• shitshit1211

    Stödinsatser?

    Nu behöver jag hjälp av er. Jag har väldigt många problem med mitt psyke och likaså med kroppen. För att rabbla upp några saker: Social ångest, återkommande depressioner, självisolering, självmedcinering, tandvärk pga behov av rotfyllning som jag inte klarar av att fixa, min kost består nästan helt av socker och magbesvären som är den största orsaken till isolering under 3 års tid.

    Nu när ni vet några av mina besvär som jag kämpar med och i skrivande stund med en svullen kind av tänder som är inflammerade, kan jag inte ta mig till en tandläkare. Jag kan inte heller ta mig till ett sjukhus eller en vårdcentral. Till största del beror detta på min mage som ger diarre så jag måste springa på toa om jag försöker lämna hemmet. Något jag som ung kvinna skäms otroligt mycket över, därav vet endast min partner om dessa besvär då det blivit oundvikligt att inte berätta.

    Nu undrar jag: Vad finns det för vård som kan stå för ALLT detta? Jag behöver hjälp! En fungerade behandling och stöd för att lämna mitt hem, ta vård och framförallt leva ett värdigt liv. Jag har börjat ge upp, men jag ger det en sista chans innan jag avslutar detta helvetes liv. Och jo det är ett alternativ eftersom jag inte vill bli en samhällsparasit helt beroende av andra.

    Finns det någon hjälp att få för sådana som mig?
    Är rehabcenter någonting som hade kunnat fungera?
    Kan kommunen ge något stöd utan att jag klarar av att gå dit?
    Kan jag få läkarvård och behandling om jag lägger in mig själv på psyket för mina psykiska besvär?

    Är så himla vilsen och jag lider av min ständiga smärta i mage och tand. Det går inte skjuta upp på detta mer nu. Så snälla, ett sista försök. Vad kan jag göra? 
  • Svar på tråden Stödinsatser?
  • Anonym (Flera olika)

    Det finns inget ställe, klinik eller behandling som hjälper mot precis allt. Egentligen ska man alltid börja på V.c med ett läkarbesök. Därifrån får man sen remisser till specialistläkare. Om du har diarré jämt kan du ta förstoppande medicin så du kan ta dig iväg till V.c. Eller tandläkaren. 
    Jag vet inte vad som krävs för att få läggas in på psyket, men det vette sjutton om det skulle hjälpa i längden. Du lider ju av så mycket fysiskt också. Men alla instanser tillsammans kan förstås hjälpa. Utom kommunen då. 
    Du får försöka ta en sak i taget. Självklart finns det en utväg!

  • Anonym (gg)

    Tanden måste du söka vård för snarast. Min släkting fick sepsis av en infekterad tand.

  • Anonym (gg)

    Får du feber så kan du gå till akuten med den.

  • Anonym (Ulrika)

    Det du kan ändra på redan idag är din kost. Ät ordentlig mat, och inget socker, så kanske magen blir så pass mycket bättre att du kan lämna hemmet för att ta dig till tandläkaren.

Svar på tråden Stödinsatser?