Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Sparar denna tråd i mina favoriter


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    delifi2 skrev 2007-04-08 20:42:00 följande:
    vi har en super bra lärare som inte vill att vi bara ska vra på äldreboende och demensboende på APU utan se mer verklighet, så hon försöker ordna plats på psyk, barnpsyk gruppboende os¨ch allt som har med psykatri att göra.ska lämna in arbet nu under påsklovet men har bara gjord hälften av sakerna.Ska skriva en recenstion av American HIstory i ämnet "människan socialt och kulturellt"
    Vad glad för det, för i vår skola var det otänkbart att vi skulle få vara på barnpsyk. Det var ju bara äldre som gällde för hela slanten, att vuxna och barn behövde vård verkade ju inte finnas på världskartan för dem. Det var ett STORT skäl till att jag böt skola.

    Vet du var du skall vara på APU:n? Vilken termin går du?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Hoppas det gick bra att plugga i kväll!
    Själv skall jag ta itu med vätskebalansen i morgon och jag bävar då jag tragglat med den förr

    Det enda jag längtar till nu är den 23 april och sen tills allt är klart och jag får börja jobba... Inte långt kvar nu!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Håller med, SNÖ!!! Ähhhh, hallå det var VÅR i går var tog den vägen?
    Sitter hemma i dag och tragglar med diabetes och njurinsufficiens och käkar choklad för varje uppgift jag löser Kimmi: På min skola så får man fixa praktikplats själv, men det blev ett jädra hallå när jag fixade en själv. Du kan läsa om hela historien i förra tråden. Men det ordnade sig och jag har tom fått jobb där
    Skolan ansåg inte att förlossningen tog hand om akuta situationer vilket är ett av uppnående målen under APU:n, men det ordnade sig.

    Om du inte fixar en plats på egen hand så har skolan platser, ring och hör med dem.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Snäckis77: Har inte läst den inriktningen, jag läser sjukvård som inriktning
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    jajja: Psykiatri läste vi termin 1 och termin 2 samt psykofarmaka i 1:an.
    Vad är det du har svårt för? Jag kanske kan hjälpa dig.

    Jag läser nu på distans, vill inte tala om vilken skola eftersom jag vill kunna ha möjlighet att gnälla av mig här när lärare osv strular utan att hänga ut nån Peand: Vilka kurser har du och vilka har du kvar?
    Jag har läst så otroligt många vid det här laget så det skulle väl ha tagit mig en halv livstid att läsa det på distans speciellt med den lärare jag har nu *hata*

    Nåt som är VÄLDIGT irriterandemed att läsa på distans är när läraren inte går igenom ens uppgifter när man skickar in dem. Hon är jädra snabb med att påpeka att hon inte kan öppna filen, men sedan är det tyst i veckor. Jag har fortfarande inte fått mina 2 uppgifter rättade. Sedan har hon mage att ifrågasatta mig hur det går med uppgifterna och när jag ska hinna lösa dem. Vad f*n tror hon?

    Jag löser och skicker in, vad f*n gör hon? Skulle bli bra sur om hon sedan ger mig en massa kompletteringar under APU:n bara för att hon tycker det är så jädra kul hur jag skulle hantera en sån grej. Men hon kan ju liksom glömma att hon kan trycka ner mig, inte en chans. Jag fick mig en riktig självförtroende kick förra veckan som kommer rävka läääänge

    Förresten nån som vet hur många ml en pipmugg, ett glas och en kaffekopp innehåller? Jag ska göra en beräkning på en vätskelista å behöver lite underlag
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Oj, det var en mängd valbara som jag läst som var obligatoriska.

    Jag har läst följande (för er som är nyfikna ) arbetsmiljö- och säkerhet, datakunskap, etik, vård vid livets slutskede, medicinsk grundkurs, määniskan socalt och kulturellt, psykologi, vård och omsorgsarbete, folkhälsokunskap, vårdpedagogik, geriatrik, psykiatri, omvårdnad och akutsjukvård.

    Jag funderar på att kanske läsa in barn och ungdomssjukvård på distans på en annan skola i höst bara för intressets skull.

    Nån som läst den kursen?

    Det löste sig med hur många ml en kaffekopp, ett glas och en pipmugg innehåller. Det var ett dokument med som jag inte såg, blind ibland

    F*n, jag ska INTE hänga här när jag pluggar, men precis som du Peand så är det sååååå svårt. Men jag är duktig i dag så jag är värd det, är inne på den andra uppgiften nu så det så *stolt*

    delifi2: Om du vill vara på sjukhus så ska du välja inriktning sjukvård. Får du inte välja inriktning somatisk i tvåan redan? Jag tycker också det är trist att dem bara riktar in sig på äldre utbildningen igenom. Blir inte vuxna och barn också sjuka eller???

    Innan jag började min utbildning så visste jag vad målet var för min del och det har jag nu nått....att jobba på förlossningen.

    Termin 1 var jag på ett äldreboende, trivdes inte och böt till palliativ, termin 2 gyn och nu termin 3 förlossning och akut gyn (några dagar bara på akut gyn för att läraren ska bli nöjd)

    Vad jag vet är det svårt att få praktik på förlossningen, jag ringde runt som en tok för ett år sen och det var bara nej nej nej. Men sedan när jag sökte jobb och så, då hände det grejer

    Näää, dax att återgå och besvara en fråga på vätskeintag innan jag kommer tillbax
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Vad är det du undrar?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Just det har ju läst social omsorg också


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Tandvård behöver du ju inte, jag hade det som obligatoriskt på mitt schema då.

    BrideOf Rocky: Jo, du det är samma här, gamlingar rakt igenom som patientfall. EEEEENNNNN gång så var det en 10 åring som hade astma, det nii, herrejösses man trodde ju nästan man hade sett fel i kursboken.

    Jag kan ju säga att jag kommer aldrig jobba med äldre och har aldrig varit intresserad eller och kommer inte bli. Min lärare kallar det för inskränkthet, men vaddå. Inte sjutton pluggar jag i en hel livstid för nåt jag inte vill göra heller. Gör nån det? Näää, precis!!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III