• NoKnock Angleton

    språktest/skolor/bråkiga barn etc

    Jag undrar om era utspel som kommer innan valet varje gång handlar om att dra sd´s väljare från sd? Det känns som att ni fjäskar för sd´s väljare... Språktesten, kravet på att stökiga barns föräldrar skall tvingas sitta med i klassrummet, var kommer alla dessa utspel ifrån? Är FP på väg långt mycket meer åt höger, för det känns inte liberalt direkt...

  • Svar på tråden språktest/skolor/bråkiga barn etc
  • Folkpartiet

    Arbetsro för barnen i skolan är grunden för att undervisningen ska fungera. Det är viktigt för alla barn, men viktigast för de barn som har svårigheter och behöver lärarnas hjälp allra mest. Regeringen har därför gett lärare och rektor bättre befogenheter när det gäller t ex att stoppa mobbning eller splittra gäng som stökar och bråkar.

    Men jag tror att du håller med om att det också finns ett föräldraansvar. Det är ett ansvar som skolan varken kan eller bör ta över. En del elever som stökar och bråkar i skolan har det besvärligt hemma. Då är föräldrarna kanske snarare en del av problemet än lösningen och det är viktigt att familjen kan få råd och stöd från socialtjänsten. Men även i fall när barn har engagerade föräldrar och det bra hemma kan det hända att det inte fungerar i skolan. Då vore det bra med en ännu närmare samverkan mellan föräldrar och skola. 

    Om ett barn är kroppsligt sjukt kan en förälder vara borta från jobbet och få ersättning. Men om ett barn t ex är utagerande eller visar andra tecken på att må dåligt i skolan finns inte den möjligheten. Det vill vi ändra på. Vi vill att skolan och kommunen i större utsträckning ska kunna involvera föräldrarna i arbetet kring barnet. I de flesta fall vill säkert föräldrarna kunna vara på plats i skolan under en kortare period om skolan skickar signalen att de vill det, men ytterst vill vi ge kommunen möjlighet att fatta beslut om att en förälder ska göra det.

    Det är ett av förslagen i folkpartiets rapport om en tryggare skola som Jan Björklund presenterade nyligen: http://www.folkpartiet.se/ImageVault/Images/id_11545/scope_0/ImageVaultHandler.aspx 

Svar på tråden språktest/skolor/bråkiga barn etc