoppas det är en övergångsperiod bara! Vi har gjort alla förberedelser för ductusoperation så nu väntar vi på tid... Skulle ju ha varit i våras,sen nu i höst men det blir nog inte förrän efter alla helgen misstänker jag!
    Vaccinet har vi tagit allihopa, Liam ska få sin andra dos nu i veckan samtidigt som vi ska till neo.
    Annars är han en stadig kille på dryga 14kg, med ett väldans humör Han verkar vara lite före i trotsåldern haha
    Och så sover han ju fortf inte på nätterna...
    Han pratar massor, sätter ihop ord och pratar så man förstår! Är så kul

  • Lilybee

    Vi hade ettårskalas i söndags för vår lille kille. Som inte är så liten längre. Dyrgt 10 kg och 74 cm lång. Han ställer sig upp mot allt och går med det som går att gå med. Kryper gör han också sedan en månad tillbaka ungefär.
    Här hemma är alla vaccinerade utom Justus, han ska få sin nästa vecka. I övrigt så är det lite förkylt och vi misstänker att han har haft öroninflammation men inget som han har lidit av direkt.

    Nu gäller det att få till lite julpyssel och pynta hemmet, allt sådant uteblev ju förra året. Då låg jag fortfarande inlagd vid den här tiden...

    Skoj att få lite uppdateringar om de "små"!

  • Lappen

    vi ska ta influensa vaccinet idag har jag tänkt får se om sambon ska ta sammtidigt...Men känner att jag tar det säkra före det osäkra..

  • Tualisa

    Oj va länge sen jag skrev... känns som jag knappt hinner gå in här Är ivecka 29 nu, går in i vecka 30 imorgon. Allt ser bra ut än så länge. TIllväxtultraljud den 17 dec, hoppas det ser bra ut då oxå.

    blodtrycket är dock högt, insatt på mer  mediciner nu, och halvtidssjukskriven så nu ska maken vabba halva dagar och vara med alva. Men jag mår prima, så det är skönt! detär bara trycke tsom är högt ,och jag känner det knappt , konstigt.

    Alva är vild och galen!! klättrar överallt, upp på bordet och på stolar, soffan, hoppar. Ska på försenad 18 månaders kontroll den 22 dec, med vaccin mot mässling och sånt. Hon har fått plats på dagis i februari, vi börjar imars, så att maken kan vara hemma på henens dagar när vi fått nästa

    hur är det med er? ska jag göra en ny tråd efter denna.. eller hörs vi mest på FB?


    Lilla Alva är här 080514
  • Elpida

    Ja, det verkar som om vi mest hänger på FB... Teo är också en liten apa, tar ner honom från borden minst 100 ggr påerdag... inte lär han sej nåt när han trillar heller, var på sjukhuset för nån månad sen då hade hag slagit in 3 tänder och 2 var lösa..

    Kul att allt går bra Tualisa, skulle också vilja ha en liten till men just nu måste jag ta hand om mej själv först...

    Vi har tagit grisvaccinet.. vet inte om det var rätt eller fel, men med tanke på att vi ska till SVwerige i jul och flyga vore det trevligt at få vara influensafri under julen. Teo är ju i riskgruppen med tanke på hans hjärta så det kändes som om vaccinet var minsre risk än själv influensan....

Svar på tråden Fler som fått barn förtidigt under 2008.. fortsättning