Inlägg från: Storasyrran |Visa alla inlägg
  • Storasyrran

    Tråden fyller 2 år (Kristna se hit del 9)

    Välkommen, Toyya. Ber för dig, och för alla krassliga.

    Mamba- vad härligt det låter. Jag känner mig mest deprimerad av detta ihärdiga regnande. Fast nu tittar faktiskt solen fram - hurra!

  • Storasyrran

    Orzia - har anat att det var så... Grattis!!! Ber för er!

    Yael - vilken fin sida! Ska läsa mer där senare.

    Bubbas - ber.

    Lillan1972 - välkommen!

    Ni finns i mina tankar hela drösen!

  • Storasyrran

    Sök du, Ica! Det står ju förskollärare/fritidspedagog, så de kräver ju inte lärarexamen. Förstår det där med att inte söka det man är obehörig till, men egentligen är det ju arbetsgivarens problem, och inte ditt (fast jag drar mig också jättemycket för att söka "fel" tjänster). Ber om tydligt öppna dörrar, i alla fall...

  • Storasyrran

    Nej, du är inte den enda som tvekar... Jag måste lära mig att söka många fler sorters jobb än de som passar exakt min utbilning om jag vill få ett jobb över huvud taget, för lärarjobb med min behörighet annonseras aldrig ut, verkar det som.

  • Storasyrran

    PetJA - förlåt! Klart förskollärare också är en lärarexamen. Jag är bara så gräsligt trött på att det hela tiden annonseras ut lärartjänster med fritidsinriktning, lärartjänster med förskoleinriktning etc. och aldrig några "vanliga" lärartjänster. Det beror delvis på just det att lärarexamen är så bred nu att även de som inte har ex. läsinlärning (som ju ingår i den tidigare lärarexamen) går före för att deras examen heter "lärare", fast de är fritidspedagoger eller förskollärare. Rörigt, ville bara förklara... 1-7lärare är jag i alla fall - fast senast jobbade jag på fritidspedagogtjänst med läraruppgifter (fritidspedagoger behöver inte ha lika mycket betalt...)

  • Storasyrran

    Jag har också bakat! (Jag är ett riktigt klantskaft, så det blir säkert lite skrivet i bloggen om det baket, men inte just nu...)Maken fyller jämnt på lördag, så vi ska ha lite fika för kyrkoråd m.fl. på förmiddagen.

    Vad gör alla andra en regnig dag som denna?

  • Storasyrran

    Ber för dig, mom2be!
    Ber för din kompis och hennes familj också, Bubbas!

    Nu börjar jag bli lite less på detta regnande. Jag brukar inte be om fint väder så ofta, men nu skulle jag verkligen vilja ha uppehållsväder åtminstone en hel dag så att vi kan klippa färdigt gräsmattan... Ja, ja, vi har inte översvämning - det är jag tacksam för!

  • Storasyrran

    Rulltatullta - vad häftigt! Tack, Gud!

  • Storasyrran

    Är ni på semester, allihopa?

    Yael - instämmer i tidigare lovord. Fantastiskt att läsa!

    Idag fastnade jag i tankar kring en artikel i Dagen om pastorsfruar. Det handlade om hur rollen förändrats, ganska självklart, under tidens gång. Det jag gått och tänkt på är att det trots allt känns viktigt för mig att vara prästens fru. Inte så att jag själv inte betyder något, utan att vi som familj har en roll i församlingen. Är det någon mer som har några funderingar kring detta, eller är det bara jag? I så fall ska jag inte gå in mer på det, för jag riskerar att bli långrandig...

  • Storasyrran

    TeeTee - ber om ett nytt jobb.
    Lena - ber att du inte ska behöva må så illa.
    jo anna - tungotal i sv kyrkan är inte vanligt i offentliga sammanhang. Vi ska äta nu (maken har gjort god middag), men jag kan skriva mer senare :)

Svar på tråden Tråden fyller 2 år (Kristna se hit del 9)