• Anonym (Enformig)

    Orgasm i olika ställningar?

    Hej! Jag lyckas bara få orgasm om jag ligger på rygg, dvs. har raka ben och gärna spänner ben och rumpa. Varför är det så? Skulle gärna vilja lyckas även i andra ställningar, några bra tips? Tack på förhand!

  • Svar på tråden Orgasm i olika ställningar?
  • Sexolog Camilla

    Hej.


     


    Det är få som får orgasm genom vaginalsex. Klitorissex kan däremot ge orgasm. Genom att stimulera klitoris under vaginalsex kan du få orgasm när du har penetrerande sex. 

    Klitorisollonet är den del av klitoris som syns på kroppen men kan vara för känslig för beröring, vissa är så känsliga så att en direkt beröring kan göra ont. Större delen av klitoris sitter innanför kroppen. Från klitorisollonet går två klitorisben i kroppen, under och utmed blygdläpparna. Fokusera därför inte bara på klitorisollonet. Den större delen av klitoris som finns innanför kroppen går att stimulera genom att trycka, slicka, suga och trycka på. Olika sexställningar kan stimulera klitoris, prova dig fram! 

    Att experimentera med en vibratorring kan vara bra för att utforska kroppen. Alla är olika och det är upp till var och en att utforska vilken del av exempelvis klitoris som är skönast att stimulera.


     


    Det handlar också om att släppa på kontrollen. Att släppa kontrollen är något som går att lära sig eller är också något som kommer med tiden. Det kan också handla om att inte ge sig själv den tiden och den kärleken till sig själv. Att släppa kontrollen och att ge sig hän är en viktig faktor för att få orgasm. Du skriver att du känner dig som mest bekväm i en liggande ställning på rygg, andra ställningar som möjliggör orgasm är sittande, stående, på sidan, från andra sidan, underifrån och ovanpå. Prova er fram! Lek och ha kul!


     


    Hälsningar


    Camilla

Svar på tråden Orgasm i olika ställningar?