• skånegås

    En fråga till er med utåtagerande adhd-barn eller annan diagnos

    Ni som har barn som är utåtagerande och t.ex slåss är det lika hemma som "borta" eller "uppför sig" era barn bättre borta eller hemma?

  • Svar på tråden En fråga till er med utåtagerande adhd-barn eller annan diagnos
  • Philippa

    Han uppför sig bättre hemma... borta blir han lite stressad och därmed mer utåtagerande.

  • Litet My

    Uppför sig oftast lite bättre hemma där det dels är mindre stimulans och där han är trygg och kan reglerna.

  • pcalma

    Har två utagerande barn! Dottern håller ihop borta o sonen är lika borta som hemma. Trotsar värre hemma dock.

  • righthererightnow

    Beror lite på vad det är som händer runtomkring... Blir det för mycket stimm, gäller även borta som hemma så slutar det oftast i ett utbrott för han varvar upp sig själv mer och mer sen räcker det men minsta lilla fel sen smäller bomben typ... 

  • Little Ms Chatterbox

    Uppför sig ofta bättre borta än hemma, tex skolan men det är dagsformen, vissa dagar klarar inte av att ens hålla ihop på skolan. Det går ofta se tydliga tecken på vad det är som orsakat vad. 
    De flesta dagar kommer han hem som en solstråle och en halv sekund senare så bryter det ihop. Ibland behöver han bara få det ur sig och sen är det bra, ibland kan det hänga kvar några dagar.
    Mat, sömn, rutiner och planering speglar hans humör till  90-95% tror jag.  

    Desto mer ovan situation, desto mer håller han ihop men givetvis så blir det på bekostnad av efterföljande. Minns en härdsmälta utan dess like på en bröllop. Över 80 gäster satt och bara gapade när det kom, så hade INGEN sett honom. De trodde vi överdrev när vi hade pratat om de där härdsmältorna som inträffat tidigare hemma. Inte kunde väl lilla gulliga, lugna Zander göra sånt?


  • Majsan70

    Det beror på situation. Sonen är i dag 20 år. Hemma kan han vara mer utåtagerande normalt sett. Men när han tex. blir triggad av något någon så spelar det ingen roll vart han är. Däremot har han aldrig slagits utan agerar utåt med sättet i övrigt. Men aldrig någonsin har någon kunnat trigga honom att slåss. Han har blivit påhoppad ett par gånger o då enbart agerat genom att hålla fast personen ifråga tills lösning kommit.

Svar på tråden En fråga till er med utåtagerande adhd-barn eller annan diagnos