• Anonym

    Vad SKA ni genomföra?

    Ni politiker pratar ofta om saker ni _vill_ genomföra. Man kan vilja en himla massa saker men ändå inte göra ett skvatt av det.
    Vad _ska_ ni genomföra om ni vinner valet?

  • Svar på tråden Vad SKA ni genomföra?
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    Det går inte att undvika att prata om vad VI VILL för vi har en idé om att Sverige ska vara ett möjligheternas land där alla – oavsett bakgrund – ska få chansen att förverkliga sina drömmar.

    Valets stora konflikt lyder: fler jobb eller fortsatt ökande klyftor. Den borgerliga regeringen har valt att öka klyftorna men misslyckats med sin passiva jobbpolitik. Ungdomsarbetslösheten är nu bland de högsta i Europa. Företagen har problem att rekrytera och långtidsarbetslösheten växer. Denna politik vill de fortsätta i fyra år till med.


    Här är konkreta förslag inför det viktiga vägval svenska folket står inför, i de valfrågor där skiljelinjerna är som tydligast:


    Fler jobb istället för ökade klyftor Mer utbildning istället för sortering och stängda dörrar Bättre välfärd åt alla går före fortsatta stora skattesänkningar Sammanhållning istället för ett kallare Sverige Vi tar bort arbetsgivaravgiften för den som anställer en arbetslös ung och den som erbjuder en praktik- eller traineeplats får motsvarande avdrag. Skolans resultat ska bli bättre, men då måste också klasserna bli mindre och lärarna fler. Vi vill öka lärartätheten till 9 lärare per 100 elever. Vårt mål är tydligt - Sverige ska ligga bland topp 10 i OECD:s Pisa-undersökning inom matematik, läsförståelse och naturvetenskap 2015. Äldre ska ha rätt till fria hemtjänsttimmar utan att det krävs någon biståndsbedömning och de ska själva fritt förfoga över timmarna. De kan användas för att gå på teater, till snöskottning eller att ta en promenad. Äldre par ska inte behöva flytta isär när någon av dem behöver särskilt boende. För att öka tillgängligheten och effektivisera akutsjukvården vill vi införa hemläkarbilar för barnfamiljer och äldre.

    Läs mer på: http://www.socialdemokraterna.se/Valet-2010/Vagval-2010/
     

Svar på tråden Vad SKA ni genomföra?