• Anonym (Mamma)

    Avskaffandet av RUT-avdraget = en kvinnofälla?

    Många kvinnor arbetar deltid för att de inte hinner arbeta heltid. De tar hand om man och barn och arbetar därför deltid. De hämtar tidigt på förskola och fritids, för barnens skull. Men om man får tillgång till RUT-avdrag så kan ju båda arbeta heltid. Då kan man köpa tjänster som möjliggör även för kvinnan att arbeta heltid. Jag tycker att ert förslag att avskaffa RUT kan ses som en kvinnofälla. Avskaffandet av RUT tvingar i s f ned kvinnan på deltid, med sänkt pension och sämreekonomiska villkor som följd. Hur svarar ni på det?

  • Svar på tråden Avskaffandet av RUT-avdraget = en kvinnofälla?
  • Socialdemokraterna

    Hej!


    Vi har självklart inte något emot hushållsnära tjänster, det är ett viktigt arbete, särskilt för äldre och barnfamiljer som har svårt att orka eller hinna med.


    Däremot tycker vi inte att köp av hushållstjänster ska subventioneras. Det ger väldigt få jobb. Regeringens politik har medfört att 25 000 jobb försvunnit kommuner och landsting. Vi tycker att våra gemensamma skattemedel bör investeras i vår gemensamma välfärd. Skattebidraget är dessutom ojämlikt. Alla får vara med och betala skattebidraget men det används främst av människor med höga inkomster.


     


Svar på tråden Avskaffandet av RUT-avdraget = en kvinnofälla?