• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida & jajja - Är det inte så enkelt att Lex Maria är inom landstinget, alltså inom hälso och sjukvården medan Lex Sarah är inom den kommunala verksamheten???
    Eller snurrar jag bara till det nu för er och mig själv Skrattande

  • Peand

    jajja - Du ska se att det inte är så farligt när man kommer ut och jobbar. Man går ju inte runt och rabblar lagar hela dagarna Flört tror att det är få som kan vad SoL och alla andra lagar egentligen betyder utan de flesta behöver nog allt slå upp när de undrar, menar alltså de som redan är ute i verkligheten.
    Men visst är det bra att dra igenom dem nu så man vet någonstans i bakhuvdet att man har hört talas om det och har ett hum om vad det innebär.

    Fröken NollÅtta - Låter som om det blir en mindre rolig vecka. Men sen blir det ju bättre. Och sen är du ju klar..... Tänk vad skönt!

  • Peand

    jajja - Jag förstår men jag tror också att du måste släppa lite på de tankarna och bara var och göra det som känns rätt, det är också oftast det som verkligen är rätt.
    Man kan inte jobba och gå runt och tänka på om jag bryter mot någon lag eller inte. Det funkar inte i praktiken.
    Och detta kommer från mig som bara har praktiserat 4 veckor och sedan jobbat 4 pass Skrattande alltså nada erfarenhet.
    Och annars säger jag som Kegge - sekretesslagen är den man få kämpa med mest och som man hela tiden får tänka på. Vilket inbland kan vara svårt!

    Kegge - Infektion låter inte som något för mig. Röda korset lät bättre Flört
    Du har säkert sagt det innan, men vart jobbar du idag?

  • Peand

    Fröken NollÅtta - här har jag nattat barn Skrattande Men nu sover de äntligen....
    Alltså jag gillade ju nr 1 för det är mer levande text och inte så "uppspaltat". Vet att mina lärare INTE skulle gilla nr 2. Men med tanke på din lärare så är det frågan om nr 2 inte är bäst.... Nu känner jag ju inte henne men från det du berättat så tror jag det.


    Kegge - Ja man blir ju mer begränsad om man bor på en mindre ort än i storstan. Själv bor jag ju riktigt på landet och här finns bara ett äldre boende och två andra boenden. Men 1 mil härifrån finns VC och ett sjukhus. Och fyra mil härifrån finns ett stort universitetssjukhus. Och i trakterna vimmlar det av behandlingshem om man vill vara där. Dessutom finns det in den större staden (fyra mil) både SOS Alarm och andra larmcentraler om man vill jobba med sånt, de kräver minst uska utbildning.

  • Peand

    jajja - Människan har jag två böcker till.....
    1. Människan socialt och kulturellt av Katri Cronland, Grönbok från Bonniers
    2. Människan socialt och kulturellt av Anne Charlotte Ringuist från Liber 

    Akutsjukvårdbok har jag köpt på Tradera och det är Sjukvård av Johan Strömberg från Bonniers

  • Peand

    lindalinda - Låter som en bra praktikplats, håller tummarna för att det fortsätter och bli ännu bättre Skrattande

  • Peand

    jajja - Jag var med på en sådan och det är faktiskt riktigt intressant. Just detta att se hur de olika personerna tycker och tänker. Det kan bli riktiga konflikter ibland..... Det är ju inte alltid anhöriga, personal och personen själv är eniga...

    Själv ska jag rå plugga nu för jag har blivit inringd och ska jobba i eftermiddag. Alltså måste jag hinna klart lite innan.

  • Peand

    Jajja - Då är det ju klart lite värre....
    Den jag var med på så var sonen inte riktigt av samma åskit som hans anhörig. Fast personalen var helt med på sonens väg.
    Hörde också om vissa vårdplaneringar som fick ske i olika etapper för det blev för mycket känslor och ilska. Vi har ju kortidsboende hos oss också och då är det ju ganska ofta vårdplaneringar, och ofta lite lagom förvirrade ädlre....

  • Peand

    Zandra - Vad kul att vara snart klar....
    Själv läser jag Människan socialt och kulturellt just nu...

    Ida - Pengar är alltid välkommet. Ska jobba lite i morgon med. Och på lördag. Gäller bara att hitta balansen med pluggandet också. Men denna vecka är jag i takt så det går att jobba lite också.

    Lernia är ju uppbyggt så man läser oftast en kurs i taget men jag har faktiskt just nu suttit och planerat vad jag ska läsa och i vilken takt. Så om min planering stämmer så har jag poäng nog till jul för att kunna gå ut och söka USKA tjänster. Vore ju kanon om man klarade det på två terminer. Sen kan man ju läsa lite strö kurser undertiden man jobbar - om man vill.
    Gäller ju bara att få ihop vilka kurser man vill läsa....Fundersam

  • Peand

    Ida -Det är väl så jag er det med, först och främst pluggar jag och sedan kommer familjen och sist timmarna... Men det är svårt när man behöver ha in pengarna också Flört
    Vi får väl se om jag hinner till jul, annars tar jag nästa vår också. Då hinner jag läsa mer om jag vill. Men klar om ett år är jag iallafall. Skrämmande helt plötsligt.

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III