• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Hjärtefröjd

    Che: Jag har inte köpt IL från Dr D utan vis en annan kontakt. Tror jag betalade typ 250 kr per påse ink frakt.

    Många VC säger tyvärr nej till att sätta dropp, så det gäller att hitta nån som säger ja. Helt innan du blir gravid, för då är det ofta bråttom.

    I början av graviditeten ordinerade Dr D mig dropp så ofta som varannan, var tredje vecka. Men i snitt har det nog varit 25-30 dagar mellan droppen.

    Exakt dag är nog inte så noga, men oftast ordinerar han IL "omedelbart" och då bör man nog inte vänta en vecka.

    Pergotime finns receptfritt i Athen och heter serpafar.

  • TWH

    Che, precis som Hjärte skriver beror il frekvensen på hur din blodstatus ser ut efter il. Jag fick det var 7-8 dag första månaden och nu har jag inte fått på sex veckor men räkna med minst en påse i månaden. En påse från dr D kostar 300 sek, han skickar fyra åt gången plus fraktkostnad. Zin, jag förstår inte din kommentar😘 men mig veterligen så tar inte svenska provlab remisser från utländska läkare?

  • che71
    Zinfandel skrev 2013-02-23 15:50:57 följande:
    Såklart de gör! Turister blir ju också sjuka?! Min remiss från Dr D funkade finfint :)
    De sa ju på lab på SUS att det skulle gå bra, de "gör om" remissen där bara.
    Så hoppas att det kan fungera även med FBC sen.

    Kan Dr D skicka flera remisser med oss från Aten, alltså att ha framöver för att ta FBC?

    Nu har jag mailat några VC om de kan tänka sig att hjälpa mig med dropp, spännande att se om de svarar.
  • che71

    Vilken mängd IP är det man får?
    100, 250 el 500 ml per gång?

    Har alla ni fått både IP, prednisolon, baby aspirin, clexane/fragmin?

    Någon som fått Progesteron av Dr D?
    Finns det också på apotek i Aten?

    Folacin, vilken styrka?
    Räcker det inte med de 500 mikrogram i Gravidmultivitaminerna här i Sverige?

  • Snart lycklig

    Ego; sååå lättad, men oerhört trött.
     
    Jag hade inte ägglossat några av folliklarna i förväg!!! Jag var så nervös när Dr D skulle göra ett snabbt ultraljud innan sövning. De vände bort skärmen så jag inte kunde se (liksom förra gången), men ganska snabbt sa han något positivt och vände skärmen så jag kunde se. Jag varken såg eller hörde vad han sa, bara suckade stort av lättnad och sa att nu kan de låta mig sova.

    6 ägg!! Så glad! De fem större folliklarna innehöll alla ägg. Av de två mindre innehöll en ett ägg. En av de pytte hade också växt på sig, så det fanns totalt 8 folliklar som jag fick 6 ägg ur. De två tomma/mindre innehöll båda äggceller/-membran, så hade de varit större fattade jag som om det kunde ha varit ägg i dem också.

    Dr D erkände att han varit lite nervös han också. Han var jättenöjd med resultatet, mycket imponerande sa han. Sedan vet ju ju inte ännu hur många som blir befruktade.

    Dr D skämtade om att jag skulle berätta för svenska läkare hur bra det kan funka med låg dos. Han sa också att han lär sig av mig och att även jag själv lär mig och det håller jag ju med om. Om inte jag lyckas, har jag ju kanske åtminstone bidragit till att någon annan äldre kvinna lyckas.

    När jag kördes i rullstol till op-rummet, kom en annan läkare i korridoren. Jag har sett honom flera gånger nere på plan ett bakom sekretariatet. När han ser mig (vi har aldrig träffats), säger han frågande mitt namn och frågar hur jag mår. Jag svarade att jag  verkligen var nervös. Då sa att han något om att alla läkare kände till mig, visste vem jag var. Ha ha, frågan är vad de pratat om egentligen. En galen och tokig svenska, eller....? Antagligen har väl Dr D eller någon annan ventilerat mina tråkiga missöden, åkt ända från Sverige och gått så illa, vid ett par tillfällen. 

    Det jag vill reflektera över är att samtliga ägg som jag plockat ut hos Dr D har alltid varit mogna, inte ett enda har varit omoget. Så brukar det ju sällan vara annars. Vi har också haft mycket bra befruktning (hittills) hos Dr D. 3 av 4, 4 av 5, 2 av 3 och så får vi se hur det blir denna gång. Vid de två återförande vi gjort hos honom har samtliga befruktade fortsatt att dela sig till dag 3 och sedan återförts.

    Jag hälsade till honom och Mina från alla svenskor som han/de träffat och han log med mungiporna ända till öronen. Han var så söt! Jag glömde fråga hur många svenskor som hitills besökt honom, sorry. Jag var ju lite groggy. Jag berättade att ni stöttat mig under veckan och önskat mig lycka till. Det gillade han.
     
    Tack för ert stöd under min mest oroliga och nojjigaste vecka på länge.  {#emotions_dlg.flower}Hjärta

  • Snart lycklig
    che71 skrev 2013-02-23 16:50:01 följande:
    Åh va skönt SnartLycklig!!!Glad

    Tack, ja det var en lättnad. Nu är jag bara glad och trött.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!