• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    delfi - Det jag menar är ju att om jag hälsar från en av mina boende till min mormor så avslöjar jag ju också att h*n är "intagen/inlagd" hos oss. Och man får ju inte säga något om dem man jobbar med som kan röja deras indentitet.
    Skrev nog lite snurrigt så där på morgonen Flört

  • Peand

    delfi - Problemet är inte så stort då mormor vet vart jag jobbar och har ganska stor koll på vilka som är där. Dessutom har hon själv jobbat där ialla sina dar så hon vet ju allt om sekretessen.

    Utan det var mer att jag började klura på det i natt. För sekretesslagen säger ju att man inte få säga något om de man jobbar med såvida de inte själva ger sitt godkännaden. Är det då ett godkännande att de säger att man ska hälsa eller bör man ifråga sätt det. Alltså typ - vill du VERKLIGEN att jag ska hälsa? Är det OK att jag hälsar?
    Ja, det är ju inte så super viktigt. Tänkte bara kolla vart gränserna går....

    Men nu ska jag själv in till medicinkliniken och få bannor. Sköter mig väl inte så bra som jag borde Generad

  • Peand

    defli - Tack! Det gick bra. Har numera fått en underbar mänsklig läkare. Gillas sådana och inte de som sitter med pekpinnar.

    Ida - Skönt att det är fler än jag som klurat på den frågan Flört
    På något sätt känns det ju ganska uppenbart vart ifrån jag har fått de hälsningen - alltså från jobbet. Och så känns det som om det är väldigt lätt att "råka" bryta mot den lagen, alltså utan att man tänker sig för.
    Men nu har ju min mormor jobbat där jag är och hon har ju också skrivit på sekretessen en gång och vet vad den innebär. Så skulle jag hamna i den sitsen så får jag väl se hur jag uttrycker mig. Än så länge har det bara hänt någon gång och då har jag inte skickat hälsningen vidare Generad Fundersam men samtidigt har jag gjort det åt andra hållet. Alltså från mormor till någon boende. Men då vet hon ju redan att de bor hos oss.

    Kanske är det ett typiskt liten byhåla problem men samtidigt är det faktiskt en väldigt stor fördel också. Som igår hade vi en dam som var lite orolig och jag satt och pratade med henne. Försökte få henne att tänka på annat och vi pratade om ditten och datten. Men sen när hon kom fram till att jag var X barn barn blev det något helt annat. Då blev hon lite lugnar och även om det fortfarande var en ny obehaglig och utlämnad situation hon är i så var inte alla nya ansikten för henne så nya längre. Hon visste inte vem JAG är men hon hade en anknytning till mig då jag är X´s barnbarn. Något som hon kände igen trots att hon var alldeles ny hos oss.

  • Peand

    Adnama - Hmmm, det var ju knappast något....


    Om det är mjölk allergi så vet jag mer Flört

    Ida - *asg* i det sista fallet är det ju knappast troligt att bryta mot lagen Skrattande Är du SÄKER på att du inte har några barn någonstans?

  • Peand

    Ida - Med erfarenhet av två stycken så vet jag ju att det verkligen är något som bara händer och att de bara ploppar ut - man märker absolut inget Skrattande Flört I wish......
    Tror mer på demens hos gubbenFlört

    Nähä, nu är luchen slut och jag ska skutta in i Word igen och skriva skriva skriva.....
    Men jag kommer snart igen, då är det ju dags för eftermiddags kaffe, vad jag älskar att plugga på distans och bestämma tider själv Skrattande

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Grattis Skrattande Vad skönt att få så snabba svar. Själv har jag inte fått svar på det jag skickade in i söndags, och nu har jag skickat in en uppgift till!
    Vad läste man om på vårdpedagogiken då? Har noll koll Generad

  • Peand

    seSSa - Är där jag snart med.

    Antar att man får tänka lite på hur dessa grupper ser på detta med hälsa. Tänker ungdomarna på hälsan överhuvudtaget eller tror det att det är odödliga? Tänker man på framtiden och sin egen hälsa? Funktionshindrad, är man glad över de funktioner man har som fungerar? Är det någon ide att sluta röka då jag iallafall aldrig kommer att lära mig gå igen? Spelar det någon roll om jag sitter här och blir tjock i stället?
    Äldre, kan man inte få unna sig lite på slutet, måste man tänka på vad som är bra för ens kropp hel tiden. Återigen, jag har rökt i 50 år vad spelar det för roll om jag håller på ett par år till?

    Tror inte att svaren finns i några böcker utan det krävs egna tankar och möjlighet att sätta sig in i deras tankar.

    Går det bra med uppgifterna annars då? Var ett tag sedan du tittade in här...

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Jag är här Skrattande
    Har jobbat på förmiddagen men nu är jag hemma och ska plugga lite medans lillpyret sover.
    Knepigt att hon lägger av så snart in på slutet. Några veckor till så hade det ju varit slut sedan... Undrar varför!

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Just nu skulle jag sitta och be till högre makter att ambulansen skulle komma snart Skrattande
    Just tarmvred vet jag nada om än så länge, men spontant så skulle jag på jobbet tillkalla ssk först och då tar de ju beslutet om ambulans, finns ingen sådan måste jag väl själv eller helst en mycket mer erfaren kollega larma, men jag tror nog att jag hade varit tvungen att kontakta ssk först. För rätta mig om jag har fel, men tarmvred är ju inte livshotande direkt, eller?
    Jag hade inte gett denna stackars plågade själv något, alltså mediciner eller liknande. Varit där hela tiden, prata med honom, haft iallafall en kollega med mig så jag inte är själv ifall något skulle hända. Sen vet jag inte....
    Måste nog kanske ta och kolla upp detta med tarmvred innan jag tar livet av den stackarn... återkommer...

  • Peand

    Kom på mer!!!

    HUR vet jag att det är tarmvred när han larmar och jag kommer in? Det kan jag ju inte ta förgivet. Alltså allmänt status. Feber? Blodtryck? puls? har han gjort stort A (kallas tydligen så på jobbet)på länge? Tidigare problem?
    Inget att dricka eller äta innan ambulansen kommer.

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III