• Wilowa

    Nu ställer jag till rabalder...

    Jag håller faktiskt med TS! Visst det är väldigt könsindelat på klädavdelningarna nu, men det måste väl ändå få vara lite skillnad? Det finns ju faktiskt skillnader mellan könen, annat än att pojkar har snopp och flickor snippa! Alla ska behandlas rättvist, men det betyder ju inte att alla ska vara lika. Visst om min pojke skulle vilja vara prinsessa en dag så får han det, men han vill inte! Ska jag tvinga på honom flickiga kläder bara för att göra könen mer lika varandra? Vad är vitsen med det? Jag har ändå inte uppfostrat honom att vara pojkig, men just nu är det väldigt viktigt för honom att få vara just pojke. Ska jag då hindra honom från det? Huvudsaken är väl att jag ger mina båda barn det just de behöver? Då menar jag inte i kläder, utan i uppmärksamhet och andra behov?

    Även i djurriket är det ju skillnad mellan de olika könen. jag är säker på att det är noga uträknat av naturen att det ska vara så. Varför ska vi då gå in och försöka göra könen lika?

    Jag håller med om att det är för uppdelat nu, men måste det då gå till överdrift åt andra sidan? Måste pojkar leka prinsessor? Räcker det inte med att de leker prinsar? Den dagen våra män börjar gå i rosa kjolar, då kan vi förvänta oss att våra söner gör det med! Det är vi vuxna som måste ändra på OSS, det är inte barnen som ska göra det!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:02:48 följande:
    einstein! Du måste vara en riktig einstein!
    Tack!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa

    Vill min dotter ha en traktortröja så får hon det. Fast jag väljer den inte åt henne om hon inte gärna vill ha den! Fast jag tänker lämna den här barnklädesdiskussionen en stund.

    Hur går ni själva klädda? Sminkar ni er? Har ni kort pojkfrisyr? Har ni kostym, skjorta och slips på er till jobbet? Har era män kjol på sig? Som förälder måste man föregå med gott exempel, så jag tycker inte att man ska kräva saker av sina barn som man inte gör själv! Könsneutrala kläder till barn är en sak. Flickkläder på pojkar och pojkkläder på flickor är en annan sak! Barn är så pass observanta att de märker vad som gäller för omgivningen. Det är lika obehagligt för en pojke att gå i kjol, som för en vuxen man!

    Jag kan ta ett exempel från pulkabacken härom dagen. Mina barn var de enda som hade hjälm på sig och jag märkte direkt på min son att han tyckte att det var konstigt och obehagligt! De flesta barn vill passa in och inte vara utmärkande och annorlunda! Visst det är för könsindelat nu, men det går inte att ändra på det i en handvändning! jag ratar t ex alla extrema kläder i båda riktningarna. Min son får inte ha döskallar och Spiderman på sina kläder och dottern får inte de allra puttinuttigasste. Pojken har mycket röda pojktröjor och dottern har mycket brunt (Det har även sonen).


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    Tussetösen skrev 2007-02-12 13:15:49 följande:
    hmm... jag tycker att barnen ska få lov att ha på sig dom kläder dom trivs bäst i... om det nu e en prinsessekjol till min son så visst ska han få ha det...men HATAR dom föräldrar som låter barnen bära föräldrarnas åsikter..!!!
    Håller med!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    Corpset skrev 2007-02-12 13:22:44 följande:
    Einstein:Varför är det obehagligt att gå i kjol/klänning för småpojkar/vuxna män? Är det plagget i sig, eller är det attityden att det är fel/omanligt?För övrigt så hade pojkar och flickor barnklänningar/koltar för inte alls längesen.
    Ja, min man skulle då inte känna sig bekväm i en kjol, så varför skulle då min son göra det? Jag kan ju inte begära saker av mina barn som jag och barnen pappa inte kan göra själva! jag säger inte att det är fel att män går i kjol, men i nu läget är det inte accepterat i samhället. Jag kan inte begära av mina barn att de ska få ta det ansvaret och ändra på vad som är rätt och fel i samhället! Jag skulle med nöje klä dem i mer könsneutrala kläder, men inte över könsgränserna om de inte själv vill!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    xax skrev 2007-02-12 13:27:34 följande:
    Ja visst håller jag med om att vi har olika kroppsform och visst är det vanligare att tjejer har killkläder än tvärtom. Ni missförstod mig, min dotter har biltröjor, och klänning.Jag menar bara att samhället ÄR könsindelat ....och våra barn riskerar därför att bli illa behandlade (ex småkillar i kjol) eftersom så många har så mycket åsikter om hur det SKA vara.Därför menar jag att vi vuxna måste jobba mer för detta...alltså mer MÄN i kjol och klänning i så fall inte bara små pojkar....
    Precis vad jag försöker säga! Vi kan inte lägga över detta på våra barn. De är INTE mogna att ta det ansvaret! Om jag säger till min son att jag ska köpa en rosa tröja till honom, så blir han helt förtvivlad och ser nästan rädd ut! han vill verkligen inte ha flickkläder på sig. Jag har visat honom att det faktiskt finns rosa pojkkläder med nu. Han är skeptisk, men jag kommer att köpa en rosa killtröja åt honom i sommar, sedan får vi se omhan använder den eller inte. Jag tänker dessutom att köpe en rosa tröja till min man med! så långt sträcker jag mig!

    Nu lämnar jag er för att gå och hämta mina barn på dagis!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa

    Visst är det förskräckligt att titta på barnklädesavdelningarna idag. Det är mycket av kläderna som är helt gräsliga, med för mycket tryck och krimskrams (för båda könen). Jag skulle önska lite mer könsneutrala kläder. Fast bara för det så klär jag ju inte min pojke i dessa extrema flickkläder. Om de är för flickatiga och gulliga för min flicka, varför ska jag då sätta de kläderna på min pojke? Ni som tycker att TS har fel, ni menar väl ändå att barnen ska ha nmer neutrala kläder och inte att flickläderna ska bli pojkkläder och tvärt om. Det är det som TS menar när hon säger att det gått till överdrift.

    Jag har gärna könsskillnader på kläderna, men inte så stor som den är idag. Lingon och blåbärs kläder tycker jag är bra i det avseendet! Samma könsneutrala kläder, men ändå uppdelning mellan pojkar och flickor. Lite sötare och mer kroppsnära till flickorna och lite tuffare och vidare till pojkarna, fast ändå helt funktionellt!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    Bonanza skrev 2007-02-12 14:52:19 följande:
    Einstein - Jag hoppas att jag missuppfattat dig nu, men tycker du att följande är bra?"Lite sötare och mer kroppsnära till flickorna och lite tuffare och vidare till pojkarna, fast ändå helt funktionellt!" Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    Ja, jag sa att det är LITE sötare och kroppsnära, alltså inte alls så som många andra flickkläder är. De är helt funktionella som lekkläder och de har fullrörlighet. Pojkkläderna är LITE tuffare och rymligare. Tillräckligt för att göra liten skillnad på könen, men inte större än att det går att blanda dem om man vill.
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    Bonanza skrev 2007-02-12 14:55:03 följande:
    Men alltså - om inte de vuxna la så mycket värderingar i de olika könen, utan betonade att alla är barn, så skulle ju det inte vara lika ångestfyllt att bli tagen för fel kön. Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    För min del handlar det absolut inte om att jag har ångest för att folk inte ska se vilket av mina barn som är en flicka och vilken som är en pojke! Fast min erfarenhet är att det är viktigt för barnen att kunna identifiera sig med sitt kön. De pojkar som vill identifiera sig med flickor i 5-9 årsålderna är nog väldigt få och tvärt om med flickorna. Det är viktigt för dem för att de ska kunna hitta sin identitet. Min femåriga pojke VILL INTE ha flickkläder! han är livrädd över att bli uppfattade som en flick. Den rädsla kommer i första hand från kompisarna på dagis och inte från min uppfostran! Ska jag tvinga på honom flickkläder då bara för att könsskillnaderna ska jämnas ut?
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa

    Kritiken mot flickornas kläder idag är ju att det inte går att leka i dem, mend et går det i Lingon och blåbärs kläder! jag ser inget fel i att man gör en liten skillnad mellan könen. jag vill inte heller gå i manskläder, så varför ska min dotter göra det. Jag vill ha kvinnliga kläder som jag trivs i, varför ska inte min dotter kunna ha flickiga kläder som hon trivs i då? Varför ska inte min son kunna få klä sig i kläder som liknar sin pappas? Det är väl överdriften som ska bort? Vi kan ju inte sudda bort könsskillnaderna helt och hållet!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...