Inlägg från: Blingbling |Visa alla inlägg
  • Blingbling

    Till er 40+

    Greta2, har ni provat att skaffa barn? Jag har en kompis som är 49 år och väntar barn...så det finns ju ingen skriven regel om att det är försent efter en viss ålder. Visst, man kanske märker det på cykeln, men att ändå prova kostar ju inget Sedan finns det ju kosttillskott som boostar fertiliteten och "styr upp" cykeln så den blir mer regelbunden och stärker ägglossningen.

  • Blingbling

    Jag menar så klart ifall ni provat att bli gravida nyligen Greta2...hoppas du inte missförstod mig... :-S

  • Blingbling

    Här sitter jag som fyller 43 om ett par månader och plussade i torsdags och själv är jag fast besluten att ta ett moderkaksprov. Precis som med fostervattensprov så är det 1-2% risk att det kan bli missfall när man tar de testerna, men jag tycker själv att det uppväger att ta den risken än att få ett barn som inte är friskt. Har man som jag redan haft ett antal missfall så känns också den här 1-2% risken inte så allvarlig. Visst finns KUB, men det resultatet man får där är ett antagande och inget säkert resultat alls bakom ett sådant besked. Jag vill ha fakta och därför är jag inte intresserad av att ta KUB-testet. Har man tagit KUB så får man sedan inte gå vidare och ta mkp eller fvp om resultatet skulle vara bra enligt KUB-värdena. Varför vill jag då göra just mkp? Tar man mkp får man som tidigast göra det i vecka 11 och så får man ett snabbesked efter en vecka, en grundligare analys får man inom 3 veckor om vården anser att man behöver det. Detta innebär att man får säkert svar relativt snabbt. Tar man istället ett fvp så kan man tidigast ta det i vecka 15 och det tar 3 veckor innan man får besked, vilket betyder att man som tidigast kan få besked i vecka 18...och då hade det, enlig mig, varit fruktansvärt att så sent få veta att något är fel, när man med mkp redan kan få besked i vecka 12 som tidigast. Så tänker jag iaf

  • Blingbling

    Det enda som man ska veta är att det tyvärr inte är alla landsting i landet som har mkp "på menyn", men då tror jag man kan fixa ett sådant om man själv ringer runt alternativt får en remiss till annan plats i landet. Ska sätta mig in i den biten lite mer framöver Har faktiskt ingen aning i hur det funkar om man redan har fått barn tidigare, men alla graviditeter är ju individuella och det finns ju familjer som har barn med kromosomfel och som även har barn som inte har det. Så vad jag gissar så är det inget man kan försöka räkna ut i förväg - tyvärr...

  • Blingbling

    Tack Juliette F Ja, jag har funderat på och tagit reda på en hel del om just fosterdiagnostik eftersom det ju faktiskt är ett så viktigt beslut att ta ställning till... För mig är det inget alternativ att tvingas vänta på besked så länge, finns ju de som känner fosterrörelser redan i vecka 15 och hade det hänt mig så hade det varit en plåga om det visade sig att något sedan inte står rätt till... Vill inte hamna i den situationen bara.

  • Blingbling

    Tack mba12! Ingen IVF, har blivit gravid på naturlig väg med hjälp av vitaminer, tillskott och framförallt Angus Castus (eller Munkpeppar som det heter på svenska). Den här senaste gången (som fortfarande pågår ) så tog jag allt det tidigare nämnda och Pergotime. Jag har väldigt regelbunden cykel på ganska exakt 28 dagar och egen ÄL, men den boostar jag upp med hjälp av Munkpeppar - och nu senast även Pergotime. Sedan gör jag nu allt jag kan för att pressa ner mitt "vilda" immunförsvar som annars inte alls gillar att jag blir gravid (ganska säker på att det är detta som framkallat mina MF) och som annars skickar ut de värsta krigstrupperna för att förinta "inkräktaren". Den här gången verkar det så här långt som om trupperna ligger och sussar gott Kolla gärna min profil, där finns mitt "gravidrecept"!

  • Blingbling
    KristenTjej84 skrev 2013-08-19 00:07:42 följande:
    Kan man få barn mellan 48 och 50 också?? finns det några här som lyckats bli gravida och få friska barn då?  

    Har en kompis som fick en frisk och fin liten tjej bara för några månsder sedan och min kompis är 49 år
Svar på tråden Till er 40+