Anonym (Ts) skrev 2016-09-26 17:27:58 följande:
Har bara tappat lusten att äta. Jag kan uppskatta vegetariskt ibland, men man blir ju inte lika mätt på det.
Aniiee skrev 2016-09-26 15:42:35 följande:
Jag kan inte heller chansa med en del saker, men gör det ändå. Min epipen är min bästis. Ja, jag är korkad.
Varför åt du ingen lunch? Fanns det ingen fisk eller kyckling till hands? Eller en sallad?
Varför åt du ingen lunch? Fanns det ingen fisk eller kyckling till hands? Eller en sallad?[/quote]
Har bara tappat lusten att äta. Jag kan uppskatta vegetariskt ibland, men man blir ju inte lika mätt på det.
Angående baljväxter och att få ont i magen så är det för det första så att magen brukar vänja sig, så var inte rädd för att smyga ner baljväxter i maten i små steg, och öka långsamt mängden. En del baljväxter är dessutom lättare för magen att hantera än andra, och det kan vara en god idé att börja med dessa. Kikärtor, linser, black-eyed peas och mungbönor ska vara lättare att smälta än andra. Det finns också några saker man kan göra när man tillagar baljväxterna som gör dem lättare att smälta: Köp dem torra och blötlägg i ett antal timmar (över natten, t.ex.) innan du kokar dem, och koka dem tillsammans med en liten bit kombu (en torkad algsort). Det sistnämnda påverkar inte smaken, men hjälper till att bryta ner det ämnet i bönorna som gör dem svåra för en del magar att klara av.
Absolut kan man bli lika mätt på vegetariskt som på kött! Men man får inte fastna så mycket vid grönsakerna. Jag har träffat många köttätare vars syn på vegetarisk kost är ganska ensidig, och de verkar tro att vegetarianer framförallt äter sallader av olika slag. Jag är gift med en två meter lång karl som jobbar som betongare och tränar varje dag på fritiden. Han är med andra ord väldigt fysiskt aktiv och var en sådan som krävde kött till varje måltid tills för ett år sedan då han bestämde sig för att bli vegetarian. Jag har frågat och han har inte upplevt att han skulle vara mer hungrig alls sedan övergången.
Du som ändå kan äta kalkon och annat kan ju göra det, menar inte att propagera för att du ska gå över till vegetarisk kost helt och hållet, men det kan ju vara ett bra komplement att lära sig laga god, vegetarisk mat. Då har du fler rätter att välja mellan, menar jag. Bara för att nämna några rätter vi har ätit i min familj de senaste dagarna, som inspiration: Linsbolognese (lagar det väldigt ofta, brukar använda bruna eller svarta linser men röda går också bra) med pasta gjord på röda linser. Indisk curry på mungbönor och spenat. Chili med röda linser, black eyed peas och kidneybönor, med spiraliserad zucchini. Färdigköpt schnitzel med kantarellsås, ugnrostade rotsaker och surkål.
Lycka till!