• Mamma38

    Hjälp! Jag tappar håret - håravfall...

    Min dotter är nu fem månader och världens nöjdaste lilla flicka, förlöst med snitt. Hon har två storebrorsor på fem och sex år. Full fart. Mitt problem är att jag tappar mer och mer hår...jättejobbigt...och nu har det gått så långt att jag har kala fläckar (nästintill) på flera ställen på hjässan .

    Trodde inte jag kunde må så dåligt av det här och undrar om någon annan går igenom samma sak? Borde man kolla upp med läkare... känner mig tom öm i hårbotten?

    Gick till frissan i helgen och betalade en massa i hopp om att må bättre...och kom hem från att vara en ljus blondin till morotsröd..nästan..och flintis på flera ställen...inte så kul som det låter...

    Någon annan som tappat så här mycket hår???

          

  • Svar på tråden Hjälp! Jag tappar håret - håravfall...
  • seandra82

    o j man tappar hår antingen under eller efter .jag tappade massor fköpte b 12 de hjälpte inte så mkt testade priorin de hjälpte  en del , kommer ihåg första gånger det var mer hår än vanligt på borsten när jag borstade håret o höll på å  grins när ja visa borste te gubben . kan fortfarande än idag bli smått panikslagen då jag får borsta å gå igenom håret med fingrarna efteråt för att fånga upp de hårstrån som inte kommer med. håret är lite tunnare än vanligt hade lite tjockare hår innan.det värsta är nog att se avloppet i duschen efteråt när det samlas hår efteråt det känns som man är flintis men ändå sitter håret kvar.

  • Löparmamma2013
    Mamma38 skrev 2012-10-26 10:59:38 följande:

    Så här ser jag ut...såå deppig för det här, ska börja jobba i januari och vet inte hur jag ska palla...Försöker verkligen tänka positivt men det är inte så lätt just nu... Tips på var man få tag på snygga breda hårband? Och Körsbäret, jag tar också gärna del av din kur som hjälpte dig...!!



    Hej Mamma38! Oj oj, stackare. Mitt hår är inte riktigt lika illa ännu men det är fruktansvärt jobbigt när det blir så. Har du varit hos hudläkare? Du borde definitivt kunna få perukbidrag, tycker jag, även om läkare inte verkar bry sig alls om kvinnligt håravfall.

    Mina tips hittills är att gå in på www.alopeci.se, där bör det finnas personer med tips på peruker och mössor och annat. Jag har inte riktigt hunnit till perukstadiet ännu men börjar förbereda mig. Det finns även frisörer som har specialiserat sig på håravfall. T.ex. Carl M. Lundh är ett namn som dyker upp då och då även om jag har läst en del kritik mot dem också. Det finns också forumet www.lookgood.se där man kan ställa frågor om håravfall, men det är nog en hel del laserkliniker där som skriver fuskinlägg. Håravfallsbranschen verkar vara en riktig skojarbransch.

    Mina planer för/mot fortsatt håravfall är:

    1. Klippa en så snygg frisyr det går med hjälp av kunnig frisör.
    2. När det inte går att kamma över längre, undersöka möjligheter till extensions, även om det också sliter på det stackars hår som är kvar.

    3. Toppik eller hårfibrer som döljder

    4. Köpa en lång lössvans som jag kan göra en bulle på huvudet av. Det verkar även finnas lösluggar att sätta fast.

    5. Försöka få perukbidrag igen genom att tjata och tjata och tjata på läkarna.

    6. Peruk/hårersättning/sjalar/acceptera.

    Hoppas hoppas verkligen att du hittar någon lösning, men jag tror att man kommer rätt långt med sjalar och löshår. Jag tycker att alopecisidan verkar trevlig, där finns säkert några som kan komma med experttips.

    Kram!                       
  • Mamma38

    Hej løparmamma!

    Tack før dina tips och tankar, det ær skønt att man inte ær ensam. På tal om løpning, så ær det det som får mig att hålla modet uppe, att træna!! Ger mig ut på långa løparrundor.

    Jag ska dock ta kontakt med min lækare igen, kanske inte ær så dumt att testa att ha peruk under en period...visste inte att det var så svårt som det verkar. (Sorry, har norskt tangentbord før tillfællet...)

    Kram! 

  • Löparmamma2013
    Körsbäret123 skrev 2012-10-17 23:19:30 följande:
    Samma här!!! Se på mitt äckelhår! Men hittade en hårkur som funkade så SJUKT BRA tycker jag iallafall!!! =)
    Körsbäret! Kan du inte berätta hur du fick ditt hår bättre?
  • izza1983

    Hej! Jag lider med dig. Efter min andra graviditet har jag tappat JÄTTEMYCKET hår och det känns som att det blir värre för varje dag som gå?

    Det är verkligen inte kul att vakna upp på morgonen och se kudden full av massa hår. Har sutitt och läst om håravfall, hittade en bra och informativ sida för er som vill läsa om det  mer kan jag länka: 


    www.plastikoperationer.net/haaravfall-tappa-haaret


    Jag ska träffa min husläkare nästa vecka, har blivit jätteorolig på sistone. Min största skräck är att vakna upp utan hår på huvudet...


     

  • Aruba
    Mamma38 skrev 2012-10-26 10:59:38 följande:

    Så här ser jag ut...såå deppig för det här, ska börja jobba i januari och vet inte hur jag ska palla...Försöker verkligen tänka positivt men det är inte så lätt just nu... Tips på var man få tag på snygga breda hårband? Och Körsbäret, jag tar också gärna del av din kur som hjälpte dig...!!


     


    Det här kan INTE vara normalt. Sök läkare, du ska inte gå och lida av det här i onödan. Jag har själv ett enormt "Simson komplex" som jag kallar det, hatar att ens klippa mig, så tror att jag någonstans kan förstå lite hur du känner.

    Jag håller tummarna för att det löser sig för dig, kolla upp peruker så länge sådu kan känna dig bekväm under tiden. 
  • Körsbäret123

    Löparmamma! Inte varit inloggad på superlänge! Du har bytt namn så gick inte att svara på ditt mail! Maila igen! 


     


     



     


    Så mycket hår har jag fått nu! Iphonekameran suger och ljuset är inte det bästa men man ser ju. Bara skriv ett meddelande. Tipsade någon en gång förrut om hur jag fick bort mina acneärr och då tog innehållet bort pga att FL tyckte det var reklam så därför svarar jag privat om det är någon som vill ha detaljer. 
  • Körsbäret123



    För alla som är intresserad! Lillebrorsan som lidit av höga hårfästen under ett par år och som fått supertunt hår ville också testa efter att han såg mitt resultat. Han har hållt på lite längre men han hade ju inget hår alls som hade växt i hans hårsäckar. Han började i Nov -12 och ny bild är taget i Feb -13 så detta är resultatet efter 4 månader...
  • Lilla Lo

    Nu är ju den här tråden lite halvgammal, men jag är där nu, där du var när du skrev det här inlägget Mamma38. Jag undrar hur det har gått för dig? Min son är 3½ månad och jag har tappat mycket hår i perioder tidigare också, men jag höll verkligen tummarna för att jag inte skulle drabbas av ytterligare håravfall efter graviditeten. Vet att det är fler som drabbas av detta, men jag känner mig såååå ensam och ledsen. Ser hemsk ut i håret. Har dessutom problem med hårbotten och varit hos 2 hudläkare varav en sa att det var mjälleksem och skrev ut kortison som jag använde varje dag under en lång tid utan förbättring, och nu för en vecka sedan sa nästa hudläkare att det var psoriasis i hårbotten. Jag sa att jag tappar håret också, men han bara ryckte på axlarna och skrev ut lite mer kortison. :( Nu har jag röda fjällande partier i hårbotten, och håret blir allt glesare. När jag duschar blir det en hårboll i håruppsamlaren. (köpte en sådan för att inte få stopp i avloppet hela tiden) Jag vill inte visa mig bland folk längre, känner mig jätteful.. Går aldrig ut utan mössa/sjal. Man blir inte tagen på allvar av läkare, vilket är jättetrist eftersom jag vissa dagar bara ligger hemma och gråter medan håret faller av i stora tussar. När ska det ta slut!? - Och jag fick inte minskat håravfall under graviditeten som alla säger att man ska få, jag tappade jättemycket v.5- v.25, och sedan lite mindre. Efter fl blev det bättre i ca 2 veckor och jag tappade nästan inget alls, men sen gick det tillbaka igen och nu är det riktigt illa.

    Körsbäret123-Jag skrev till dig eftersom jag tycker att dina bilder visar en stor skillnad före och efter. Hoppas att du kan ge mig hopp.   


    Ett evigt hopp har den som evigt längtar
  • Körsbäret123

    Det är vansinnigt många som har samma problem! 
    Därför har jag skrivit en kort e-bok man kan laddat hem gratis på min hemsida!
    I den förklarar jag också problematiken runt vår kost idag och hur det hänger ihop med vår kropp! Denna obalans skapar också psoriasis, exem, dålig hy, håravfall, inflammationer i leder, att man åldras fortare och får "åldring symptomer" tidigare, sömnproblem, huvudvärk och migrän, allergier etc. 

    Efter ni läst den svarar jag gärna på ytterligare frågor. Blev så mycket att skriva hela tiden så tyckte det blev smidigast att göra så här! 
     

  • zaza21
    Körsbäret123 skrev 2013-03-31 11:20:21 följande:



    För alla som är intresserad! Lillebrorsan som lidit av höga hårfästen under ett par år och som fått supertunt hår ville också testa efter att han såg mitt resultat. Han har hållt på lite längre men han hade ju inget hår alls som hade växt i hans hårsäckar. Han började i Nov -12 och ny bild är taget i Feb -13 så detta är resultatet efter 4 månader...
    Hej! Skulle jätte gärna vilja veta vad du har använt ?:)
  • sonnia
    Jag hade tidigare problem med håravfall. Jag fick stor hjälp av TRX2 behandling mot håravfall, kan beställas via deras hemsida www.trx2.se
  • lisa755
    sonnia skrev 2015-05-01 17:49:57 följande:
    Jag hade tidigare problem med håravfall. Jag fick stor hjälp av TRX2 behandling mot håravfall, kan beställas via deras hemsida www.trx2.se
    Den här stoppade mitt håravfall väldigt snabbt och sedan jag slutat med behandlingen har mitt håravfall inte återkommit.   
Svar på tråden Hjälp! Jag tappar håret - håravfall...