• Nafurie

    Fråga ang utredning?

    Hej, jag och min sambo har försökt nu i 13 månader med att få barn, men det har inte tagit sig. Inne på 14e försöket nu. Jag har läst att man har rätt till hjälp för utredning om man försökt 1 år. Det jag undrar är vart man vänder man sig? Är det till en vanlig gynekolog då eller nån gynekolog som är specialist på sånt? Har typ gått hos en gynekolog 3 gånger i hela mitt liv så jag vet inte vad man ska ringa. Tänkte ringa nu på fredag, vad ska man säga? Är det bara att säga att man försökt 13 månader. Kan man ringa vilken gynekolog som helst? Eller är det till ett sjukhus man ringer? Och hur går en sådan utredning till? Jag bor i Stockholm.

  • Svar på tråden Fråga ang utredning?
  • Elin87

    Jag vet inte hur Stockholm gör. Men där jag bor (Skövde) så skrev vi ut en egen remiss för barnlöshet från sjukhusets hemsida och skickade in. Genom uppgifterna man fyller i tog de ställning om vi blev beviljad utredning eller inte.

    Det blev vi och nu har vi precis börjat! :)

  • Annelie 76

    Antingen har Gyn hand om det eller så hänvisar de dig till nåt annat ställe. Men Gyn är en bra början.

    Här på Mälarsjukhuset har de en särskild fertilitetsmottagning.

  • Nafurie

    Ingen aning hur det är i stockholm hittade en gynekolog , den jag vart på 1 gång förut som skrev att de hjälper till med sånt, och sen skickar remiss vidare ifall de skulle visa nåt. så får testa ringa dit idag och hoppas på tur.

    Trevligt att ni blev beviljade :)

    Hoppas vi oxå blir beviljade om det skulle visa sig vara nåt fel på oss.

  • Nafurie

    Okej, ja men får testa att ringa gyn som är här i kista gallerian, på deras hemsida så står de att de hjälper till med sånt så annars får jag prova nån annan gyn eller om de kan hänvisa till nån annan.

Svar på tråden Fråga ang utredning?