• Deeelicious

    4 barn med kejsarsnitt? Går det?

    Om man fött 3 barn med kejsarsnitt, hur många gånger till kan man öppna snittet? Eller ska man acceptera att man inte kan få fler barn? Någo som fött mer än 3 barn med snitt vs fött vaginalt efter tre snitt?

  • Svar på tråden 4 barn med kejsarsnitt? Går det?
  • LinaM

    Min barnmorska på BVC har fått sina 4 barn med kejsarsnitt . Men som sagt är det individuellt hur kroppen kan hantera det.

  • IsDimma

    Om läkarna har sagt att det inte går en gång till och man ändå blir gravid. Vad händer då? Barnet måste ju ut på något vis.


    Du som kallade dig själv för extasy, hur gick det för dig? Hör av dig!
  • Krusbärskompott
    IsDimma skrev 2018-02-05 11:07:24 följande:

    Om läkarna har sagt att det inte går en gång till och man ändå blir gravid. Vad händer då? Barnet måste ju ut på något vis.


    Vad som "går" är ju en definitionsfråga. Och risken beror på varför de avråder. Risk för uterusruptur? Accreta? Annat? Men är man gravid o ej vill avbryta så försöker så klart sjukvården ta hand om dig så gott det går med ev extra kontroller o dyl. Precis som att sjukvården även tar hand om alkoholister som inte slutar dricka fast de får leverskada (dålig liknelse men du fattar).

    Det kan gå bra men det kan också leda till moderns död. Tråkigt när det gäller en för övrigt frisk och ung kvinna som dessutom har barn sedan tidugare som då blir moderlösa.

    Och som svar till TS: Det är helt individuellt och du måste prata med en specialist vad som gäller för just din livmoder. Lycka till!
  • Mammalundgren

    Det går i praktiken. Men varje gång så ökar du risken för dig och fostret enormt mycket. Är det ex värt att riskera att 3 barn blir moderslösa bara för att man envisas med att skaffa ett 4e?

    Ingen läkare kan ge garantier. Precis som att det är dumt att pressa kroppen med en överdos heroin så är det dumt att pressa en tunn livmoder som är skuren i många gånger. Det är ju du och fostret som skadas

  • modsey

    Omöjligt att svara på då det är högst individuellt. Sa de inget om det vid sista snittet så är det inget oroande de sett. Jag har tre snitt varav det sista var tvillingar. Hade kunnat göra ett tilö itan problem.

Svar på tråden 4 barn med kejsarsnitt? Går det?