• Boo8

    Kattlucka barnsäkerhet?

    Hej

    Har en son på snart 6 månader och har så smått börjat barnsäkra. Lite tidigt men bättre tidigt än sent tänker vi.

    Nu har vi en dörr ner till källaren i hallen som brukar stå på glänt då katten har sin låda mm där nere.

    Vi funderar på att skaffa en kattlucka till den dörren istället. Är det säkert för små barn? Tänker kan de fastna osv?! Grind kan man ju ha men hade vart skönt att få stängt den dörren ändå...

  • Svar på tråden Kattlucka barnsäkerhet?
  • Maddi

    Ett barn är tåligare än katten, så om inte katten klämmer sig tycker man inte barnet heller gör de. Sen när barnet blir äldre och börjar öppna dörren så kanske de är bättre med grind om ni inte har lås dvs..

  • tulip79

    Vi har en kattlucka som sonen fastnat i några gånger. Han är nu 3,5 år. Ibland kastar han ut leksaker genom luckan o sen när han ska ta in dem genom att sticka ut handen o ta tillbaka handen fastnar den då luckan ligger mot handen (dvs stängd med en hand emellan). Sonen löser dock detta genom att putta på luckan med den andra handen o och vips är handen fri igen.

  • Boo8

    Tack för svaren. Jo det finns lås på dörren så det är inget problem.

    Tulip79, han har inte fastnat med huvudet eller så? Tänker när dom är små så dom inte stryps om dom försöker ta sig igenom :-/ Det är det jag är mest rädd för. Samtidigt är det väl många som har kattluckor...

  • tulip79

    Nej det har han inte gjort. Inte lillasyster heller, hon är 16 mån. Det är bara händerna som de petar på luckan med, så att den rör sig. Tror inte huvudet går igenom luckan, de har inte försökt med det iaf.

  • Mamma76

    Det första vår son gjorde när han lärde sig krypa vid 6 månaders ålder var att försöka krypa ut genom kattluckan. Redan då var huvudet för stort. Det enda dumma med den var att han ramlade ner på kanten under luckan när han försökte krypa ut. Men man måste ju följa efter en liten unge överallt ändå, så det gick bra att passa på det.

  • Boo8

    Ja visst är det så. Ja då ska vi ta o köpa oss en kattlucka nån dag ????

Svar på tråden Kattlucka barnsäkerhet?