• felicityporter

    Jag HATAR min sons namn

    Min son har ett namn som jag HATAR av hela mitt hjärta. Mår dåligt av att kalla honom för hans namn. Till saken hör att hans pappa och jag kom överens om detta namnet innan han var född eftersom han alltid velat ha en son som hette det namnet. 
    Jag fick dock reda på efter ett tag att han och hans ex (som nu ligger i koma och som han har hundratals bilder på och skrivit hur jävla mycket som helst om på facebook lång tid efter att det tagit slut) försökte skaffa barn som skulle heta detta namn. Han ljög för mig och påstod att han aldrig velat ha barn med henne eller någon annan och att han absolut inte diskuterat det namnet med henne.

    För att göra en lång historia kort kom det fram att detta var ren lögn, både han och hon hade gjort en fertilitetsutredning och kom fram till att hon var infertil men han kunde få barn och deras barn skulle heta detta pissnamn. Han hade dessutom en tjej efter hepatit c-koma-bruden som han dejtat ett kort tag och ville ha barn med, samma namn som den andra pundarbruden och han kommit överens om. Den andra tjejen hade dock mer vett än jag och drog ifrån honom. Han förnekar allt, men jag sitter på förstahandsinformation som visar att det är sant.

    Jag vägrade det namnet när det kom fram, han hade redan skrivit på namnpapperet med namnet som jag valt istället. Sedan gömde idioten det innan vi postade det och hämtade en ny blankett bakom min rygg. Han tvingade mig att skriva under, tog sin sjuka mamma med sig och båda gapade och skrek på mig hur jävla ondskefull jag var(!) och hotade mig att om jag inte skrev under skulle de göra mitt liv till ett helvete.

    Jag var svag just då och kände mig så sviken, otrolig deprimerad och självmordsbenägen. Skrev under medan tårarna föll...

    Vet inte hur jag ska göra nu. Mitt namn som jag valde fick jag bara ha i andranamn och nu hatar hans mamma mig för det och min sambo vill inte gifta sig med mig längre, trots att vi planerat att gifta oss i sommar, han vägrar säga vår sons andranamn. Till och med på dopet gjorde han en ful min när jag sa alla vår sons namn.

    Hur fan ska jag göra? Jag klarar inte av att säga hans namn utan att må ännu sämre och om jag kallar honom för sitt andranamn vill min sambo lämna mig.

  • Svar på tråden Jag HATAR min sons namn
  • Burning Birds

    Oj käre vän! Detta låter sannerligen som ett östermalmsproblem..
    Skulle råda er att försöka träffa någon att prata med, verkar som att ni behöver hjälp att kommunicera med varandra. 
    Den bästa lösningen för er och barnet är ju om ni kan hitta ett namn som både tycker är passande och ändra till det.
    Alternativt att ni skaffar ett till barn innan ni har gift er då mamman inte behöver pappans godkännande för namngivelsen. Avråder dig dock att skaffa mer barn med honom och istället lämna honom och hans mamma om ni inte kommer överens om en bättre tillvaro.
    I en relation är det viktigt att kunna samarbeta och lyssna och fråga vad den andre tycker i sånt som rör båda parterna och barn, Speciellt om en är ledande i ett förhållande vilket han verkar vara.

    Hoppas iaf att ni stundvis har det fint i tillvaron och kan glädjas av erat fina barn!!
    Tror nog du/ni löser det här! Ta det lugnt med mediciner och festande bara. Lycka till

  • Tow2Mater

    Ditt minsta problem är väl barnets namn. Ingen av er låter riktigt kapabel att ta hand om barnet som du skriver här. Be om hjälp hos soc.

  • fluu

    Barnets namn verkar vara det minsta problemet. Du lever med ett fullkomligt as! Sluta med det för din och din sons skull.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu

    Du borde förresten försöka ligga steget före. Kontakta själv soc och kvinnojour. Du blir misshandlad och kontrollerad. Berätta som det är och ta gärna med dig bevis. Gör det nu och utan att berätta för din sambo.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • äldreochklokare
    felicityporter skrev 2018-05-18 01:59:41 följande:
    Ja, det är klart jag har. Men han hotar mig att snacka skit om mig till soc, skaffa en bra advokat så att han får ensam vårdnad och han sa att han kommer ta med alla möbler så att jag inte kommer ha ett piss kvar. Till saken hör att hans mamma har varit snäll och köpt vår sons möbler, så då är jag tvungen att köpa garderob, spjälsäng, superdyrt fancy skötbord osv, plus att lösa ut hälften av vår svindyra TV vi köpte nyss tillsammans och en svindyr bokhylla. Jag har inte särskilt god ekonomi, och han har fått mig att slänga min TV, min gamla bokhylla och massor av porslin samt glad eftersom "han ändå har en uppsättning". 

    Han kommer göra allt för att snacka skit om mig till soc och jag vet att han är mycket bra på att manipulera människor (han är före detta missbrukare så detta är han expert på) och jag vet också att hans mamma och morbror kommer backa upp allt han säger till 100%. Jag kommer inte ha några pengar till alla nya möbler och har ingen aning om vad jag ska göra... Det känns så jobbigt, vet att han är så jävla känslokall och inte har något som helst samvete eller problem att ljuga och manipulera för att han ska framstå som den mest lämpade föräldern. Gråter
    Snacka skit kan han ju alltid försöka med, det gör typ "alla" så Soc är nog ganska luttrade. 

    DU ska kontakta en advokat som specialiserar sig på vårdnadstvister och så pratar du med den om hur dina möjligheter ser ut, innan du säger något mer till mannen. Du vet, det är inte bara han som har rätt att skaffa en advokat. Möbler? Du för ursäkta men möbler är väl inget i sammanhanget? Möbler går att ordna på många sätt. Svindyr bokhylla? varför köper man en en "svindyr" bokhylla? Går lika bra med Billys från IKEA. Förstår du? Det där är bara prylar, sånt går att ordna, men er relation är ju helt tokkörd. 

    Du samlar bevis på allt han hotar dig med, spela in på mobilen när ni pratar, sparar sms han skriver osv, allt som kan bygga en bild av hur han är, om det blir aktuellt att använda. Var också smart och försök inte att diskutera så mycket, tjafsa inte i onödan så att inte du framstår som likadan. 

    Det är inte barnets namn som är det mest allvarliga här, det hoppas jag du förstår. Det här är inte en vettig person att leva med. Hans missbrukarbakgrund kommer givetvis komma upp i en vårdnadstvist och hans manipulativa tricks kommer avslöjas om du sköter dina kort rätt, men du måste ta hjälp av ett proffs. Googla redan idag vilka advokater som finns på din ort, vilka som specialiserar sig på vårdnadsfrågor, annars är risken att man får någon allmänpraktiserande jurist som tar olika sorters fall och de är inte alltid lika insatta. Ta gärna en manlig advokat. 
    Det finns ofta ekonomisk hjälp att få via hemförsäkring eller om du har någon annan försäkring, så kolla upp det innan. 
  • Mimosa86
    felicityporter skrev 2018-05-18 01:59:41 följande:

    Ja, det är klart jag har. Men han hotar mig att snacka skit om mig till soc, skaffa en bra advokat så att han får ensam vårdnad och han sa att han kommer ta med alla möbler så att jag inte kommer ha ett piss kvar. Till saken hör att hans mamma har varit snäll och köpt vår sons möbler, så då är jag tvungen att köpa garderob, spjälsäng, superdyrt fancy skötbord osv, plus att lösa ut hälften av vår svindyra TV vi köpte nyss tillsammans och en svindyr bokhylla. Jag har inte särskilt god ekonomi, och han har fått mig att slänga min TV, min gamla bokhylla och massor av porslin samt glad eftersom "han ändå har en uppsättning". 

    Han kommer göra allt för att snacka skit om mig till soc och jag vet att han är mycket bra på att manipulera människor (han är före detta missbrukare så detta är han expert på) och jag vet också att hans mamma och morbror kommer backa upp allt han säger till 100%. Jag kommer inte ha några pengar till alla nya möbler och har ingen aning om vad jag ska göra... Det känns så jobbigt, vet att han är så jävla känslokall och inte har något som helst samvete eller problem att ljuga och manipulera för att han ska framstå som den mest lämpade föräldern. 


    Då ska du kontakta familjerätten på en gång. Utan att berätta för din kille. Berätta att du lever under hotfulla förhållanden och behöver rådgivning hur du tar dig ut. Du ska kolla upp alla möjligheter och inte ge upp och acceptera att leva under hot!. Börja med att prata med din BVC eller mvc skötersk om familjerätten känns som ett stort steg, och be om hjälp. Du måste ut ur den här relationen!

    Som mor till barnet har du ett starkt skydd! Starkare än hans. Och ett barn under ett år bedöms aldrig tillräckligt stor för växelvis boende utan barnet kommer hamna hos dig. Likaså spjälsäng och dessa möbler eftersom det enligt sambolagen är er gemensamma eftersom det anskaffades för det gemensamma hemmet. Tv kommer förmodligen han få, men då kommer du få fler möbler som motsvarar det värdet (om det anskaffades under samborelationen).

    Stanna ska du inte göra för han kommer bara bryta ner dig helt. Förr eller senare kommer du behöva lämna oavsett och bättre att göra det nu när du har rättsligt starkt föräldrastöd än senare när du är helt nedtryckt och trasig.
  • Katten47

    Wow chilla. Du låter väldigt hormonell och instabil. Och extremt svartsjuk också.

  • Snuttis2

    Sorry men problemet kring namnet är väl det minst i sammanhanget! Väx upp och ta hjälp att reda ut er relation. Barn har rätt till en stabil o kärleksfull familj o uppväxt!

  • senalena

    Lämna honom om du mår så här dåligt.
    Du kan kalla sonen vid vilket namn du vill sedan.

    Skit i möbler, hans morsa mm. Gå till soc, lägg fram allt som det är och säg att du behöver hjälp att lämna en karl som verkar mer instabil än vad du är just nu.

Svar på tråden Jag HATAR min sons namn