Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Peand: Var tog du vägen?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand Men vad menas med grundläggande behörighet då? Det är det jag klurat på x antal år
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Peand: Detta har jag läst tusen ggr och fattar fortfarande ingenting av detta. 90% jaha, har jag det då om jag läst omvårdnadsprogrammet på komvux 3 terminer?


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Peand: Läs mina inlägg tex inlägg 500 och dem senaste så står det ju att jag har inte läst gymnasiet utan BARA omvårdnadsprogrammet 3 terminer Tror jag kommer upp i 1050 p om jag minns rätt.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Inte hinner man ringa syo heller då man jobbar. När man kommer hem trött å allt då har dem stängt för dagen och på helger då jag är ledig då är det stängt.

    jag måste ju söka komvux snart också om jag nu inte får ett jobb till hösten vill säga. Får jag jobb på förlossningen så kommer jag jobba, annars tänkte jag plugga, läsa in några ämnen som jag behöver för att få grundläggande behörighet. Kommer läsa max 4-5 ämnen åt gången, mer orkar man ju inte. Fick det rådet när jag pluggade på komvux en gång för länge sen att man inte skulle ta på sig för många kurser. Man måste ju tänka på det att man har ju mycket plugg hemma också och prov och så och inte bara lektioner i skolan.

    Tänkte nog läsa på distans, skönast så!!

    Näää, nu måste jag nanna om jag ska orka upp imorgon bitti kl 05.35
    Hoppas jag får sova inatt och inte ligga och tänka på vener, och en massa annat APU-relaterat

    Rapporterar om dag 3 när jag kommer hem, syns då!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Hoppas in lite snabbt innan jag ska sova. Känns inte som jag hinner annat just nu än att resa fram och tillbaks till APU-platsen, "jobba", äta lunch, "jobba" vidare, åka hem, äta middag och natta barnen innan jag själv ska sova för att orka upp på morgonen.

    Ni har rätt tjejer, det är nog 1350 poäng jag har läst. Jag har läst så många ämnen under denna utbildning, det är data, medicinsk grundkurs, vård och omsorg, hälso- och omsorg, arbetsmiljö och säkerhet, psykologi, tandvård, etik, psykiatri, omvårdnad, folkhälsokunskap, vårdpedagogik, vård vid livets slut, människan socialt och kulturellt, social omsorg och så sjukvård.

    Jag är inte säker på om jag ska läsa vidare, ska se först hur det är att jobba som uska på förlossningen. Enl. de BM jag pratat med så gör uskorna det mesta jobbet och man har fullt upp hela tiden. Det enda inte uskorna gör är att ta emot bebisen när den föds fram, sy brisrningar, kolla placenta och skriva journalanteckningar i stort sett.

    Imorse ville jag knappt stiga ur sängen. Vaknade ju av att sambon grabbade tag i mig i sömnen inatt och skrämde livet ut mig som låg och sov så skönt. Sen hade jag svårt att somna om, gjorde väl det i samma stund som klockan ringde kändes det som.

    Upp kom jag iaf och det gick bra att jobba. Hade mer att göra idag än igår. Ett tag var det väldigt mycket, pat vällde in.

    Jag är arg på en av uskorna där. Hon kom fram som en besserwisser och presenterade sig och sa att det är väl du som är eleven va som jag ska gå med idag? Hon ville vara överlägsen mig på ett taskigt sätt. Hon gjorde klart för mig att jag fick inte göra nåt utan att hon var med.

    Var tror ni kärringen gör?? Jo, hon står och rensar i ett jävla skåp när hon ser vilken jävla rusch det är på jouren, jag tar ALLT själv och jag är elev. Visst jag tycker det är kul och jag gör det gärna, MEN hon gör fel. Hon försöker utnyttja gratis arbetskraft och tänker att eleven kan göra mitt jobb så kan jag gå här och vila. Tom larmet gick på stora salen (inget allvarligt, det är läkaren som larmar när han/hon vill ha hjälp med en sak) inte ens det tog hon utan jag tog det och fattade inte ett jota vad läkaren menade så jag var ju tvungen att springa ut och hämta henne, men hon bad en annan uska ta det.

    Nää, hon vill jag inte gå med igen, hatar såna där som tar oss elever som slavar, för det är just så hon behandlade mig. Yttrade hon sig så var det för att gnälla på nåt och hon fick verkligen leta efter fel för det var inte många fel jag begick idag. Jo, jag hade råkat ställa en rondskål fel i diskmaskin och det var ju jätte jätte fel och fy och skäms!!

    Sedan så var hon jag bara tvungen att anmärka på att jag skall inte slänga CRP innan provet är helt färdigt utifall att jag måste ta om det, jag sa bara, att lika många uskor det finns lika många sätt verkar det finnas. Jag lärde mig på det här sättet i måndags och det är ingen som gnällt än så jag gör så.

    Blir så trött!!

    2 dag kvar, imorgon dag och så fredag kväll. Längtar efter att få vara ledig och få ligga kvar i sängen till 9.00 på morgonen och gå och dra här hemma.

    Ni har det bra ni som sitter hemma och pluggar

    Längtar mycket till nästa vecka börjar också då jag ska till förlossningen, dvs andra sidan jajja vet vad jag pratar om då hon också fött där


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma skrev 2007-04-26 11:19:09 följande:
    dom här ska ja förklaraestetiskmiljömässigetisk tillvägagångsättintegritetsjälvbestämmandehygienaseptiksterildesinfektionbarriärvårdpersonlig hygientänkte om det fanns nån bra sida
    www.uska.se gå in på med. ordbok
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    HEEEEEEEEEEEEEEEMMAAAAAAAAAAAAAA, trött och trött och så mega mycket trött!!! Kan det inte va fredag kväll kl 21 idag så jag slipper jobba*drömmer mig bort*

    Idag har jag vart med om skumma grejer som jag kan berätta mer om senare ikväll när jag inte har en dotter i knät som sitter och dunkar sitt huvud på mitt nyckelben heeela tiden


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Så, nu är veckan på gyn slut. Fick godkänd bedömning också, vilket känns bra givetvis.

    I går så "jobbade" jag med en annan uska, men hon som jag ogillar var också där och hon behandlar mig som nånting katten dragit in.
    Jag har pratat om detta med min kontaktperson på gyn och hon lovade att inte föra det vidare. Sedan så sa jag även det till hon som jag gick med igår då jag blev så ledsen över att hon som är elak beter sig som hon gör mot mig. Tydligen verkar det som att hon som är elak mot mig fått reda på vad jag känner för idag så var hon trevlig och önskade mig lycka till osv.

    Men igår iaf så satt jag där och väntade på att få nåt att göra, så kommer sur uskan äntligen med en lapp, MEN sträcker den över mig och ger den till BM som satt brevid mig. Hon viftade liksom bort min hand när jag skulle ta emot den.
    Hon ser mig att jag är elev och kan ingenting trots att jag tagit hand om i stort sett alla provtagningar denna vecka.

    Fick lappen av BM istället och det var ju inget märkvärdigt med den som inte jag kunde ta så jag fattar inte varför inte jag kunde fått lappen från första början.

    Sedan gick det några timmar.

    Lämnade några blodprover på labb och kommer tillbax och går förbi kassan där det står nån som vänder sig emot mig och väser nåt otrevligt mot mig.

    Öht så var dagen tung igår, ville bara hem.

    Idag så kom jag till "jobbet", jättelite att göra, inga pat och flera timmar kvar till slutet. Till sist så ringde dem till spec MVC och hörde om dem hade nåt som jag kunde få vara med på, men dem hade inget heller.

    Ringde förlossningen och dem kunde ta emot mig så jag fick vara där redan idag Hon som jag ska gå med jobbade idag så jag fick vara med henne en stund. Hon försvann på ett akut sectio så jag fick vara med en BM istället och var med henne in på förlossningssal.

    Det var....ja...inte som jag hade tänkt mig det. Jag kände mig helt vilse där inne och "dum" att vad ska JAG göra. kan ingenting kändes det som.

    Sedan gick tiden så himla fort så helt plötsligt, en hel kvart innan jag skulle gått hem så skickade dem hem mig. Blev faktiskt ledsen för hon som jag varit inne hos hade nog inte långt kvar.

    Efteråt kändes det som värsta antiklimax och jag var nära på att börja gråta. Kände mig helsänkt och jag fattar verkligen inte varför. Jag har nog spänt mig, längtat efter att få vara där och jobba i flera år och så fick jag det. Så mycket att smälta nu och det finns vissa som inte tror att jag inte kan nåt bara för att jag är elev och behandlar mig som totalt jävla inkompetent.

    På nåt sätt så känns det inte som jag kommer fixa veckan på förlossningen. Känner mig så jävla gråtfärdig och spänd när jag är där. Känner redan nu en slags panik inför tisdag. Det är så jävla mycket info samtidigt som man ska lära sig en massa annat på ett helt nytt ställe. Bara att få vara DÄR är ju stort, men det känns som det krävs JÄTTEmycket av mig, saker som jag idag är jätterädd att misslyckas med eftersom så många präntar in i mig att du är elev så glöm inte att du inte kan nåt.

    Nu ska jag äta tacos och bara koppla av och vila min övertrötta hjärna och mina ONDA fötter och ben.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    När ni tar kappilär prov, frågar ni om pat är vänsterhänt eller högerhänt innan ni tar provet?

    jag har då aldrig läst om det i nån av mina böcker, hört läraren säga det eller varit med om det själv. Mycket märkligt!

    Dax att sova, är sååå trött och jag kan ju säga att jag tänker ta en låååååång sovmorgon imorgon bitti. Har gått upp 5.35 4 dar denna vecka så jag tycker jag är värd det faktiskt.

    Sen ska jag plugga imorgon tror jag, får se om jag orkar. Annars får jag ta det på söndag


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III