• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Jonna - Är det inte eskimåerna som gnuggar näsorna emot varandra när de hälsar?

    Om du hälsar på en indier får du under inga omständigheter använda vänster hand, tror det var vänster, det är nämligen den du "använder som toapapper" och det är en ren förolämpning att begå det brottet. Tror att det finns fler länder där sådana hälsningar inte uppskattas.

    En buddist som hälsar på någon den högaktar måste se till att vara lägre än den personen innan den hälsar. Ex är mamma väldigt höt uppsatt hos en buddist, det är ju säkra på att det är mamman medan man aldrig kan vara riktigt säker på om en pappa verkligen är ens pappa.

    Om jag inte minns fel så finns det visa gester som man INTE ska göra när man hälsar på visa kulturer. Ska se om jag kommer på vilka....

    NU har jag skickat in mina "pill" uppgifter. Får se om det blir bra eller inte. Hoppas bara att jag inte har krånglat till det så att hon ändrar sig och SÄNKER från VG till G. Målet med pillandet var ju att få ett M framför Flört

  • Peand

    Jonna - Storstads bruden Flört ovan har rätt. I den gröna boken från Bonniers står det mycket om kommunikation på olika sätt.

    I den från Liber står det lite mindre.... Ledsen Och ja, jag har inte läst kursen än, börjar i morgon. Men den ena boken hyr jag från skolan - Bonniers och den andra kommer från Tradera Skrattande

  • Peand

    madlo - Tyckte väl att det var ett tag sedan vi såg dig Flört Trivs du?

    Fröken NollÅtta - Lycka till med HLR utbildningen idag.

    Suck! Idag snöar det igen.... Så trött jag blir....
    Men det är ju ett perfekt väder att plugga i. Så idag ska det sista på Etiken bli klart och sedan skall jag börja med människan. Känns som om den är lika "flummig" som etiken. Men som vanligt är det ju att ju mer jag svammlar, ju mindre koll jag har på vad jag gör ju bättre går det Skrattande

  • Peand

    Hampus o Anton -  jag pluggar på distans och här gör vi bara arbeten som skickas in. Både individuellt och i grupp (om man har någon att "bilda grupp" med).

    Ida - Trodde du att man kunde ta en FL pause??? Tokfia Skrattande

  • Peand

    Ida - bra, nu känner jag mig trygg igen när jag vet att du hänger med Skrattande Blev ju lite orolig där ett tag Flört

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Hon kan glömma att försöka sätta sig på dig! Du fixar detta....
    Och ja, jag pluggar men tittar in här lite titt som tätt Skrattande Belöningen....

  • Peand

    Madlo - jag laddar också för min "student" om ett år Skrattande Ska sitta här hemma och ha champange frukost för mig själv den dagen när jag skickar in mitt sista arbete

    Och NU har jag skickat in det sista på etiken. Så jag antar att det är bara att ladda om med människan nu. Fast jag kanske skulle ta lite "ledigt" i eftermiddag.
    Ska trots allt vara barnvakt åt brorsonen i eftermiddag. Och med en snart 1 åring, en snart 2 åring och en snart 9 åring hemma kommer jag inte få mycket gjort. Att det blev mycket "snart" i den meningen beror på att de alla fyller inom en två veckors period nu.

  • Peand

    madlo - Vi har ett helt år på oss att komma fram till vilken sort vi vill ha Flört

    jajja - ge inte upp. ta en pause från det ett tag och kör på sedan igen. Ingen idé att sitta här och banka in det om det inte fastnar. Men ge inte upp!

  • Peand

    jajja - Nu har jag ju inte läst detta men jag har precis grottat runt i HSL då jag behövde det inför mina etik uppgifter. I den står det i § 2a att hälso och sjukvården skall bedrivas så att den uppfyller kraven på en god vård. Detta innebär att den bland annat ska bygga på en respekt för patientens självbestämmande och intergitet.

    Jag antar att man kan se till sig själv om hur man själv skulle känna det om man inte hade en möjlighet att bestämma över sig sitt liv och hur man vill bli behandlad.
    Men det är bara mina teorier och svammel....

  • Peand

    lindalinda - Tack, jag är där inne och snokar ibland Flört 

    Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Orkar inte försöka mig på att skriva något om vad som är kultur i kväll. Finns en morgon dag också. Men det var visst mycket som kan kallas kultur - suck!
    Saknar medicinsk grundkurs med svar på vad som är rätt och fel. Ett hjärta har fyra kammrar och det är inget man varken kan eller ska försöka sig på att svammla om. Jag vill ha ren och rak fakta.....
    Längtar till sjukvården Flört

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III