• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    Frk Röd skrev 2014-06-21 09:46:18 följande:

    Har ni börjat med Clexanne/fragmin några dagar innan ET/FET eller börjat direkt efter transfer? Jag reser till Aten imorgon för ET på måndag och min klinik tycker att det räcker att jag börjar med Clexanne efter transfer. Nu funderar jag på att jag kanske ska ta en spruta ett par dagar innan så att blodgenomströmningen i livmodern redan är perfekt när blastona anländer. Har ni några råd kring detta ni kunniga och fantastiskt kämpande kvinnor?

    Hur mycket progesteron kan man ta som max per dag? Kan tillägga att jag gör ÄD.


    Jag gjorde transfer med blastocyster på dag 5, en lördag. Jag började med progesteron på måndagen innan och med Clexane 6000 (UI el IU) på torsdagen innan. Tror jag även började med baby aspirin (100 mg från Grekland) samma dag, alltså på torsdagen. (Trombyl går lika bra.)

    Lycka till nu!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-06-21 10:06:19 följande:

    Frk röd : kors i taket så tyckte min svenska läkare att jag skulle ta fragminet samtidigt som jag började med stimuleringen inför ET och FET. Har apc resistens ( som jag på eget bevåg tagit reda på ) och därför tyckte de att det var säkrare att ta blodförtunnande då östrogenet påverkar risken för blodpropp. Dr d hade skrivit i min plan att börja med clexane/fragmin först efter transfer. Så jag mailade o frågade honom. Och fick till svar att det var ok att börja tidigare.


    Konstigt att D sa till dig att börja efter transfer, till mig sa han att det egentligen räcker att börja dagen innan (embryonas dag 4), vilket stämmer med start vid tidigare IVF hos honom, men där jag återförde 3-dagars och började dagen efter transfer, eller om det till och med var två dagar senare, alltså på embryonas dag 5. D säger att det börjar fungera direkt. Men hur som helst, ville han nu för säkerhets skull börja två dagar innan transfer, embryonas dag 3. Rörigt inlägg blev det! Är du lika sjukligt nervös som jag är för måndag! Vågar känna lite glädje när jag känner av saker, men annars vågar jag inte annat än att vara lite neutral. Nojjat just nu för att det bara är medicinerna som ger mig en del känningar. Jag har ju aldrig varit med om detta tidigare, så jag vet ju inte heller hur det ska kännas....... Kram och ha det så mysigt hos gulliga M.
  • Snart lycklig

    Hej och välkommen Nin! Till att börja med så tycker jag nog inte att ditt resultat var dåligt på ngt sätt och du vet ännu inte om det faktiskt har lyckats eller ej. Hoppas! :) Dock tycker jag du är rätt på det, när du inte vill spilla onödig tid. Det har jag hela tiden ångrat, har känt att jag hela tiden är steget efter. Hade önskat jag känt till D och tagit steget till honom direkt, men det fanns ju inte alls i min kännedom och i tankarna hade det då varit helt oöverstigligt. Med facit i hand och efter otaliga misslyckade försök i Sverige och Danmark, men även två tidigare i Aten, så skulle jag nog agerat annorlunda, kanske inte direkt, men efter ett par försök. Nu vill jag också påpeka att du är ung! (Fortsätter senare i nytt inlägg om det jag upplevt som skillnad.)

  • LinneaSvea

    Hej alla och jättegrattis till alla plus!!! Härligt! Själv fick jag mens idag . Men vi gör ju bara hemmaförsök. Jag har en fråga ang trombyl, varför tar man det?? Kan jag ta det som bara försöker hemma och när börjar man isåfall? Är det receptfritt och hur mycket/ofta tar man det?? Tacksam för alla svar, råd och tips! Kram!

  • Frk Röd

    Tusen tack för era svar. Då börjar jag nog med Clexanne 0,4 ikväll och tar en spruta till i morgon kväll. Trombyl har jag ätit ända sedan jag började med Progynon och progesteron började jag med i torsdags. Har kört med Lutinus 3 gånger om dan men går över till ultrogestan i morgon när jag ska resa till Aten. Vill slippa lutinuskladdet när jag måste gå på äckliga offentliga toaletter på flyg och flygplatser.

  • Solkattan

    Klar ! Syster M är verkligen en liten ängel ... :). Ingenting är omöjligt eller besvärligt i hennes värld! Frågade lite om remisserna igen . Och hon vill ju helst då att det inte ska dyka upp nån räkning hos henne. Vilket är fullt förståeligt. Hoppas bara mitt landsting inte schabblar till det nu.. Utan att jag får räkningen nu i slutet på denna månad. Annars får jag betala M i efterhand.

    Har en timma att slå ihjäl på Centralstationen. Vill bara heeem... Snurrar i huvudet eftersom man bara sovit 2-3 timmar inatt. Men det känns bra i kroppen att tagit droppet. Även om jag inte känner något av graviditeten. Bara lätt gråtfärdig o halsbränna.

    Lineasvea : ledsamt med mensen .. :(. Inget roligt med blod på självaste midsommar. Trombyl är blodförtunnande. Ska kunna förhindra att mikro blodproppar bildas o "dödar" embryot. ( om jag fattat det rätt ). Just trobyl är receptbelagd men babyasprin som ska ha samma verksamma substans är det inte på Apoteket. Har själv trobyl utskrivet men det är något med att dela babyasprinen för att få rätt styrka.

  • Redan47
    Solkattan skrev 2014-06-21 10:08:36 följande:

    Redan : vad är det för prov du tar för att kolla koaguleringen ... ? Nyfiken !


    Fibrinogen

    Protrombin time (PT)

    Partial Thrimboplastin time (PTT)

    Det mest utförliga prov och provsvar fick jag faktiskt på sem i Thailand. Helt oväntat. Tydliga tabeller med ref kontroll tider ich INR.

    Aten tog jag oxå anti-Xa och dimer.
  • Zwillinge86

    Har nu läst på lite mer om den japanska modellen (mini ivf) och det kan nog vara något för oss att testa om resultaten av immunsupporten fortsätter att lysa med sin frånvaro och jag blir allt för otålig framåt hösten. Om inte annat kanske jag gör en hemvariant av denna metod; blev ju spontant gravid efter julens hemmastimulering. Så om någon vill bli av med överblivna injektionspreparat eller ägglossningsspruta så är jag intresserad :)

    Skönt att det gick bra idag Solkattan. Håller tummarna för att du slipper strul med betalning för remisserna, och självklart fin hcg-ökning på måndag!

  • Solkattan

    Zwillinge: peppar peppar .. OM det går vägen så har jag garderoben full av mediciner. OM jag inte kommer behöva dem i framtiden o datumet är ok så skänker jag hellre bort än slänger i soporna ... Men än är det alltför lång väg till målet så jag törs inte just nu. Men påminn mig gärna längre fram igen !

    Tack för tumhållningen ... HCG på måndags känns överläskigt !

  • FineS

    Tack för alla fina grattis! Känns dock som att det inte kommer funka hela vägen. All molvärk är borta, och brösten känns plötsligt "slappare". Vet inte om jag kan lita på testen från testlagret, testen är onekligen positiva, men tycker kontrollstrecket är så olika från test till test. Det gör det så svårt att se skilnad från dag till dag, t.ex i morse var teststrecket svagare än gårdagens test, men strecket var lika starkt som kontrollstrecket på dagens test, om ni fattar.. Så Nojjig!!! Måste ta dropp på tors eller fre, får kolla med M om hon har någon tid. Åh, känner mig så NEG just nu...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!