• Scoobydoo2

    Ska jag ta hjälpen av socialtjänsten eller ska jag gå min egen väg?

    (Långt inlägg)
    Hej,
    Idag hade jag mitt möte med en arbetsspecialist hos socialtjänsten som jag träffat en gång i veckan sen mitten av december. Min första kontakt med soc var i september förra året och då fick jag träffa en biståndshandläggare där hon frågade mig om mycket i mitt liv, såklart. Mitt nästa möte var i slutet av oktober då fick jag träffa en arbetskonsulent med ett informationsmöte och sedan var nästa möte med specialisten i mitten av december. Nu har det gått fem månader och det enda som har skett är oändligt många möten som oftast inte leder någonvart, utan ska vara "stödjande" för mig medans jag väntar..?
    Det jag ska få hjälp med sammanfattat är att hitta en sysselsättning som funkar i mitt liv då min mentala hälsa svajat mycket sen tidig sommar förra året, då jag hade fel medicinering och fick ett återfall av en psykos i samband med en stressig arbetsplats. Arbetstränade. Jag har inte varit psykotisk sen augusti 2023, har flyttat hemifrån och klarar mig själv riktigt bra. Bortsett från att jag mått väldigt dåligt av att vänta och vänta och vänta i fem månader. Nu är det 1-3 veckor kvar tills jag vet vart jag ska ha min sysselsättning, men börjar med en intern verksamhet (vilket suger), och där säger hon att jag ska vara i några månader. Känns ju så dumt att strunta i det men..
    I eftermiddags kom tankar att jag kanske bara ska skita i hjälpen och gå min egna väg. Jag har velat plugga till undersköterska i minst två år men det har aldrig blivit av. Då gör jag något jag verkligen vill. Man kan ta en kurs i taget och gå ner mot 25%. Så verkligen i en lugn takt

    Ska jag vänta 1-3 veckor till? Eller ska jag skita i socialtjänsten och bara göra något jag verkligen vill?

  • Svar på tråden Ska jag ta hjälpen av socialtjänsten eller ska jag gå min egen väg?
  • Bergegardh

    Om du väntat 5månader kan du väl vänta 3 veckor till. Onödigt att du påbörjar en utbildning som kanske leder till att du blir sjuk. Om du strutar i utredningen och vad det leder till tror jag att du kommer ändra dig senare.

  • Anonym (k)

    Jag förstår att det är segt, de behövde väl säkra att du var stabil innan något påbörjade. Men vet hur segt det är... 


    Om undersköterska ger csn är det möjligt att studera ja.

  • Anonym (k)

    Just att studera på få procent ger inte direkt en inkomst att klara sig på tyvärr, annars hade jag själv hoppat på det tåget för längesen-

Svar på tråden Ska jag ta hjälpen av socialtjänsten eller ska jag gå min egen väg?