• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Tilt

    Ja, det där är lite knepigt :D
    Men inget slag uteblir egentligen.

    Ett extraslag kommer ofta först, sen kommer en paus (det du tänker på när du säger hoppar över) för att korrigera rytmen. Då känns nästa slag som är mer blodfyllt oftast mer (det behöver inte kännas mer) och då tror man att DET är extraslaget, men extraslaget hände alltså innan pausen.

    Det är inte alls säkert att man känner det där första extraslaget heller för den delen.

    hmm hoppas du förstod vad jag skrev, för jag är nog inte riktigt med själv nu, trött :D

  • Anonym (orolig!!)

    annmi, när du säger att du lever med det, har du extraslag ibland, någon gång per dag, hela tiden, något extraslag per månad, år.....
    Bara lite nyfiken hur ofta och mycket du har.
    Går det i perioder?

    Ondella, jag har precis som du beskriver, vart 3-10 slag, vartannat slag flera gånger i rad också.
    Igår hade jag så precis hela dagen, det var så jobbigt och på kvällen fick jag faktiskt lite panik när det inte ville ge sig
    Dewt känns som om det hoppar över ett slag då och då, har fått det beskrivet så som Tilt skriver av alla läkare.
    Men ibland kan jag känna två jättesnabba lite svagare slag på pulsen istället för uppehållet.
    Men nästan alltid är det uppehållet jag känner.

    Jag är så glad att det verkar finnas fler som har som jag, inte för att jag önskar någon annat detta otroligt jobbiga, obehagliga, ångestladdade som det här ger, men ni förstår precis vad jag menar och känner likadant.

    Ondella, precis som du så mår jag så himla bra i övrigt och lever lyckligt gift med våra 3 barn.
    Tycker också det känns så orättvist att detta ska försöra så mycket, man går omkring och känner sig deppad och rädd oxh kan inte njuta och vara glad på nåt sätt.

  • Shinna

    Ondella:
     
    ja så har jag också det, som du beskrev det. Ungefär vart tredje hjärtslag är ett extraslag, men ibland har jag det kanske med mer mellanrum som vart 10:de hjärtslag och vissa gånger har jag det hela tiden, ett vanligt och ett extraslag, så vid vartannat slag då med andra ord. Så har jag haft det hela helgen iallafall hela lördagen så slog hjärtat ett extraslag vid vartannat slag, sen lugnade det ner sig lite på kvällen och slog ungefär vart 10-14 slag som extraslag. Trots allt vad läkarna säger så tycker jag ändå att det är sååå fruktansvärt ångestladdat och obehagligt när det kommer så mkt på en gång. Känns som att hjärtat ska stanna på en. Jag får väl inte direkt några fysiska symptom heller mer än att jag blir lite yr och kallsvettig, beror nog främst på ångesten jag får av extraslagen förstås.

    Tilt:

    Ja det är just den pausen (kompensatoriska pausen) som hjärtat gör som är så obehaglig. Känns som sagt som att hjärtat ska stanna på en och har man då extraslag konstant som jag har så känns det som att hjärtat verkligen ska stanna*ler* känner av det så tydligt också. Tänk att det verkligen finns dom som har jättemkt arytmier men som inte känner av det. Hur skönt hade inte det varit då....

    annmi:

    Har du extraslag varje dag då eller? Och hur länge har du haft det? Något särskilt som gjorde att det utlöstes? I mitt fall utlöstes dessa vedervärdiga extraslag av min graviditet.

  • ondella

    Det är något som jag funderat mycket på.Tänk om jag alltid haft detta,men inte känt det,förrän nu när man är vaksam.Men det känns som en omöjlighet.Så tydligt som de känns kan det inte vara så.
    En läkare sa att jag blivit så lyhörd för detta nu,och att det skulle jag träna bort.Men hur 17 ska jag kunna "glömma" något som överrumplar mig så totalt och nästan får mig att gå i taket av "skräck"?? Hmmm..

  • Anonym (orolig!!)

    Shinna, jag har precis som dig och har haft så i helgen, speciellt igår.
    Jag har inte heller några direkta andra symtom, men jag blir precis som du beskriver, svettig och yr, tror också att det är när paniken kommer

  • Shinna
    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-10 12:48:12 följande:
    Shinna, jag har precis som dig och har haft så i helgen, speciellt igår.Jag har inte heller några direkta andra symtom, men jag blir precis som du beskriver, svettig och yr, tror också att det är när paniken kommer
    usch ..ja det är nog n är paniken kommer, för jag blir väldigt kallsvettig och småyr vid varje extraslag. Vilket är hela tiden då med andra ord*skrattar*...gud va trött man är på det. Skulle verkligen göra vád som helst för att bli av med dessa hemska extraslag....jaja....kan inte göra annat än att vänta och se om det för min del kanske ger med sig efter graviditeten, vill ju så gärna amma, men om jag ska må såhär så vet jag inte hur jag ska stå ut utan medicin. kram
  • Shinna
    ondella skrev 2007-09-10 12:47:22 följande:
    Det är något som jag funderat mycket på.Tänk om jag alltid haft detta,men inte känt det,förrän nu när man är vaksam.Men det känns som en omöjlighet.Så tydligt som de känns kan det inte vara så.En läkare sa att jag blivit så lyhörd för detta nu,och att det skulle jag träna bort.Men hur 17 ska jag kunna "glömma" något som överrumplar mig så totalt och nästan får mig att gå i taket av "skräck"?? Hmmm..
    ja träna bort det är nog lättare sagt än gjort eftersom att det känns väldigt tydligt när dom kommer. Iallafall för mig. Går liksom inte att ta miste på eller låta bli att känna av dom....
  • Anonym (orolig!!)

    Här var det lugnt ikväll, hoppas det är ett gott tecken , att ni har en lugn kväll.

  • ondella

    Jag fick rycka ut och jobba igår kväll.Min sambo är inte glad när jag jobbar extra,pga att han är rädd för att hjärtat blir ännu mer stressat.(snällt)
    Det gick i allafall bra med hjärtat trots en otroligt stressig kväll.
    Kanske får jag igen det när jag varvar ner idag

    Kram på er alla hopphjärtan!

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!