Inlägg från: tushita |Visa alla inlägg
  • tushita

    Vi som gillar retro inredning, kläder och detaljer!

    Vad roligt att se att det har startats en "ny" tråd!!! Har varit i Stockholms skärgård en vecka och har inte haft möjlighet att vara innne och läsa. Är i Huvudstaden nu och ska ut på secondhandrunda imorgon med svärmor, som är lika pryltokig som jag. Hon är en liten ekorre också och igår drog hon fram en låda med allra sötaste leksaker från min sambos barndom, som Lillprutten fick bita tag i. Så söta!

  • tushita

    Jomppe: Tycker plötsligt att alla barndomsbilder är "högvilt" nu när jag själv har fått barn. Studerar dom noggrant och oh:ar och ah:ar över fina kläder och leksaker. Har dessutom skällt ut mina päron för att de inte har en endaste liten vettig bild av min barnvagn!

    BW: De gånger jag har varit på tippen märker jag att hjärtat börjar dunka lite extra hårt. Där är ju så många grejor som man skulle kunna ta med sig hem.
    Tur att du höll hårt i plastpåsen!

  • tushita

    BW: Då var ju papperspåsen ett fynd också!
    Anne: Hade också en vit, men som var lånad av några vänner. Har inte en susning om märke.

    HAr här på morgonen suttit och läst i magasinet "Lantliv" och där visar de ett kök som kommer från Kvänum och som heter Banér. I ny tappning, men från 40talet. Ajajaj vad läcker! Ska se om jag kan hitta en länk till er.

  • tushita

    Nåja, det där funkade ju nästan...Gå in på kök och klicka sedan på Blå Banér. Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh så läckert!

  • tushita

    Limikas mamma o Annne:Varför var alla köksbänkar så låga förr i tiden??? Och när var det man började göra en massa husmorsexperiment - räkna hur många steg de tog i köket och så vidare - och var det efter det som man höjde köksbänkarna?

    BW: Plastpåsesamling! Gud va roligt!

    Var ute på en secondhandtripp igår. Först blev jag lite rädd över att jag hade tappat min förmåga att fynda!!! Men sen lossnade och jag hittade plötsligt en massa saker jag gått och letat efter bla köksburkar i plast, svensk design och en(visserligen) alldeles för liten 70talssparkdräkt, gul med taxar på (det får bli till nästa barn)!
    Tack igen för dina fina tips Hanya!!!!

  • tushita

    Minne: Skönt att höra att lite hederligt hotande fungerar bra!

  • tushita

    Jomppe: Jag gillar din hårda ton mot tapet marodörerna!

  • tushita

    Selva: Kan tyvärr inte ett endaste litet rart secondnandställe i Götet.

  • tushita

    Jomppe: Så går man och tror att man gillar 50- å 70-tal å så är det i själva verket 60tal man suktar efter! Kul! Var fick du tidningarna ifrån?

  • tushita

    Mina föräldrar har kommite hem från Jämtland och dithörande loppisturer. Högst på fyndlistan hittar vi en tingest som ser ut som en liten roller liggande i en ask, daterad från slutet av 1800talet. Det fina i kråksången är att bruksanvisningen hävdar att genom att rulla denna lilla roller på olika ställen på kroppen, kan man bota allt från tandvärk, reumatism, till tandvärk. Allt man behöver göra är att rulla 5-10 minuter om dagen! Dåtidens TV-hop??? Och just det ja - på lådan står det att den är elektrisk...

  • tushita

    Jomppe: Blir inte du också nyfiken på personerna bakom sådana där lurendrejeriprylar? Hur tänker dom? Tror dom att dom ska tjäna storkovan? Blir lite full i skratt samtidigt som jag kan tycka att det är lite sorgligt. Det finns ju uppenbarligen en marknad.

  • tushita

    Inga fynd här, men dock vindrensning hos päronen. Först visste jag inte riktigt var jag skulle börja. Fastnade i mammas gamla betyg, hittade en gammal klippdocka, snurrade runt och suckade. Där finns tusen miljoner saker! (Tänkte på dig Jomppe! Vilket jobb ditt rensande måste vara!!!) Men så kom pa upp och hjälpte till, så nu är jag ägare till en del vackra tyger, en läcker pall och en hel del andra goa grejor!

Svar på tråden Vi som gillar retro inredning, kläder och detaljer!