• Sencha

    Nu ställer jag till rabalder...

    Min son går gärna i klänning. Han har själv bett att vi skulle köpa den. Varför skulle jag inte låta honom ha klänning? Klänning kan vara väldigt skönt och väldigt vackert. Varför skulle jag frånta min son den upplevelsen?

    Däremot har jag inte låtit honom ha klänning hos dagmamman - men det är av praktiska skäl: jag tycker inte det är ett lämpligt plagg där, oavsett kön.

    Och DET FINNS killar/vuxna män som, frivilligt och med glädje, går klädda i kjol/klänning. Utan att på något vis vara "konstiga" i övrigt.

  • Sencha

    Endag: Nope. Det finns vanliga heterosexuella män som tar på sig kjol till fest etc. Alltså för att de tycker det är ett skönt plagg.

    Om alla män som trivs i klänning är transvestiter, så är ju alla kvinnor som trivs i byxor också transvestiter, eller hur? D.v.s. jag skulle vara transvestit. Men det anser jag mig inte vara.

  • Sencha

    xax: Ja, och jag handlar ibland kläder till mig själv på herravdelningen. Ibland blir jag trött på att t.ex. inte kunna hitta varma tröjor som faktiskt går ner om magen. (Varför ha en varm ylletröja till vintern, som är så kort att magen blir bar?)

  • Sencha

    Einstein: Jag kräver inget av mitt barn. Jag ger honom möjligheter. Jag ser till att det finns vettiga kläder att välja på. Och i viss mån letar jag efter saker han sagt att han gärna vill ha när jag handlar. T.ex. vill han gärna ha kläder med blommor på, och det bejakar jag med glädje (jag är biolog, och han har väl ärvt mitt intresse? ). Det är alltså inte frågan om att tvinga.

    Som svar i övrigt: jag sminkar mig ytterst sällan. Jag har tidigare haft långt hår - nu har jag page. Sambon har långt hår. kostym, skjorta och slips har jag inte - men det är också väldigt sällan min sambo har det. Men nä, min sambo går inte klädd i kjol. Jag tror han tycker det är för opraktiskt. (Och jag har det nästan aldrig till vardags - för att jag tycker det är opraktiskt).

  • Sencha

    Evangeline72: Men min son VILL ha klänning. Jag tycker det är betydligt taskigare att inte låta honom ha klänning, när han nu vill det.

    Eller tycker du att det är taskigt att låta honom ha kläder han gillar?

  • Sencha

    Principsaken för mig är att erbjuda min son kläder som jag anser är bra för barn. Visst, skulle det vara någon färg han inte gillar eller någon tröja han faktiskt tycker är FUL, så skulle jag inte tvinga på honom den.

    Grundprincipen för mig är att bara köpa kläder som jag anser att mitt barn, oavsett kön, kan ha. Men jag har förstås en ganska vid definition

  • Sencha

    Ceciliaa:

    Jag tror inte på Adam och Eva

    Men tja, att det uppstått flera kön är förstås för att det är en fördel, evolutionsmässigt, att kombinera om generna - det förbättrar oddsen för att åtminstone en del av avkomman ska vara anpassad för förändringar i miljön. Och då är flera kön ett praktiskt sätt att se till att kombinera gener från två olika individer.

    Hos vissa svampar har jag för mig att det finns sju olika "kön".

  • Sencha

    Olgas: Ja, om min sambo ville klä sig så, så skulle det inte vara några problem

    När jag träffade min sambo så var hans hår en aning lockigt och med rester av en färgning. Alltså, han hade färgat och permanentat håret. för en teaterföreställning, visserligen - men poängen är att han (och jag) har inga problem med sånt

  • Sencha

    Xax: Tror du jag är tillräckligt manlig? Blå jeans och beige fleecetröja?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...