Så har du aldrig sett Pernilla Wahlgren förut – chockerar alla

Vi är vana vid att se Pernilla Wahlgren axlat flera olika roller. Men under den andra semifinalen av Eurovision song contest dyker hon upp och såhär har du aldrig sett henne tidigare. 

Så har du aldrig sett Pernilla Wahlgren tidigare.

Tv-profilen Pernilla Wahlgren, 56, slog igenom redan som barn. Hon är skådespelare, artist, tv-profil och entreprenör. Endast fyra år gammal stod Pernilla Wahlgren på scen för första gången. Men det blev långt ifrån den sista. 

Idag turnerar hon land och rike med sin egen humorföreställning ”Pernilla Wahlgrens happy ending” och är för andra året i rad allsångsledare för ”Allsång på Skansen”. 

Pernilla Wahlgren var allsångsledare 2023.

Pernilla Wahlgrens framgångsrika karriär 

Att Pernilla är född rätt in i showbiz råder det ingen tvekan om, båda hennes föräldrar är kända skådespelare, Hans Wahlgren och Christina Schollin, så Pernilla praktiskt taget föddes på scenen. 

Som barn gick hon på Adolf Fredriks musikskola, spelade teater och tog danslektioner. Som 11-åring fick hon titelrollen i Annie på Folkan och därefter följde roller i bland annat ”Sound of Music”, ”Karlsson på taket”, ”Mio min Mio” och ”Pippi Långstrump”. 

Sedan dess har hon medverkat i otaliga musikaler och föreställningar, hon har gett ut flera skivor sedan den första 1985 och synts i otaliga tv-program och tävlat i ”Melodifestivalen” flertalet gånger – både som artist, mellanakt och programledare. 

2011 gjorde hon minst sagt något oväntat när hon dök upp på genrepet inför finalen av ”Melodifestivalen” iklädd Pippi Långstump-kostym. 

- Jag hade precis spelat Pippi på Göta Lejon och hann inte byta om innan vi skulle repetera, sa Pernilla Wahlgren då. 

Pernilla Wahlgren som Pippi Långstrump 1998.

Så har du aldrig sett Pernilla Wahlgren tidigare 

Pernilla Wahlgren är en person som bjuder på sig själv och genom åren har vi sett henne axla flertalet olika karaktärer iklädd olika kostymer. Men under den andra semifinalen av ”Eurovision song contest” dyker Pernilla upp i en helt ny framtoning. 

Årets programledare Petra Mede gjorde en skämtsam mellanakt och sjöng en låt om Sveriges kärlek för musiktävlingen. Till hjälp hade hon med sig schlagerdrottningen Charlotte Perrelli

”Please don't be angry at us. We just love Eurovision to much”, sjöng duon. 

Petra Mede och Charlotte Perrelli

Och helt plötsligt dyker Pernilla Wahlgren upp på storskärmen klädd i klänning med puffärm, flätor och spelade flöjt. 

Trots att vi sett henne i många olika kostymer genom åren – har vi aldrig sett henne såhär! 

Pernilla Wahlgren i Eurovision
Pernilla Wahlgren i Eurovision.
Pernilla Wahlgren i Eurovision