• industry1985

    Rotfyllningar..Det var ju det!

    Hej. precis hemkommen från tandläkaren, skräck som man har så har jag trots detta 3st rotfyllningar sedan innan. På dagens kontroll uppmärksammades det ett större hål på tand bakom "tugg tanden" dvs långt bak på nedre käke.


     


    Då jag är 38 år och redan har 3st rotfyllningar så vill jag gärna slippa en 4e. Hon sa att de ska försöka rädda den och inte göra en rotfyllning men nu till min fråga. OM det nu är så att det inte går att laga för att de är för nära nerven utan att hon förespråkar rotfyllning , är det inte bättre att dra ut den då?

    Jag som många andra har säkert inte undgått artiklar där man framför att studier visat ökad risk för sjukdomar, spridning av bakterier i kroppen etc där personer har rotfyllningar. Hur trovärdigt detta är låter jag vara osagt men tankarna finns ju där då jag som sagt redan har 3st lagningar varpå den sista för 2 år sen fortfarande ömmar och värker och dom hittar inget fel så ska få komma till specialist.

    Hur hade ni gjort? dragit ut eller gjort en 4e rotfyllning?


    Är det ovanligt som 38åring att ha 3 rotfyllningar? bör tillägga att jag har crohns sjukdom (tarm relaterat) som ökar muntorrhet så det kan vara bidragande faktor till ökad risk för hål.

  • Svar på tråden Rotfyllningar..Det var ju det!
Svar på tråden Rotfyllningar..Det var ju det!