• mulena

    Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.

    hej hittade detta.
    www.privataaffarer.se/newstext.asp&a=16733

    Det är skrivet i slutet av september, men jag tvivlar på att allt kommer att gå ihop i slutändan.

    Folk kommer att demostrera mera om de får igenom alla försämringar.

  • mulena

    citat:"Tanken är att de skall finansieras med höjd a-kasseavgift, slopat friår, en minskning av plusjobben, en privatiserad trafikskadeförsäkring samt en ny trafikskadeavgift."

    angående friåret, så känner jag en tjej som tog ett sånt och för henne var det oerhört avgörande om hon skulle orka jobba kvar eller inte, eftersom hon hade en väldigt jobbig familjesituation just då.
    Jag har bara hört bra saker om friåret, synd att det försvinner.

  • mulena

    jag känner mig bara så förbannad varje gång man slår upp tidningen och läser om ännu ett idiotiskt förslag som de lyckats tänka ut...

    Jag lovar att det kommer komma nya överaskningar snart.
    Det är bra att ha en sån här tråd att avreagera sig på då och då

    snart får vi också se hur det går med a-kassorna. Visst blev det så att de var tvungna att skjuta på det till mars? eller har jag fel?

  • mulena

    här hittade jag en rätt rolig sida:www.arbetsfornedringen.se/index.php&id=67

    citat från sidan:

    "Bryter ändringarna av a-kassan mot grundlagen?
    SO:s ordförande Birgitta Lanér skriver i en kommentar att dessa ändringar kanske kan strida mot grundlagen: ?Förslagen om obligatorisk a-kassa och den mycket stora medlemsavgiftsökningen innebär grundläggande förändringar av a-kassan. Grundlagens beredningsskyldighet måste därför följas. [...] Den hantering som redan inletts avseende avgiftshöjningen fyller inte normala krav man kan ställa på beredningsskyldigheten.?

    Regeringen planerar samtidigt att ta bort plusjobb, utbildningsvikariat, friår, bidrag till feriearbete, akademikerjobb vid årsskiftet - vilket sammanlagt betyder över 50000 nya arbetslösa. Dessa femtio tusen pers har de inga planer eller resurser för att ta hand om. Så det vetti fan riktigt hur borgarasen tänkt hålla ihop sitt bygge. Vi ser fram emot en händelserik höst och vinter, med protester och motstånd mot denna attack mot oss. Det ser ut som om vi snart knappt kommer att ha råd med tv, även om vi skulle skolka från från tv-avgiften som alla hederliga politiker gör nu för tiden."

    jag håller med. det ska bli intressant att följa hur dessa förändringar kommer att göra vårt samhälle "bättre"

  • mulena

    Silverstream

    läs mer här, det påverkar lite olika:

    www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx%5C10%5C16%5C2606

    "Från den 1 januari sänks taket i sjukpenningen, den tillfälliga föräldrapenningen och havandeskapspenningen till 80 procent av 24.800 kronor, det vill säga 19.840 kronor i månaden. Däremot behålls taket i föräldraförsäkringen vid dagens 33.000 kronor."

  • mulena

    Vi drabbas, eftersom vi har en pojke som är sjuk och hemma ofta. Vi åker ofta till sjukhus på olika besök och måste ta ut tillfällig föräldra penning då.

    så vilka drabbar det, jo de som har extra sjuka barn, drabbas hårdast.

    grrr

  • mulena

    citat: " Eftersom sjukpenningen sänks på samma sätt kommer också många av de kvinnor som är sjuka, helt eller delvis, under sin graviditet att få försämrad ekonomi. En majoritet av kvinnorna är sjukskrivna någon gång under graviditeten. "

  • mulena

    jag blir argare och argare när jag läser på sidan jag länkade till. Läste också detta där :

    "Den som är föräldraledig, sjuk, eller får havandeskapspenning eller tillfällig föräldrapenning får inte heller sänkt skatt för nästa år. Det är bara inkomst från anställning som ger rätt till jobbavdrag."

    Är inte det lite snedvriden jämställdhetspolitik? De som är hemma mest är kvinnor, så det är kvinnor som inte kommer att få sattesänkningar i samma omfattning som de arbetande männen.

    rättvist?

  • mulena

    Silverstream

    tyvärr kan jag inte hjälpa dig, hoppas det finns någon annan som kan.

    Det här var lite sthlms orgenterat, ber om ursäkt,men i alla fall:

    "Efter årsskiftet försvinner de fria entréerna på de statliga museerna. Dyrast verkar det bli att gå på Nationalmuseum och Moderna museet i Stockholm som har lagt sin entréavgift på 80 kronor för vuxna och 60 kronor för studenter och arbetslösa, skriver Dagens Nyheter. Något billigare blir det för ett besök på Nordiska museet, Östasiatiska museet, Medelhavsmuseet och Etnografiska museet som alla landar på 60 kronor i avgift. Sjöhistoriska museet och Kungliga myntkabinettet tar 50 kronor för vuxna.... "

    tråkigt...tråkigt..

Svar på tråden Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.