• Jacobsmamma

    Hindsvepning

    Hej, jag är nu gravid i v 39 (38+0) och gjorde första hindsvepningen igår, resultatet av min barnmorska då var att tappen va 1 cm o väldigt mjuk, hon kunde till o med tänja den åt sidorna utan problem, jag var även öppen 1.5 cm och hon tror inte jag går hela vägen, beräknad 21 juni.

    Sen hindsvepningen har jag haft lite mer mensvärk typ men inte så mycket mer, ska göra nästa hindsvep imorgon så vi får väl se hur det ser ut då om det är samma läge elr inte..

    Men min fråga är, har nån av er haft samma situation o har helt plötsligt förlöst?

  • Svar på tråden Hindsvepning
  • Anonym (E)

    Tanken med hinnsvepning är just för att få igång förlossningen, och det kan så klart bli ganska plötsligt. Varför satte de igång dig så tidigt, du har ju inte ens gått full tid än?

  • Anonym (N)

    Hinnsvepning heter det. Det är ju hinnorna man sveper runt. Oerhört dumt av din bm att hinnsvepa om det inte finns anledning vilket du inte skriver om. Risken är att du får jättejobbiga pinvärkar i flera dagar. Vi som jobbar på förlossningen fullkomligt hatar när de gör hinnsvepning på mvc. För det är vi som tar hand om dom när de sen ligger i dagar och har så ont.

  • Jacobsmamma

    Dom gör detta pga min klåda ja har, jag har inbokat möte på specialist mödravården nästa vecka men dom föreslog försök till hinnsvepning o jag sa ja då det ändå va värt ett försök för o slippa igångsättning då jag fick det med första barnet o helt vill få det naturligt nu.. Men klådan är Fruktansvärd o ännu vet dom inte vad det är då jag tagit lever prover o dom var normala

  • Anonym (E)

    Men hur säker är de på att klådan har med graviditeten att göra då, och att den ens kommer att gå över bara för att du fött barnet..? Det känns dumt att dra igång en förlossning i onödan, men du är iaf inom ett normalspann att föda om det kommer nu. Hoppas det går bra i vilket fall och att du verkligen slipper klådan sen.

  • Jacobsmamma

    Dom misstänker att det är graviditeten då allt började runt v 30 o att jag inte haft någe klåda innan dess alls...

  • Anonym (3-barnsmamma)

    Första och tredje förlossningen startade efter hinnsvepning. Sen om det var just det som gjorde de eller om de ändå kommit kan jag inte svara på. Andra förlossningen fungerade det inte alls på, den gick över till igångsättning. Dock har alla tre vart efter bf.

    Kan även tillägga att vid tredje var jag öppen drygt 3 cm och det gick lätt tänja mer. Som omföderska är man väll i princip alltid öppen ett par cm? :)

  • Jacobsmamma

    Ja jag vet inte hur det är dedär me om man alltid är öppen elr så eftersom detta är andra barnet men det var inget som min barnmorska nämnde men det kan ju stämma, men hon va väldigt posetiv till resultatet hon kände eftersom livmodertappen va väldigt mjuk o bara 1 cm kvar, jag hade ju helt andra förväntningar, trodde inte alls att något hänt överhuvudtaget ????

Svar på tråden Hindsvepning