• fantacola

    Vilken hund är farligast?

    Efter hyffsat stor erfarenhet av hundar anser jag att en aggresiv hund av typen St. Bernardshund är den farligaste. Den har nästan häng om en nappe, storlek som Mastiff,skalle och bettstyrka som överstiger alla andra hundraser med råge och ett enl. mig ett vakt som en rottweiler.

    För saken skull ger jag en känga åt pjutthundar som pittbull, terriers av olika slag och olika typer av bandogs av miniformat.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-30 18:01:40:
    Jag anser även att en normal ST.Bernhard med dess inavlade fel, överexploatering i avel och viss medfödd agressivitet gör en "Vanlig STB farligare än en galen pjutthund med fel ägare och fel i generna. Vi pratar Cujo i saltkråkankläder.

  • Svar på tråden Vilken hund är farligast?
  • enlitenbitkaka

    Kan inte säga att någon hund är farligare än den andra.... Visst är St Bernharden stor och kan orsaka en hel del skada, men som ägare har man ett ansvar att se över valpens gener. Gör man som ägare sitt förjobb kan mycket sådant undvikas.


    .?:*¨¨*:?. lose your dream and you might lose your mind - mick jagger.?:*¨¨*:?.
  • Månglimt

    Det är väldigt sällan man kan skylla på hunden, är den aggresiv och farlig så säger jag, som många andra, att det är ägaren som gjort felet.

    Jag har alldeles nyss träffat en Sankt Bernhardshund och den var nog den snällaste varelse jag någonsin stött på. Helt igenom god var den känslan den utstrålade.

    Alla hundar kan bli farliga om ägaren är fel.

  • Therese B

    Blev härom kvällen biten av grannens TAX han är 13år ( börjar kanske bli senil) Han har blivit kastrerad men aldrig uppvisat någon aggresivitet, har träffat honom flera gånger utan problem.Tur var ändå att det inte var något barn.....

  • Marie4barn
    Njae...någon tax skrämmer inte mig....
    MEN...KOMPISENS ROTTWEILER...HAR JAG GRYMT RESPEKT FÖR!!!
    Hon ser livsfarlig ut...*uhh*
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Mina Älskade Barn ♥¸.?°´¯) ♥
  • SnartSmilla

    Den farligaste rasen är vi som går på 2 ben...man ska nog inte säga att en viss ras är farlig..men däremot finns det lynniga raser ex har jag på dalmatiner är ganska lynniga.
    Det kan vara farligt att para olika raser med varann då hunden kan få en personlighetsklyvning ex rottweiler,leonberger,golden,spaniel....då kan hunden få svårt att skilja på vakt instinkt spår snäll el vakt...då har vi en farlig hund,men dock människan som parade....men d finns många fina blandisar åxo (även en renrasig hund kan bli sjuk)

  • Angels

    Det finns inga farliga hundar. Det finns bara farliga hundmänniskor.

    Ingen hund eller människa föds farlig, men kan i fel miljö och vid fel hantering bli farliga. Något att tänka över innan man bestämmer sig huruvida en hund är farlig eller ej.

  • Ambina

    Ja personen som håller kopplet..helt klart...

    Ofta blir djur som dom är, bara för att vi människor är så pantade och inte fattar vad dom kräver av oss....

    Som papegojor t.ex.
    Papegojor föds heller inte elaka. Men brist på uppfostran, gör att dom upplevs elaka när dom kommer in i puberteten (många tycks missa att även djur hamnar där). Dessvärre fastnar gojor gärna i ett odrägligt lynne, om man inte gör ngt åt det.

    ja nä..ägaren står i skuld till det mesta

  • antefa

    tja, dem säger ju att Tosa ska vara den farligaste. Bannad i många länder..

  • LaSexorcisto

    Alla säger ju att det finns inga farliga hundar utan att det är mäniskans fel. Men visst fan föds det många farliga och aggresiva hundar, sånna som har nån knäpp i huvet redan från födseln. Men dom brukar ju avlivas så det pratas väl inte lika mt om det.

Svar på tråden Vilken hund är farligast?