• Ylle

    Oktober - 04 Det mesta av det bästa!

    heeeeeeeeeeeey!
    bra trådstart missix!

    uppdatering om dagistjafs med elaka rivungen som varit på N:
    fjompans handledare bad att får prata med mig vid hämtningen när alla kidsen åt mellanmål. jag vår så himla duktig och bra... lugnt och sakligt berättade jag vad jag var upprörd över och varför.

    visst, barn i tvåårsåldern kan knuffas och rivas lite, men inte så ofta, inte så hårt och inte fan är det normalt att ta en sten och dunka den i huvudet på ett av dom andra barnen så att det börjar blöda (hade hon gjort igår).

    tycker dom har varit lite slappa med den tjejen. hon är drygt två år, har gått på dagiset i ett år och varit likadan hela tiden. jag frågade om dom tagit upp det med föräldrarna.. "ja, för ett år sen i början när vi märkte problemet, men dom är mycket medvetna om det". jaha, men det hjälper ju inte tydligen.

    hon började prata om att hon förmodligen var på jakt efter uppmärksamhet och då tyckte jag att det kunde vara värt att framföra den teorin till föräldrarna. kanske ge tips på hur dom motarbetar flickans raseriutbrott på dagis, för det föräldrarna gör räcker ju uppenbarligen inte. kanske en tillsägelse om att vara noga med att klippa naglarna på henne också.

    så gnällde hon lite om brist på personal - och jag vet att dom inte har det lätt på dagisavdelningarn i kommunen - men är det ändå rimligt att mitt barn ska komma hem med rivmärken i ansiktet (en gång blödde det lite) tre gånger på två veckor? nej, det tyckte ju inte hon heller och jag var vääääldigt tydlig att jag inte accepterar det. 

    hon jag pratade med var lite motsträvig ett tag "sååå djupa var ju inte revorna och hon gör ju så på alla..." men jag vann med mina argument och nu ska personalen ha ett speciellt möte och prata om hur dom ska hantera flickan. jag var så himla duktig! ni skulle ha varit stolt över mig. och inte en tår i sikte.

    men kommer N hem med rivmärken en gång till så ringer jag rektorn. verkade nästan som att fröken ville att jag skulle göra det.

    för övrigt, det där om att ha noll koll. onsdagar är tydligen deras värsta dag personal och barnmässigt, jag hämtar fjompan under den jäkligaste halvtimmen (alla är nyvakna och ska bytas på samtidigt som en i personalen förbereder mellanmålet) + att det var en riktig pip- och gnälldag för nästan alla ungar igår. okej då.

  • Ylle

    hilti: japp känns bättre. fast jag vet inte riktigt vad hon jag pratade med igår hette (jag och namn). borde säga nåt åt henne... nåt snällt.

    diana: men va fan? myggallergiker. inte illa. men vad jobbigt. tycker synd om er.

  • Ylle

    *gurgel, harkel, öööh...*

    tillbaka från krogen. man hinner få i sig en hel del  på 5 timmar.

    jag vill också ha nummer, speciellt av dom som tänker dyka upp på mässan imorgon. vi drar på morgonen, så vill man höra av sig senare än kl 8.30 så är det min mobil som gäller. måste sussa nu så jag inte är helt jävla bakisdäckad imorgon.

    ozz: satan vad jag ser apatisk ut på den bilden i ditt galleri. typ som att jag varit inlåst i en österrikisk källare i 8 år.

  • Ylle

    känns alltid lite som att jag blivit påkommen med att vara otrogen när stabben varit och snokat i tråden. me no like. ändå var det jag som bad han skriva om när vi antas vara på mässan och att man kan få ett yllenummer.

    *däckar*

  • Ylle

    wyrm: det blir nog coop imorgon.

    vanna: hur går det med sjuka barnet? vi drar om 5 minuter, så du får höra av dig på min mobbe och berätta om ni kommer eller inte. vore kul att träffa dig.

    *mår förvånansvärt bra idag*

  • Ylle

    Hej mina vänner! Tillbaka från dagstur till Malmö.

    Tråkigt med din morbror Vanna... Då förstår jag att du inte dök upp på mässan.

    Mässan var så där. Märktes att det var första gången, lite tomt och för lite gratissaker.
    Men det var trevligt ändå, fjompan röjde järnet med leksakerna som fanns. Största hiten var en sparkcykel med två hjul fram för extra stöd. 500 spänn dock. Hon får nöja sig med trehjulingen hon får i födelsedagspresent.

    Hon har varit så duktig hela dagen. Hon gillar inte att sova i bilen och sov bara 30 minuter, men trots det var hon på ett väldigt bra humör och gnällde inte ett dugg över bilåkningen.

    Det blir lätt komiskt och lite äckligt med barn ibland. Stannade till för att äta middag på vägkrog. Mitt i grillkorven vände hon sig om och ropade ut i restaurangen "bajsch! BAJSCHA! Bajsch!!!" och satte sen igång att trycka ordentligt, lutade sig åt sidan och blev röd i ansiktet. Duktigt att berätta vad som är på gång, men kanske lite mer diskretion är att föredra.

    Hilti: Tack för sms-hjälpen!

  • Ylle

    wyrm: har varit på coop och hittade mätstickan... men dom har chockhöjt priset på den. 150 spänn ville dom ha. betalade max 50 spänn för min förra året.

    jag köpte ingen eftersom jag tänkta att det var lite dyrt. vill du ha den ändå?

  • Ylle

    wyrm: absolut.

    ylles coop-tips den här veckan: brios tågset "my first railroad" för halva priset. 139 pix. mycket lämplig födelsedagspresent.

Svar på tråden Oktober - 04 Det mesta av det bästa!