snedtak skrev 2017-09-27 20:11:48 följande:
Risken är tex. om man tar bort gluten och upplever en viss förbättring, som kanske beror på att man tagit bort något annat samtidigt när man skärper upp kosten. Då lever man kanske dyrare och mer begränsat än nödvändigt, då man kanske tar bort produkter man egentligen tål.
Och sen blir det ingen behandling/åtgärd mot grundorsaken, som tex att den är sjukdomsbaserad.
Som jag förstått det, så finns det en del andra orsaker som har liknande symtomen som gluten har.
När jag hade problem med gallblåsan och jag kört lekmannadiagnoser(visste ju inte vad det var initialt), så hade jag tagit bort laktosprodukter.
pga att när jag tex åt glass(som vad den som skapade mest reaktion, ska inte vara för målande, men låt oss säga det blev en sjuhelvetes fart i tarmarna tog 5min från förtäring till en bokstavlig explosion).
Och åt jag inte mejeriprodukter, så var magen rätt okey men inte alls bra.
Och det är väl lite beskrivande i hur en egendiagnos kan slå fel, och få en inbilla sig det är gluten som i TS fall(mitt laktos).
Och sen så har man ett helt annat problem.