• Anonym

    Kostnad begravning.

    Ni som mist era/nån av era föräldrar. Hur lång tid tog det innan ni kom över det.

    Kunde leva som vanligt igen.

  • Anonym

    Hennes man vill va den som lägger första jorden på kistan.
    För mig känns det helt absurt, jag vill inte se. Känns mycket värre att se att "nu är det slutet".

    Jag fattar inte hur jag ska klara detta. HUR ska jag och familjen gå vidare? En person som vi pratat med minst 2 ggr varje dag. Hon va inte ens gammal...och helt frisk. Livet är så orättvist!
    Hur ska man orka.

    Förstår inte hur ni som förlorat era barn orkar...skulle mina barn försvinna så skulle nog mitt liv också vara slut.

  • Anonym

    Ingen fara att ni disskuterar annat. Jag har fått svar på mina frågor...tror jag.

  • Anonym

    Vad hände på begravningen eftersom allt va så hemskt?

  • Anonym

    Man får hjälp av socialen. Summan ligger på ca 17.000.
    Folk som inte har haft tillgångar eller försäkringar får pengar från soc.
    Det är bara att ta kontakt och förklara läget så är det några blanketter ni ska fylla i och sen när begravningen är över så skickar begravningsbyrån in kvitton mm till soc som sen betalar.
    För 17.000 får man en fin begravning.

  • Anonym

    Om den avlidna inte har tillgångar kan man få pngar av soc. Jag fick hjälp av soc och min sons begravning (kista, blommor, urna, gravsten) fick kosta 30 000.

  • Anonym

    menar ni att dom betalar så mycket?
    Hörde nått om att man bara fick typ kartong kista därifrån..

  • Anonym

    jag är anonym här för att skydda famoiljemedlemmar

    En släkting till mej jobbade för en stor begravningsfirma för många många år sen, hon älskade arbetet men mådde riktigt dåligt när priserna sköt upp i höjden, så hon startade efter nåt år en egen firma och försökte pressa priserna. Jag jobbade ett tag hos henne och såg från insidan vilket enormt jobb det är! Nu menar jag en begravningsbyrå som bryr sej och verkligen vill att de anhöriga ska få det precis som dom vill. Min släkting arbetade natt som dag, anhöriga ringde o ville prata, hon var lika mycket kurator som begravningsentrepenör.

    Vissa kostnader är svåra att slippa undan tex annonsen som oftast är snordyr, men det går att pressa där med, man måste ju inte ha den största... Blommor kan oxå springa iväg rejält... gäller att se upp o jämföra priser. På min mormors begravning hade vi med oss liljekonvaljer för det älskade min mormor, det var så vackert och kostade inte en krona.

    På tal o sorg tror inte jag det går att säga hur lång tid det tar... det är så olika. Inget är heller fel, sörjer man ett år ett 10 är liksom ok, det måste få ta den tid det tar! Min mormor gick bort för två år sen och jag har fortfarande jätte jätte svårt att acceptera, saknar henne vansinnigt mycket! Samtidigt så springer tiden i väg och jag känner att jag inte haft tid att sörja, hemskt men sant. Man måste hela tiden tränga undan för att klara av vardagen, skulle behöva åka ut i skogen en vecka och bara gråta...

  • Anonym

    Ang socialen betalar. MNin pappas frus pappa hade inga tillgångar han fick en fullt värdig begravning på deras bekostnad. Tror även de kan betala en del och ni en del.

    Hoppas det går bra...

  • Anonym

    Sådär..då har vi gjort klart allt.
    Kostnad: 35 000:-

Svar på tråden Kostnad begravning.