• Missix

    Oktober - 04 Det mesta av det bästa!

    Här är vi alla som hade BF i oktober 04.

    Vi har bananbarn och ozzande föräldrar. Vi är automatiskt bäst och vi vet om det.

    Nya föräldrar som har samma egenskaper, är välkomna. Men var beredd på ett rasande tempo, ha god läskunskap och mycket tid. Håll i hatten, här går det undan!


    Nu har denna raden varit tom alldeles för länge!
  • Svar på tråden Oktober - 04 Det mesta av det bästa!
  • mossan

    Skakis--> skit i vad dagispersonalen säger.. gå efter vad som känns bra för er.. d kan ju vara bra för nova o få vara på dagis o härja av sig o leka med sina kompisar o sen kan ni ju ta d lite lugnt tillsammans allihopa efter dagis.. o du får lite tid med bara T också utan o känna att du blir lite splittrad mellan dem båda tjejerna. O T kan ju behöva lite tid m bara dig nu när hon e så ny o då slipper nova bli avundsjuk ju.. när hon e på dagis e T:s tid o sen är det eran tid allihopa o du har gett T av hela dig i lugn o ro o bara myst typ..

    o sen när tillfälle ges.. gör nåt m bara Nova typ när din karl kommer hem från jobbet om d inte är för sent..

    hoppas jag gjorde dig lite klokare.. även om jag inte har mer än ett barn..

  • TantG

    Mossan
    "hon sa att jag måste vara försiktig o inte berätta för nån var jag bor o inte låta mamma berätta för nån heller inte ens släkt o vänner.. ja förutom närmsta familjen då men annars.. kändes bra o prata med henne har inte pratat m henen på jätte jättelänge.. o inte alls sen d här hände.. "

    Du kanske måste skaffa dig en ny identitet på FL och inte berätta allt om var ni finns och så. Bara för säkerhets skull.


    *våga vägra smileys*
  • isolita

    Typiskt. Vet varför jag aldrig går och lägger mig så där astidigt. Jag sover en timme och sen vaknar jag och kan inte somna om.

    Måste oxå skriva lite till Mossan... Hoppas att du förstår att jag menar väl.

    Vi är dina vänner. Vi lyssnar och vi finns här och vi försöker ge goda råd.
    Men.
    Inser du HUR mycket inlägg du gör i tråden? Läser du dina egna inlägg ibland och lixom checkar av vad du berättat, vad du skrivit och hur många inlägg du gjort på en timme? Som jag sa förut idag, vid lunch sådär så hade du redan skrivit 25 inlägg. Tycker du inte, handen på hjärtat, att det är mycket? Du hade skrivit typ hälften av allt som skrivits den dagen. Och som jag sa att vi lyssnar gärna, men du BOMBAR tråden med ditt liv, din tvätt, dina problem, din ekonomi osv. Det blir för mycket på nåt vis. Hade du varit en vän eller arbetskamrat i mitt "riktiga" liv så hade jag sagt ifrån till dig för länge sen att du måste försöka förstå att du är för mycket. Att du ältar och gnäller för mycket.

    Och jag VET att du har haft det /har det skitjobbigt, hemskt osv. Jag kan inte för mitt liv föreställa hur du hade det som gift. Därför blir det extra jobbigt att säga så här till dig. Men ärligt talat, vi ger dig massa råd hela tiden. Stöttar och ställer upp men du bara slår ifrån dig, försvarar dig och som nu tex, börjar du berätta en massa hemska saker om hur din man slog dig. När du gör så blir det omöjligt för oss att ge kritik.

    Du skrev oxå nyss att du absolut inte får berätta för nån var du bor osv. Men härom dan skrev du vad Amiras dagis heter och vad hennes avdelning heter. Du skrev oxå härom dagen hennes fullständiga namn... Är du helt dum eller? Ärligt? Vet inte hur många gånger vi skrivit till dig och påminnt om att det här är ett öppet forum, vem som helst kan läsa osv....

    Du behöver komma ut och träffa folk.
    Kanske inte börja jobba men komma till nån form av daglig sysselsättning där du får träffa människor. Rehablitera dig psykiskt.
    För vi kan nog inte göra så mycket mer för dig. Vi finns här vi är vänner men tyvärr så kan man bara vara vän till en viss gräns. Och du verkar behöva hjälp av nån i riktiga livet. Förstår du mig gumman?
    Det här kanske är onödigt hårt men någon kanske måste skaka om dig lite. Få dig att lyssna.

    Om du varit en IRLvän så hade jag tyvärr bett dig att inte ringa på ett tag för du kväver mig med ditt tjat och du verkar inte ta till dig något av det jag säger för att hjälpa dig.

    Det här blev oxå långt och jag vill i mitt hjärta hoppas att du kan förstå att jag skriver så här för att hjälpa dig.

    Kram!

  • Hilti

    Håller med Iso faktisk.

    Mossan seriöst, hvorfor tar du inte åt deg hva vi skriver? Det er mange av oss som värkligen engagerer oss, men du skiter jo i alle råd. Grunnen til at vi vil hjälpe er jo at du må ändra ditt levesätt, för det funkar tydligen inte så det er nå.

    Jeg brukte lång tid på å skriva mine råd til deg, men det sket du fullständigt i. Jeg fatter ikke hvorfor?? En annen sak du bör tänke på er at det er mange flere enn oss som leser tråden. Du kan väre irriterad på Amira, men du behöver ikke skrive det varje dag. Jeg blir faktisk ledsen når jeg leser hur arg/irriterad du er på henne. Hun er bare 2 år og ingen vuxen.


    Allting har en ende, pölsa den har to
  • isolita

    Håller med Hilti.

    Det är självklart att du har det tufft.
    Men vi har det oxå tufft många av oss periodvis.
    Det är skitjobbigt ibland att ha småbarn. För oss andra med. Vi har oxå barn som gnäller och blir tokiga, mammor som itne förstår oss jämt, taskig ekonomi ibland, strul men saker som man inte kan göra nåt åt osv osv.... Det måste du oxå förstå.
    Och vi måste få klaga och gnälla och bli tröstade i tråden men det går inte att ha det så jämt. En persons problem kan inte fullständigt ta över tråden. Allvarligt hälften av alla inlägg är gjorda av dig. Inser du det? Ser du det lixom?

    Du säger tex ofta att du itne hinner läsa ikapp. Men läser du dina egna inlägg? Märker du hur mycket du berättar och så. Jag är alltid noga med att läsa mina inlägg noga innan jag lägger in dom. Om man vill att någon ska läsa vad man skriver så får man vara lite noga med vad man skriver, lite omtänksam mot den man vill ska läsa så den inte behöver läsa en massa blaj jämt.
    Förlåt igen för att jag är ärlig i välmening...

  • Braxton

    "jag går lite fram o tillbaka mellan datan o nåt annat när hon e hemma jag sitter inte fastklistrad här direkt."

    Vill inte heller vara elak Mossan.. men.. Barn märker om man är disträ. Om man springer fram å tillbaka så blir man disträ. Stäng av datorn helt, ägna dig åt henne fullt ut. Lovar att hon blir iaf mindre klängig. Vi finns kvar här sen när du verkligen har tid.

    *läser mer. Var bara tvungen att säga det där.*

  • Missix

    Ja det finns ingen mening att jag tillägger mer. Ni har tagit orden ur min mun.
    Tycker om dig Mossan, ta till dig av det dina vänner skriver till dig

    Lov ya all


    Nu har denna raden varit tom alldeles för länge!
  • Braxton

    Bra skrivet damer.

    Mossan, i all välmening från mig med. Vi skriver tilll dig/stöttar/ger råd/ allt.. men.. det verkar som att du inte anstränger dig för att följa våra råd. För att må bättre.
    Vi VET att du har haft det skitjobbigt.. men det är ändå BARA DU som kan ändra ditt mående. Gör du inte det, så kommer du att ha det så här i evighet.

    Jag måste säga att jag också har livit ledsen över hur ofta du skriver att du irriterar dig på Amira. Som jag skrev, häromdagen, du misshandlar inte henne, absolut inte, hon får allt hon behöver så, du behöver inte vara rädd för att mista henne, men.. jag kan inte låta bli att bli ledsen. För som Hilti säger, hon är bara 2 år, gumman. Hon förstår inte varför du blir sur och irriterad när hon försöker få din uppmärksamhet. Spendera dom timmarna med henne. Så kan vi prata allihop på kvällarna. (förutom dom som ozzar till sig fler bäsar, eller bara ozzar).

    Vi finns kvar.

  • Braxton

    Diana, hur funkar tradera? Vet att det är typ aktion.. men om någon bara vill 1500 kr för ett smycke, måste jag då sälja det då? För 1500kr? Vill inte verka dum..men har knappt sett traderas sida. Kanske ska läsa lite imorgon.

  • Wyrm

    Brax: Om du vill sälja ett smycke för t ex 2500 men ändå vill börja auktionen på 1:- kan du lägga ett minimibelopp som smycket får gå för, t ex 2500:-. Bjuder folk mindre än det då så säljs det inte.

Svar på tråden Oktober - 04 Det mesta av det bästa!