• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Fru Indosaurie

    Sjutton vad sugen jag blir!
    jag gjorde en kladdkaka igår och åt en hel del (fast jag viktväktar!), idag har jag tårta med mig till jobbet men ska inte ta någon bit..


    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-25 11:25:42 följande:
    Egensinnigtusen tack! känner mig som en riktigt jobbig kund eller nåt, haha!Men chocolate butter cake, dulche de leche och chocolate fudge frosting, tror du att matchningen går ihop?
    Så lite så - bara kul att kunna dela med sig av sina favoriter! Den kombon vet jag blir god, har gjort den själv. Blir ju väldigt mäktigt men såå gott - en liten bit räcker långt.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    linn78 skrev 2010-02-25 10:52:36 följande:
    det är så himla längesen jag gjorde tårta så jag har helt glömt Hur mycket sp behövs för att täcka en "normal" tårta? Försökte hitta på tårtiversums sida men där var inga länkar alls som fungerade...Tack för alla barbie-tips förresten!!
    En paket 500 g minimum - jag brukar ta lite extra om jag har.
    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie

    egensinnig
    tack! du är en pärla. Har alltid svar på mina dumma frågor. haha.
    Då gör jag den. Få se, vad behöver jag veta mer?  haha.
    nää men, 1 sats chocolate butter cake, kan jag räkna den till 20 personer med fyllningen tror du? Räcker det med 1 burk mjölk?
    Haha. ååh. det blir bara fler och fler frågor


    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-25 11:29:46 följande:
    egensinnigtack! du är en pärla. Har alltid svar på mina dumma frågor. haha.Då gör jag den. Få se, vad behöver jag veta mer?  haha.nää men, 1 sats chocolate butter cake, kan jag räkna den till 20 personer med fyllningen tror du? Räcker det med 1 burk mjölk?Haha. ååh. det blir bara fler och fler frågor
    Receptet på kakan är till 2 st 23 cm formar så halvera om du gör en. Eller gör två o lägg dulce emellan bara. Om du gör 2 räcker det garanterat till 20, en form kanske 12-15.

    I burk mjölk räcker till ett tunt lager, vill du ha tjockare så gör 2. Men gör de en och en om du inte har en väldigt hög skål - risk att det bubblar över. Man får kika hela tidne o stänga av micron o röra om det ser ut att nå kanten på skålen.

    Good luck!
    Matilda, Matilda........
  • Missy Cat
    Egensinnig skrev 2010-02-25 11:28:23 följande:
    En paket 500 g minimum - jag brukar ta lite extra om jag har.
    Är det bara jag som använder lite sp
    Jag klarar av att täcka en 30 cm tårta med 500 gram och får över en del till dekorering med.
    Jag kavlar min sp rätt tunt för jag är inte så jätteförtjust i tjocka lock av sp.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Egensinnig
    Missy Cat skrev 2010-02-25 12:32:09 följande:
    Är det bara jag som använder lite sp Jag klarar av att täcka en 30 cm tårta med 500 gram och får över en del till dekorering med.Jag kavlar min sp rätt tunt för jag är inte så jätteförtjust i tjocka lock av sp.
    Jag tar alltid en paket och så lite extra om jag har. Tycker det  är så mycket lättare när man har lite generöst. När jag tog mindre förut så hände det att den blev för tunn på sina ställen. Personligen äter jag inte SP o dyl utan petar bort det

    Och så blir det ju sååå mycket snyggare
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17