• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Idag testade jag positivt på ÄL-testet Jippiii . Det känns skönt att punktligheten håller i sig trots att jag börjat knapra rosenrot och att det funkar trots att jag börjat med billiga ÄL-stickor. Det kan man ju spara en del pengar på. så ikväll blir det till att mysa . I morrn åker sambon bort ända till söndag så det var tur att ÄL kom i tid så att det inte skulle bli när han var borta..

  • Missne

    Papegoja: Det är sånt som händer att man glömmer fråga det man har tänkt. Man blir ju lite uppstressad och speciellt när man får veta oväntade saker. Kul att ni får börja IVF så snart. Grattis, Vilken chock, då hinner man väl knappt börja gruva sig. Kul när det går snabbare än väntat för en gångs skull. Det är man inte bortskämd med direkt...

    Tack för infon om rosenroten också, jag har nämligen för mig att jag läst nån stans att man skulle sluta efter ÄL men minns inte var. Man vill ju inte skada det eventuella livet som man hoppas på ska bli till.

    Då är nästa hållpunkt 7 maj både för dig och mig. Lycka till med IVFen.

  • Missne

    Hur går det för er tjejer? Själv har jag BIM 8 maj. Eftersom jag passerat ÄL så har jag slutat med rosenrot och det har gjort att jag även glömt att ta membrasintabletterna. så vissa dagar har jag tagit en, ibland ingen och ibland 2. Hmm vet inte hur stabilt det är att ta så olika hela tiden. Måste skärpa mig. Hur går det för er andra då, ingen som plussat?

  • Missne

    Hej!
    Har varit på vårt återbeök nu och fått diagnosen "oförklarligt barnlösa". Känns dock inte som att man utrett så särskilt mycket. Efter sommaren ska jag börja med Pergotime och köra det i ett par månader. Om det inte funkar så ska jag få ställas i kö till IVF. lite besviken att jag inte får börja direkt med pergotime, men de hade inte tid förrän efter sommarn. Känns som man slösar med tiden.
    Papegoja: kul att du kommit igång med IVF. Hoppas verkligen att det går bra. För mig blir väl det tidigast vid årsskiftet med planen som är nu. Det kan hända att jag oxå fåt ta sprutor när det blir dags för IVF, det lät så. Går det bra, känns lite läskigt att sticka sig själv.

    Tanten har ju oxå kommit lika punktligt som vanligt häromdagen. Tyvärr

  • Missne

    Vill bara berätta att jag ska få börja med Pergotime på söndag . Jag slipper vänta till efe semestrarna. Hur har det gått för er andra, Papegoja - hur har det gått med IVF-försöket??

  • Missne

    Nej, jag har frågat gyn tidigare innan jag ville bli gravid om det var nåt som inte var bra. Men de svarade då bara att det inte spelade nån roll. Det jag funderar över nu är om det ändå kanske kan vara ett tecken på att slemhinnan bryts ned efter ÄL pga progesteronbrist och att det därför är bara lite när väl mensen kommer. Ska fråga detta nästa gång jag ska till gyn, men det kanske är nån annan som vet här på FL?

  • Missne

    Eve82: Tråkigt att du blivit av med mensen , om det nu inte är för att du är gravid. Är det helt uteslutet? Du verkar så säker på din sak. Jag håller iallafall tummarna för att det är därför mensen är borta. Själv ska jag börja med Pergo på söndag för första gången. Känns lite pirrigt. Därför kommer jag nu att sluta med Membrasin och rosenrot så att det inte blir några konstigheter och att de påverkar pergon. de har ju inte gett nåt resultat på två cykler iallafall.

  • Missne

    Hej på er tjejer. Hoppas att det blir plus för dig Pebbles coh att din äggplock går bra Papegoja och att mensen kommer tillbaka till dig Eve 82.
    Själv har jag idag varit på VUL efter att ha tabit sista pergo-tabletten igår. Det är tabletter som man tar dag 5-9. Jag har inte haft några biverkningar än så länge. jag hade 5 äggblåsor på gång varav en var dominant så det var väl som det skulle. Från och med idag ska jag testa med ÄL-stickor och när det slår om ska jag ta en pregnyl-spruta på mig själv lite läskigt, men jag fick träna idag att sticka mig och att blanda ihop lösningen som jag ska pruta in. Fick förresten Clearblue ÄL-tester från kliniken. Det trodde jag inte att de bjöd på - de är ju så dyra.

  • Missne

    papegoja: Åh, vad skönt att det gick bra och att du hade så många ägg. håller tummarna nu för att det går bra.

  • Missne

    Papegoja: Ja jag tog sprutan i tisdags och sen var det bebisverkstad ett par dagar. Har väl BIM runt 28/6 så nu återstår bara att vänta och hoppas. Tar även progesteronvagiatorer nu för att förbättra chanserna. Roligt att du rvara nu och att slemhinnan är tjock och fin. Jag håller tummarna för att allt går bra med ruvningen

  • Missne

    thj: Tack för lyckönskningarna. Det kan behövas på den här tråden.
    Ha en bra sommar du oxå.

  • Missne

    Papegoja: GRATTIS till ditt plus och lycka till med fortsättningen. Själv har jag haft graviditetssymptom sista veckan. Superkänsliga bröstvårtor och molverk ifrån buken och tempen har varit högre än nånsin samt att jag går och mår lite småilla hela tiden. Jag har nog BIM imorgon, men har haft såna symptom att jag ändå testade igår, men det var negativt . Blev jättebesviken, men det kan ju vara för tidigt att testa så jag ska prova på torsdag om inte tanten kommit då. Vet inte om det kan vara progesteronvagiatorerna som luras och ger alla dessa symptom eller om det är på riktigt. Samtidigt som jag inte vågar hoppas så hoppas jag givetvis ändå.

  • Missne

    Hej!
    Tack för ert stöd thj och Papegoja, men jag kommer nog inte att plussa den här gången . Tanten har inte kommit men jag testade igår (dag 30) och det var -. Då grät jag en skvätt eftersom jag har känt mig så gravid. Sista dagarna har brösten slutat ömma men jag går fortfarande omkring och mår illa hela tiden och tempen är hög. Men det kanske beror på hormonerna man stoppat i sig. Jag frågade gyn om jag skulle sluta ta dem nån viss dag, men jag skulle ta dem till mensen kom. Men den kommer ju aldrig. Förut har ju jag haft så korta cykler 22-25 dagar, men med hormonerna så blev ÄL senare än vanligt och lutealfasen skulle ju också bli längre. Men är jag inte gravid kan ju mensen lika gärna komma så man kan börja om....

    Ad Infinitum: Välkommen hit. Jag har samma som du, mest mörk eller brun mens och funderar förstås om det kan vara en anledning till barnlösheten. Låter intressant med akupunktör. Det har jag funderat på också, men här i Linköping där jag bor vet jag inte nån som är bra på just detta område. Man skulle ju gärna vilja få en akupunktör rekommenderad som jobbat med andra som haft svårt att bli gravid.

  • Missne
    AmIAlone skrev 2015-05-22 16:42:47 följande:

    Denna tråd är ju supergammal men jag har nyss läst igenom hela. Är också Membrasinknaprare. Undrar sååå hur det gick för er alla? Hoppas att någon av er fortfarande är aktiv här på FL, är så nyfiken.

    Kram på er!


    Oj, ett svar 8 år senare Kul. Jag hr fortsatt kämpa till nu på olika sätt med många IVF er etc utan att lyckas. Har dock eter alla år nyss gått vidare med äggdonation och immunsupport och är nu äntligen gravid, om än tidigt. Bara v.6+0 än, men det är det längsta jag någonsin kommit på alla år. Membrasin har ag inte ätit sedan 2007 så det hjälpte inte mig.
  • Missne
    AmIAlone skrev 2015-12-29 22:54:44 följande:
    Missne, hur går det med graviditeten?
    Jo det går bra På fredag går jag in i vecka 39 och haräven fått tid för igångsättning då. Så nu är det nära.....
Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?