• boxer1995

    Köpa ny eller begagnad bugaboo fox?

    Som rubriken lyder, så undrar jag om det är rimligt att spendera ca 13-14000 på en ny vagn, eller är det bättre att köpa en bättre begagnad för runt 8-9000 (modellen innan)? Det är inte frågan om vi har råd eller inte, utan om det är försvarbart? Hur har ni andra resonerat gällande ny vs begagnad?

  • Svar på tråden Köpa ny eller begagnad bugaboo fox?
  • Matrix123

    Vi valde att köpa ny dels för garantin och att man får lånevagn om den skulle behöva lagas osv. Och dels för att det helt enkelt känns fräschast att den inte varit använt innan :) köpte en bugaboo donkey 3 för 15k och om pengar inte är något problem så är det flest fördelar att köpa nytt:)

  • Sisisisi

    Jag haft haft många vagnar, både nya och begagnade. Tycker att det överlag är rätt överskattat med nya vagnar, sparar hellre några tusen och köper en begagnad i fint skick. Men ibland kan man ju ha spanat in en speciell vagn som inte finns begagnad och då har det ändå känts värt med en ny.

    Kan ju tillägga att jag gillade att byta vagn rätt ofta och köper man begagnade kan man sälja dem för i princip samma pris man köpte den för. Skulle man bara köpa nya vagnar och sälja efter några månader skulle man ju förlora mycket pengar.


    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • Solblomma30

    Vi har köpt vår Bugaboo Fox ifrån babyplus.nl. Det är en helt seriös handlare och man får samma garanti som om man hade köpt vagnen på Babyproffsen i stan. Vår sufflett och varukorg är solblekta så jag mailade och fick dem utbytta utan problem. Vi köpte vår vagn där i vintras för 11800 kr ungefär och fick då åkpåse, seatliner, mugghållare och adapter till babyskydd på köpet.

    Om du kan tänka dig en Fox och inte en Fox2 så får du en ny därifrån för 975 Euro nu. Då förlorar du ingen garanti och får en ny vagn.

  • brallison

    Generellt föredrar jag alltid nya saker - känns bättre, så att säga Dock skulle inte köpa Bugaboo alls, då personliget tycker jag att den är överskattad och just för vår familj är för låg (vi är rätt så långa). Det finns massor med andra fina och mycket billigare vagnar som man kan köpa från Tyskland

  • nernu

    Jag köpte den ny för att jag ville ha just foxen och den hade precis kommit ut på marknaden så det fanns i princip inga begagnade då. I nuläget hade jag kunnat köpa en begagnad om den var i väldigt fint skick. Det är ju högt andrahandsvärde på såna vagnar och jag har tänkt använda vår vagn till alla barn vi får. Då kan det vara värt att köpa en man verkligen gillar.

  • boxer1995

    Tack för alla bra svar. Gav oss lite mer att ha i åtanke och vi har nu landat i att det blir en ny fox 2 ????

  • Pigall

    Skulle köpt en begagnad alla dagar i veckan. Har man bara ett barn så använder man vagnen så kort tid. Första månaderna har du babyskydd, efter det liggdelen och därefter sitter de ett tag. När de börjar gå är det smidigare att byta till en paraplysulky som är lätt att ta med och inte väger för mycket. En begagnad vagn som använts till ett barn är ofta i toppskick.

  • Snurranfian

    Själv har jag lite problem med all överkonsumtion av varor och hur det påverkar miljön att köpa nya saker hela tiden ... Vi valde att köpa en begagnad vagn. Superfin! Även satsat på andra saker begagnade saker: typ amningskudde, babykläder mm. In i tvättmaskinen så är det fräscht. Dessutom är iaf mitt samvete bättre. Slit och släng måste upphöra tycker jag! :)

  • Solblomma30
    Snurranfian skrev 2020-09-04 06:57:30 följande:

    Själv har jag lite problem med all överkonsumtion av varor och hur det påverkar miljön att köpa nya saker hela tiden ... Vi valde att köpa en begagnad vagn. Superfin! Även satsat på andra saker begagnade saker: typ amningskudde, babykläder mm. In i tvättmaskinen så är det fräscht. Dessutom är iaf mitt samvete bättre. Slit och släng måste upphöra tycker jag! :)


    Jag håller med dig, men samtidigt tycker jag att lösningen för miljön är lite mer komplicerad än att alla köper sin vagn i superfint begagnat skick. Hur ska det gå till? För att du ska kunna köpa en vagn i fint begagnat skick så måste ju någon annan köpa en ny barnvagn och använda den väldigt lite. Eller hur? Marknaden börjar ju inte med en fint begagnad vagn, och att personen som först köpte vagnen ny har använt den väldigt lite gör ju egentligen inte vagnen mer miljövänlig. Personen som säljer vagnen har säker köpt en annan, ny vagn för att ersätta den andra, också.

    Om man istället tänker att alla köper en ny barnvagn och sen använder den tills den är helt slutkörd så borde den nya vagnen kanske inte vara sämre än en bättre begagnad, ur en miljöaspekt?

    Eller så måste barnvagnarna börja tillverkas på ett sätt som är miljövänligt, i miljövänliga material. Det vore väl det allra bästa. Och att alla behåller vagnen tills dess att de inte ska ha fler barn, och sen säljer den väldigt uttjänta vagnen till en annan familj, som i sin tur struntar i att vagnen inte ser fin ut och istället tänker att den tjänar sitt syfte ändå, att transportera en bebis från A till B.

    Intressanta och komplicerade frågor!
  • Snurranfian

    Mkt intressanta tankar! Håller med i en hel del! Jag tänker dock att det är bättre att köpa en vagn som redan är tillverkad och som redan gjort avtryck på miljön i sin tillverkning (självklart hoppas man att den är tillverkad på ett ansvarsfullt sätt) istället för att beställa en ny som ska tillverkas. Ofta håller barnvagnar länge om de är av god kvalitet. Man behöver inte anta att den använts lite bara för att den är i fint skick. Om man sköter om den, t ex förvarar den inomhus och orkar av, så håller den till rätt många barn. Sedan beror det på hur petig man är... om det gör något att det är nåt estetiskt skav på t ex handtaget osv. Många saker kan vi använda mycket längre än vi gör. Det går att laga mycket. Tyvärr är ju barnvagn dock ofta en statussymbol och det ska gärna vara senaste modellen. Konsumtion av nya varor kommer dock alltid med ett högt pris för miljön. Självklart önskar man att mer produkter tillverkades miljövänligt. Det gäller ju kläder, skor och allt möjligt vi köper till både barnen och oss själva. Skrämmande vilken miljöpåverkan den tillverkningen har på miljön.... speciellt där de tillverkas...ofta i Kina, Indien och Bangladesh.

    Slår verkligen ett slag för att låta saker få en andra eller t o m tredje chans. Känns rätt viktigt för våra små barns framtid. :) Sen är det självklart skoj med nya saker.... tycker jag med... men är det värt det??

    Detta är ju en fråga som rör allt vårt konsumerande....

Svar på tråden Köpa ny eller begagnad bugaboo fox?