• Nana 24

    Få 6 åring att somna??

    Vi har haft "flera" vändor med det. Första vändan var att man som du säger skulle sitta bredvid till han somnade....vilket kunde ta 30-45 minuter på slutet. Sen såg jag nannyjouren (säga vad man vill om det programmet) men det hjälpte oss!
    Första kvällen ska man "bryta mönstret" bara stoppa om och säga godnatt (precis som det var den naturligaste saken i världen
    Då kommer så klart som skjuten ur en kanon barnet upp, bara samma sak, gå tillbaka stoppa om och säga godnatt. Tredje gången (och alla andra femtielva gånger...säger man inget bara går med tillbaka och stoppar om och går ut...)
    Första kvällen tog det (normala 30-45 minuter. Andra kvällen, 20 minuter, tredje...noll...det gick på en gång, rutinen var bruten! Och vi har inga problem med det nu.
    Det där sedan med att sova i egen säng, han har fram tills för två månader sedan alltid kommit till oss. Vi bestämde oss för att (mot alla principer) välja mutmetoden. Han skulle sova 6 dagar i sin säng, sen skulle han få en liten bil om han klarade det, vi var ut och valde en. Sen var det sex nya dagar - samma sak, valde en sak och var glad och nöjd. Sen var det sista vändan som vi klargjorde för honom, då krävdes det 10 dagar - då skulle han få välja en större sak som lön för mödan Men sen sa vi att då sover du i sin säng sen. Verkar vara samma sak där, vi har brutit mönstret, han kommer inte längre! Men...man saknar allt honom lite ibland Men han får faktiskt komma om han vaknar på morgonen såklart. Men det är sällan det med, ens på helgerna då man skulle tycka att det kunde vara lite mysigt.
    Lite råd från oss som vi testat och fått att fungera för vår son, ett är säkert, det kräver MYCKET tålamod och MÅNGA tillfällen då man känner för att kasta in handduken och ge upp...men det lönar sig att kämpa vidare!

Svar på tråden Få 6 åring att somna??