• snark

    Hur mycket ska man tjäna för att betala 50% i skatt?

    Är det inte så att man betalar "vanlig" skatt (vi har 34% i vår kommun) upp till 32 500 i månaden, över det upp till en viss summa lägger de på 20% till osv.? Så 32 500 skattat på vanligt vis gör ju inte direkt att man inte tjänar på att jobba....

  • snark

    MSI
    Okej, jag var inte riktigt säker på vid vilken siffra gränsen gick.

    Oftast ger ju övertiden mer pengar än vanligt tid, vanligtvis 200% eller mer, så visst lönar det sig ibland att jobba övertid, allt beror ju på vilket avtal man har. Dessutom väljer du ju själv om du vill jobba övertid eller ej, förutsatt att den inte är berordrad förståss, men då blir det ju äve högre summor.

    Om du har över 40 000 och ändå inte jobbar heltid har du nog ganska bra betalt, ja. Då kan man kosta på sig att jobba mindre, och på så vis kan någon annan få chansen att jobba istället. Varför slita ut folk med övertid istället för att anställa fler som arbetar? Det blir billigare i längden.

  • snark

    MSI

    Nja, om du jobbar övertid och får 200 kr i timmen, så skattar du ju 60% på den extra hundralappen (förutsatt att du kommer över gränsen förståss) och inte på den normala hundralappen som du annars har i lön. Alltså, vanlig timme a 100 kr = 70 kr över. Övertid a 200 kr i timmen, 70 kr plus 40 = 110 kr. Du skattar ju bara mer på den överskjutande delen, inte hela summan.

Svar på tråden Hur mycket ska man tjäna för att betala 50% i skatt?