• Anonym (betty)

    lvu omhändertagande

    Soc tog lvu på mina barn pga vi inte gjorde som dom sa typ lämnade drog tester på arbets tid fast vi e drog fria sedan år 2008 varför blir man alltid sedd som pundare bägge har fast tjänst kan man sköta sitt jobb till 100% och vara tjackpundare nej det kan man inte!!!

  • Svar på tråden lvu omhändertagande
  • Anonym

    Det finns massor av anledningar till att ett barn blir LVU placerat, behöver inte vara för erat fd drogberoende. Men en varningsklocka kanske ringde när ni inte åkte och gjorde era tester samt om barnen är stökiga och har dessa diagnoser. ADHD och autism kräver stor uppmärksamhet och omvårdnad. Fast det vet ni kanske redan. 

    Ett ostabilt hem räcker också för att ett barn ska bli LVU placerat.

    Kontakta socialen och försök reda ut situationen.   

  • Anonym (betty)

    Soc sitter och ljuger under förvaltningsrättens förhör.E det rätt att göra det?Själv ska man tala sanning och så sitter en gammal kärring och blå ljuger om vissa saker vänder och vrider på allt man säger.Har absolut inget förtroende för dom längre.

  • Anonym

    Blev barnen omedelbart omhändertagna eller har soc. gjort en utredning och ni under den tiden vägrat drogtester?

    Varför vägrade ni göra testerna, hade ni haft viljan att visa att ni var drogfria om det var den orsaken att barnen togs så hade ni sett till att ordna detta med er arbetsgivare.

    Varför kunde ni inte för era barns skull ta dessa tester? 

  • Anonym (betty)

    Trodde inte dom kunde ta barnen pga uteblivna tester.Omedelbart lvu blev det är nu 5 veckor sen jag träffade dom.Kanske skulle man dansat efter soc men det finns ingen polisutredning eller att barnen blivit slagna mm.Det e inte ok att bara ta dom från skolan när man själve på jobbet:::

  • Anonym (pom tideli pom)

    Ursäkta, men är ni kallade att gå och ta prover så finns det definitivt en utredning för soc att falla tillbaka på, sen behöver soc ingen polisutredning för att omhänderta barn.

    Tråkigt för er och barnen.

  • Anonym
    Anonym (betty) skrev 2012-07-09 21:01:16 följande:
    Trodde inte dom kunde ta barnen pga uteblivna tester.Omedelbart lvu blev det är nu 5 veckor sen jag träffade dom.Kanske skulle man dansat efter soc men det finns ingen polisutredning eller att barnen blivit slagna mm.Det e inte ok att bara ta dom från skolan när man själve på jobbet:::
    Polisutredning, varför skulle det bli en polisutredning?
    Blev ni ombedda att ta tester före att barnen togs eller har ni vägrat detta efter att barnen togs?
     
  • Anonym

    De flesta gånger som soc ber om drogtester finns det allvarliga grunder eftersom testerna är dyra. Här och i andra kommuner som jag vet om så går man raka spåret bort till lab, sitter ner en kort stund och får sedan lämna sitt prov. Oftast tar besöket mindre än 20 minuter allt som allt. Man träffar inte läkaren, man sitter inte i vanliga väntrummet utan tar med sin remiss och går till lab.

  • Anonym (Lvu)

    Vilken vårdcentral stänger kl 14 varje dag?
    och era arbetsplatser är kanske knutna till ett vårdbolag/företagshälsovård?

    Har ni diskuterat med soc om er svårighet att gå ifrån arbetet tre gånger i veckan?

    Självklart så blir barnen lvu:ade om ni uteblir från tester, det är ju något som framgår tydligt i den plan ni har.

  • selma03

    Du måste berrätta om det här till socialstyrelse,för att de ska kontrollera socialen. Och du kan anmäla poliserrna till JO,eftersom de kom tog barnen uttan domstolsbeslut. Du måste videofilma eller spela in på ett annat  dina träff med barnen och med socialen.Du måste ha bevis om deras beteende, annars alla andra tjänstemän  säller sig bakom ryggen av varandra i tro(det är en routin)om att du ljuger.   Var inte rädd att lägga in dina videofilmer på youtube,oavsett vad än kommunanställda säger. De har innte rätt att bestämma nåt utan domstolsbeslut och i annat fall de agerar olagligt och det är tjönstefel, och bevis att nåt som inte stämmer i hela historien. Men framförallt man måste gå ut till offentlighet på youtube, annars det går inte, eftersom man har övertro på tjänstemän och  de beter sig hur som helstt,därför att de är obestraffbara,oavset vilken brott de än håller på med.Man kan ju manipulera uppgifter och skriva in vad de än vill,särskild  när de ar hjälp med sina lojala kollegor.  Videobevis på youtube och i räten-enda som hjälper.Var inte blåögd själv, eftersom ingen som tror nu på dig, i tjönstemannens ögon du är en psykstörd missbrukare livsfarlig för dina egna barn, om de hade agerat på detta viset.

  • Anonym
    Anonym (betty) skrev 2012-07-08 22:10:10 följande:
    Nej alla är väl inte som du det handlar om 3 gånger i veckan man kan bli sittande på vårdcentralen flera timmar det är inte så att man blir prioriterad först direkt
    Ni blir ju inte ombedda att lämna prov 3 ggr i veckan pga att någon på soc sitter & ljuger ihop en historia...  Det finns ju en anledning till att ni måste lämna prover! 
    Sen går man ju inte till en vårdcentral & blir sittande i flera timmar heller...  Man går till lab där man tar en kö lapp & väntar på sin tur, eller till Öppenvården . Arbetsgivare beviljar ALLTID ledighet för sånt....
  • Anonym

    varför lämnade ni inte testerbom ni nu inte hade drogat. Skyll er själva

  • TeamCaz

    Har för mig att om man har en tid för ett drog-test och inte kommer så skrivs det testet som positivt. Det blir alltså automatisk positivt om man inte gör testet.

    Jag kan dock ha fel.


    Jag Älskar Min Fina Familj
  • monia1982

    Ibland MÅSTE man som föräldrar svälja sin stolthet... Det är bara att enda efter soc nu det är de som har makten. Det är länstyrelsen som omprövar beslut, inte den enskilde socialsekreteraren, det måste ni förstå. Om ni vill ha barnen tillbaka så måste ni göra allt för att bevisa för dem Att NI är kapabla att ta hand om barnen. Jag hade LVU från 12 år till 18 år. Jag lovar dig TS att så fort DU bevisar för dem att DU klarar av att ta hand om dem så släpper de taget. Och att vägra ta prover är inte rätt sätt

  • LillMyra

    Till er som har en naiv illusion om Svenska Socialtjänstens ofelbarhet, läs denna artikel och tillhörande kommentarer: www.newsmill.se/artikel/2011/11/05/socialtj-nstens-makt-leder-till-felaktiga-omh-ndertaganden

    Det är inte enskilda tjänstemän inom Socialtjänsten man ska anklaga, utan det handlar till största delen om systemfel och dessutom allvarliga sådana. Dessa problem är allt för ouppmärksammade. Det är mest bara vi som tvingats sätta oss in i hur det går till i verkligheten som vet hur illa det egentligen är. Det borde verkligen inte få vara så här!

    Socialtjänstemännen bär ett alldeles orimligt stort ansvar för frågor som rör familjers och barns liv. De beslut som tas kring dessa frågor får enorma konsekvenser för de personer besluten gäller, ofta barn som i många fall inte kan tala för sig själva. Även de vuxna människor som drabbas har inte mycket att sätta emot den enorma makt som myndigheten Socialtjänsten har.

    Hos de tjänstemän som ska göra utredningar saknas det kompetens, erfarenhet och ibland även intresse och engagemang. Även om det vore så att utbildning, urval och rekrytering till dessa tjänster vore mycket bättre än det är idag, så skulle det fortfarande vara ett alldeles orimligt stort ansvar för en eller ett par socialhandläggare att själva arbeta fram allt underlag till besluten. Speciellt med tanke på att de högre instanserna, som Socialnämnden och Förvaltningsrätten, oftast enbart går efter de utredningar som redan gjorts, utan att alls utreda saken djupare.

    Brist på kompetens leder till massvis av fel i utredningen och även till en personlig osäkerhet, vilket naturligtvis påverkar utredningens kvalitet. Brist på engagemang och intresse leder till en dålig insyn i situationen, vilket också försämrar utredningen. Det underlag på vilket beslut tas är alltså ofta under all kritik, och detta ska få påverka våra barn och familjer!

    Det borde ALLTID vara fler personer inblandade i utredningarna så att kvaliteten förbättras och även rättssäkerheten. I alla de fall som gäller barn bör någon specialist på området (exv barnpsykolog inriktad på sociala frågor) vara inblandad, och bära ansvar för att barnens bästa sätts i fokus. Forskning visar på att det idag är 96 % av utredningarna från Socialtjänsten som saknar barnperspektiv, trots att det anses så viktigt. Det är oacceptabelt. I de fall där missbruk och beroende är inblandat bör också specialkompetenser inom det området medverka i utredningen. Socialtjänstemännen saknar allt för ofta grundläggande kunskap om missbruk, beroende och rehabilitering och kan därför inte förväntas kunna göra bedömningar kring dessa delar. När övergrepp, misshandel och hot är inblandat måste en expert på det området finnas med i utredningsprocessen. Juridiska ombud för både barn och föräldrar bör också medverka för att säkerställa rättssäkerheten. Som det är idag är barn i princip helt rättslösa. Socialtjänsten fungerar som ett parallellt rättssystem fullproppat med brister och dessutom skyddat från granskning i och med sekretessen. Sekretess finns till för att skydda medborgarna, men i detta fall används den snarare emot oss.

    Med ett team, med bred kompetens och olika perspektiv, som gemensamt ansvariga för utredningsprocessen skulle kvaliteten på utredningarna öka. Som det är idag, att handläggarna själva ska sköta allt, är det inte konstigt att det blir fel hela tiden. Vem som helst kan drabbas, ingen går säker för falska anklagelser som får fäste hos Socialtjänsten och leder till ett beslut om omhändertagande av barnet. Vi ska inte behöva ha ett så här dåligt och osäkert socialt system!

    Det som händer idag när kompetens, erfarenhet och ibland också engagemang och insyn saknas är att det är personliga fördomar, förutfattade meningar och godtycke som styr utgången. Det finns ingen rättssäkerhet utan Socialtjänsten bedriver ett parallellt rättssystem.Dessutom gör sekretessen att det blir svårt med granskning av dessa allvarliga brister.

    Om man hamnar i en situation där Socialtjänsten omhändertar ens barn på felaktiga grunder står man fruktansvärt maktlös. Barnet slits från sina föräldrar, sin hemmiljö, sin trygghet och kanske sin framtid och föräldrarna förlorar det allra käraste de har. Detta SKA INTE kunna få ske på felaktiga grunder, men det kan som sagt drabba precis vem som helst. I extremfallet räcker det med att någon är avundsjuk, gör en anonym anmälan till Socialtjänsten som sedan beslutar att inleda en utredning. Beroende på vad som har anmälts och på vilka tjänstemännen är, så brister det olika mycket i kompetens och intresse. Men i normalfallet finns åtminstone medelstora brister. Ofta saknas intresse och därmed insyn i situationen, vilket gör det otroligt svårt att bevisa oskuld. Tjänstemännen känner att de saknar kompetens och blir därför osäkra och rädda för att ta något beslut som blir fel, de vill därför hellre fälla än fria. Innan man vet ordet av har nämnden tagit beslut baserat på utredningen och ditt barn förs bort till okända människor. Om du överklagar till Förvaltningsrätten går de nästan alltid på samma spår som utredningen. Hur ska du bevisa att du KAN ta hand om ditt barn om du inte får visa det?

    Detta var som sagt ett extremfall, men det händer med dagens system, och många liknande fall finns det också. Det kan vara skolan som anmäler, för att barnet har problem i skolan. Man kan ju tycka att situationen i skolan ska ingå i utredningen av dessa fall, men oftast utreds bara hemmiljön och föräldrarna och det hittas "fel" som "förklarar allt". Omhändertaganden får inte användas för att förbättra små fel i ett barns miljö, utan ska användas då det finns risk för barnets hälsa och utveckling.

    Socialtjänstens makt måste begränsas och dess funktion ska vara mer av stödjande karaktär för medborgare, familjer och barn. De ska inte ha ensamt utredningsansvar eller beslutsrätt. Det finns helt enkelt inte kompetens för det och det får katastrofala följder som kränker mänskliga rättigheter!

Svar på tråden lvu omhändertagande