• hellokill3r

    BILD: Vad är detta? Bruna fläckar över hela händerna och fötterna?!



    Vad är detta? Det är skitläskigt, jag vaknade med det imorse och det går inte bort! Sambon har fått likadant tydligen! Vi har skrubbat och gnodd och försökt tvätta det men det går inte bort! På vårdcentralen kliade de sig bara i huvudet och sa "hmm, kom tillbaka om det blir värre" och det blir värre, sambon har fått fler fläckar och jag med, men nu får vi ingen tid på VC förrän imorgon. Är jätteorolig, är gravid i v.28 och är livrädd att det ska vara någon allvarlig sjukdom..

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-23 09:43
    Okej, nu uppdaterar jag med saker som det är helt uteslutet att det kan ha med att göra:

    *Växtsafter, typ maskrosor
    *Soja
    *Brun utan sol
    *Hudkrämer eller andra hudprodukter eller smink
    *Tvättmedel, tvål och sköljmedel
    *Rengöringsmedel
    *Möbler textilier och skor och liknande
  • Svar på tråden BILD: Vad är detta? Bruna fläckar över hela händerna och fötterna?!
  • jodå
    Fru Zäll skrev 2012-08-27 11:29:47 följande:
    skönt att höra, men konstigt ändå, tycker det är sjukt dåligt att läkarna inte gjorde ngt, skickat er till hudspecialisten eller ngt kunde dom ju ha gjort, man får inte fläckar bara så där, klart att det måste bero på ngt, och du som är gravid med jag hade blivit sjukt nojjig.
    Klart man kan få fläckar "bara så där". Om man har råkat ta i något. Är väl snarare tur att läkarna inte får panik bara för att någon kommer in med svårborttagna fläckar. Skicka till hudspecialist??
  • Skit i det du
    Fru Zäll skrev 2012-08-27 11:12:38 följande:
    Hur går det TS är fläckarna kvar? dåligt av läkarna att inte ta er på allvar...
    Men vad ska läkaren göra?
    Skicka en remiss till en undersökning om 3 månader typ?
    Förbjud foppatofflor, tights och one piece utomhus!!
  • Skit i det du
    Fru Zäll skrev 2012-08-27 11:29:47 följande:
    skönt att höra, men konstigt ändå, tycker det är sjukt dåligt att läkarna inte gjorde ngt, skickat er till hudspecialisten eller ngt kunde dom ju ha gjort, man får inte fläckar bara så där, klart att det måste bero på ngt, och du som är gravid med jag hade blivit sjukt nojjig.
    Tror du på allvar att man får en tid SÅ fort till en hudspecialist?

    Löjligt.. TS låg väl inte döende liksom
    Förbjud foppatofflor, tights och one piece utomhus!!
  • Maskrosbarn
    hellokill3r skrev 2012-08-27 11:19:55 följande:
    Fläckarna har gått ner och praktiskt taget försvunnit nu under helgen på händerna men finns kvar under fötterna. Det är ett mysterium som vi inte verkar komma få något svar på!
    Sa ju att jag trodde dom skulle försvinna...har själv haft likadana...och dom har försvunnit. 
    När jag får såna nästa gång så ska jag grundligt tänka på vad jag ätit och rört vid..och så kan
    jag skriva här då. För jag undrar lika mycket som du, när jag själv fått dom.  
  • leylo

    Vaknade imorse med exakt samma fläckar. Skrubbade som faaan med nån fläckborttagningsmedel tills det försvann. Min mamma hade en liten liten sån fläck förra veckan också. Nån som vet vad det kan vara?

  • Pigg cyklist

    Fick lika dant fast bara på fötterna efter jag cyklat Vättern rundan. Vid två tillfällen fick stanna efter som fötterna höll på att domna bort. Samt att jag ätit och druckit energidryck/kakor/gel men inte mycket.

  • VadVarDet

    Hej!

    Vad var det för fläckar? Jag har likadana på mina händer idag - liiiiiite, lite på höger och ganska mycke på vänster (dock inte lika mycket som du). Har inte heller, vad jag kan se just nu, några fläckar på fötterna.

    Fick du reda på vad det var?

    Någon annan som vet?

    Mvh.

  • farmor64

    Det kan kanske vara det som kallas "Schambergs Syndrom". Kapillärerna under huden spricker och släpper ut järn som orsakar de bruna fläckarna. Lär inte vara farligt.

  • Hira1

    Ni som har drabbats av de här fläckarna, har ni upplevt nått paranormalt efter dessa fläckar?? Som ett exempel; höra röster under natten? Nått andligt?? Isåfall hör av er

  • mzp85
    IDAG 23:04
    Nyhet! Gilla foruminlägg

    Nu kan du anonymt gilla och ogilla inlägg i forumet. Du kan bara gilla eller ogilla varje inlägg en gång.


    Hej! Haft haft EXAKT samma sak på fotsulorna för ett tag sen. Trodde då att jag på något sätt kommit i kontakt med brun utan sol. För det ser EXAKT ut så! Men idag hände samma sak fast nu i handflatorna! Googlade och hittade den här tråden och läste en annan där folk upplevt exakt samma sak! Mitt försvann bara efter ett par dagar och verkade ju tillsynes helt ofarligt. Men VAD är det som orsakat det?? Googlat  sönder och hittade att obalans i Sköldkörteln kan orska gula/orangeat på handflator och fotsulor. Men det låter ju onekligen märkligt om killen har samma sak?? Jag ammar nu och funderade om det kunde ha någon koppling. Det är såååååå skumt!! För det ser verkligen ut som man kommit i kontakt med någon typ av vätska som skvätt upp. Ett mysterium minst sagt!!! Ingen verkar ju ha svaret heller! Haha man blir ju minst sagt rätt irriterad när man inte har någon aning hur detkan uppstå. Och att det enbart är fotsulor och i handflatorna?! Men jag testade och gnugga så övre hudlagret försvann o då gnuggade det orangea bort så att det är något ytligt är ett faktum.. men VAD som orsakat det är oklart! Första gången vaknade jag också upp så och fick en smärre chock när mina barn frågade.vad sjutton jag gjort under fötterna??!! Hade hoppats på att någon satt med svaret men så var dessvärre inte fallet. Haha uppdatera mig om NÅGON begriper sig på orsaken! 


Svar på tråden BILD: Vad är detta? Bruna fläckar över hela händerna och fötterna?!