• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-24 19:13:41 följande:
    vit choklad! blåbär
    Tack för tipsen - det lät gott alltihop!
    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie
    Egensinnig skrev 2010-02-24 20:31:50 följande:
    Dulce är en burk kondenserad mjölk som man kokar i 4 timmar el kör i micron i 20 min om man är otålig som jag. Slå innehållet i en hög bunke, micra i 1,5-2 min intervaller och rör om emellan. Sluta när den blivit en ljusbrun kolasås ( helt gudomligt att slå på glass när den är varm   ) Brownie kör jag ett cupcakerecept - funkar fint som botten också. Delar på 2 el 3 beroende på hur hög den blir. Hasselnötterna kan man hoppa över el hacka om man vill ha med dem. www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterra... Chocolate fudge frosting 120 g mörk choklad (70 % kakaohalt) 150 g mjukt osaltat smör 160 g florsocker 1,5 tsk vaniljarom Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.( jag brukar ta en msk starkt kaffe i med och normalsaltat smör)
    som ett levande uppslagsverk! tack!
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Fru Indosaurie

    Någon som har tips på vad man kan skriva på en banktårta? 
    den är till ett gäng som klarat en internutbildning, men det kan bara vara något "bankigt" roligt..


    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Niccipicci
    Egensinnig skrev 2010-02-24 20:31:50 följande:
    Dulce är en burk kondenserad mjölk som man kokar i 4 timmar el kör i micron i 20 min om man är otålig som jag. Slå innehållet i en hög bunke, micra i 1,5-2 min intervaller och rör om emellan. Sluta när den blivit en ljusbrun kolasås ( helt gudomligt att slå på glass när den är varm   )Brownie kör jag ett cupcakerecept - funkar fint som botten också. Delar på 2 el 3 beroende på hur hög den blir. Hasselnötterna kan man hoppa över el hacka om man vill ha med dem.www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterra...Chocolate fudge frosting 120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)150 g mjukt osaltat smör160 g florsocker1,5 tsk vaniljaromSmält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.( jag brukar ta en msk starkt kaffe i med och normalsaltat smör)
    Men vilket supertips, otålig som jag också är. Då kan man göra god sås av kondenserad mjölk lite oftare nu då
  • Lydia07
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-24 20:45:58 följande:
    Någon som har tips på vad man kan skriva på en banktårta? den är till ett gäng som klarat en internutbildning, men det kan bara vara något "bankigt" roligt..
    Du kan väl göra tårtan så det ser ut tex som en utbetalningsavi eller ngt sånt?
  • Niccipicci

    Har fått veta att det finns en silikonform man kan lägga sina utstuckna sockerblommor i som gör bladnerver och gör dom fina.
    Vet någon här vad jag pratar om och vart man kan köpa en sån?

  • Fru Indosaurie
    Lydia07 skrev 2010-02-24 20:57:15 följande:
    Du kan väl göra tårtan så det ser ut tex som en utbetalningsavi eller ngt sånt?
    Motivet har jag tänkt ut! Det är texten jag klurar på.. hade varit roligt med något "bankigt"
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
Svar på tråden Tårttråden del 17