• Elle5

    Tvungen att skaffa barn

    Jag brukar ofta vara inne här och läsa och känner att jag skulle vilja ha lite råd angående en situation jag och min flickvän är i just nu.

    Det hela började med att min flickvän äkte in och träffade sin gynekolog som gjorde en undersökning som visade att var något problem med livmodern varpå hon blev skickad vidare till en gyn specialist.
    Gyn specialisten sa sedan att det var ett myom i livmodern som verkar sitta dåligt till och kommer att behöva opereras bort inom 1-2 månader. Det hon även sa var att livmodern var väldigt tunn och därför är det rätt stor chans att det blöder mycket när man tar bort myomet och om det inte går att stoppa får man kanske operera bort hela livmodern(?). Men hur som helst så skulle min flickvän bli steril när detta myom opereras bort, exakt varför vet jag inte utan detta är vad min flickvän har sagt till mig och det har inte varit möjligt att nå läkaren för att hon har semester i ett par veckor framöver.

    Jag känner mig själv osäker på varför min flickvän skulle bli steril bara för att hon behöver operera ett myom, men säger en gyn specialist det så får man anta att hon vet vad som gäller. (jag skulle gissa att min flickvän inte frågade så mycket för hon var halvt i chock).

    Jag har själv inte sett ett barn i min närmsta framtid då jag vill jobba i andra länder och hinna resa lite. Jag är 25 och jobbar medan min flickvän som är 19 pluggar och har ungefär 1.5 år kvar.
    Men samtidigt så vill jag ha ett barn någon dag och det känns väldigt tråkigt om man skulle bli av med den chansen.


    Känner mig väldigt vilsen nu och skulle gärna uppskatta lite råd från er.
  • Svar på tråden Tvungen att skaffa barn
  • Venne

    Kommer hon kunna vänta med att operera sig tills efter en eventuell graviditet då? Jag menar, är det ens ett alternativ i denna jobbiga situation?

  • Elle5

    Som det lät på läkaren brukar myomen sluta växa under en graviditet och om det blir så ska det gå bra.

  • Mamori

    Jag tror att de menar att om man måste operera bort livmodern för att hon riskerar att förblöda annars så blir hon steril för man kan inte bli gravid utan en livmoder... Däremot kan hon ju få biologiska barn med hjälp av surrogatmamma även fast det är svårt/olagligt på många ställen.

Svar på tråden Tvungen att skaffa barn