• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Shinna

    Hej alla allesammans Har tyvärr inte fått bebben ännu, som alla tror eftersom jag inte varit ute på nätet på ett tag nu, bredbandet har strulat....något fiberbrott*suck* så jag har verkligen längtat efter att få komma in här och prata av mig igen*ler*....Har haft två jättejobbiga dagar med helvetiskt mkt extraslag. Inatt trodde jag nog på allvar att hjärtat skulle stanna då det slog extraslag precis hela hela tiden utan uppehåll...såkallade kopplade VES tror jag det heter...usch usch och usch igen.
    Så höll det på mer eller mindre hela natten och hela förmiddagen.....det är helt galet att ett hjärta kan hålla på på detta viset..kan inte fatta varför det spårar ur så.
    Varit jätteledsen hela natten och dagen och vill bara att lillkillen ska titta ut nu så jag kan börja medicinera......har haft detta så länge nu så jag står verkligen inte ut längre...
    Ville bara ventilera mina tankar lite. kram på er alla

  • Tilt

    shinna - va tråkigt att läsa att du mått så dåligt :(
    Hoppas det blir bättre sedan med medicin mm. Vem vet, när kotten trillat ut så kanske det släpper efter av sig själv. Man kan ju alltid hoppas, om inte annat kan du ju medicinera som du själv säger.
    "krya på dig"

  • Mira26

    Hej på er !!

    Shinna:
    Lider verkligen med dig, hoppas bebben tittar ut snart så du får må bättre. Måste vara skit jobbigt.

    Sannispannis:
    Jag tycker också det är jobbigt o va ensam med barnen under jobbiga perioder, är så nojjig att det ska hända något o barnen blir ensamma.

    Känner att jag har en förkylning på gång och vet att det brukar bli värre då, gruvar mig redan.

    Ha en trevlig söndag !!

  • Esterella

    Shinna; Förstår att du lider, jag hade också extraslag under min graviditet men inte i den mängd som du har

    Idag så har min sambo åkt iväg till svärföräldrarna för att hjälpa dem med badrummet och jag ska ha klädparty, ungarna är jobbiga och jag är superstressad pga mina extraslag som bara blir mer och mer, bläää.
    Ville bara börja grina imorse, orkar inte må såhär.


    Cogito, ergo sum
  • Shinna

    Tilt:    tack för din omtanke...behövs verkligen när man är så ledsen och deppig. Hoppas precis som du säger att extraslagen ska minska när lillen ploppat ut Man kan ju inte göra annat än hålla tummarna Och annars blir det utan tvekan medicinering för min del....

    Mira 26: tack för omtanken och jag hoppas att det inte blir värre nu när du håller på att bli förkyld...har precis samma problem...när jag är förkyld så blir det nästan alltid värre vilket man fasar för varje gång man inser att man håller på att åka på något virus eller bli sjuk

    Esterella: kan inte göra annat än att säga att jag förstår hur du mår....ibland känner man bara för att ge upp och sätta sig ner och hoppas på att det ska försvinna av sig själv. Frustrerande är det verkligen...det är en sak som är säker....hade du extraslag innan du blev gravid också eller kom det under din graviditet om jag får fråga?   Hoppas du hade trevligt på ditt klädparty trots allt

  • Anonym (orolig!!)

    Hej!

    Usch, vad många vi är som mår dåligt pga av detta!
    Ingen kan fatta hur det är att ha de så här!

    Estrella, det tar verkligen energi från en, man tänker på det hela tiden och får sån ångest när det känns som hjärtat ska hoppa ut!

    Jag är också livrädd att det ska hände mig något när jag är ensam med barnen och dom ska bli ensamma, säskilt minstingen.

    Mina extraslag blir också mycket värre när jag stressar upp mig ordenligt.
    Men dom värsta dagarna kan komma när som helst ändå, även fast jag undviker, stress, kaffe, läsk mm
    I morse var det bättre än i går få då var det omöjligt, hoppas varannat slag hela tiden, fast igår drack jag inte kaffe men det gjorde jag i morse.
    Känns som jag inte ska bry mig om vad jag äter och dricker för det spelar ingen roll ändå, man vet aldrig när det blir förj-t!

    Ska man hålla på så här hela livet undrar jag?!

  • Shinna
    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-16 15:12:31 följande:
    Hej!Usch, vad många vi är som mår dåligt pga av detta!Ingen kan fatta hur det är att ha de så här!Estrella, det tar verkligen energi från en, man tänker på det hela tiden och får sån ångest när det känns som hjärtat ska hoppa ut!Jag är också livrädd att det ska hände mig något när jag är ensam med barnen och dom ska bli ensamma, säskilt minstingen.Mina extraslag blir också mycket värre när jag stressar upp mig ordenligt.Men dom värsta dagarna kan komma när som helst ändå, även fast jag undviker, stress, kaffe, läsk mmI morse var det bättre än i går få då var det omöjligt, hoppas varannat slag hela tiden, fast igår drack jag inte kaffe men det gjorde jag i morse.Känns som jag inte ska bry mig om vad jag äter och dricker för det spelar ingen roll ändå, man vet aldrig när det blir förj-t!Ska man hålla på så här hela livet undrar jag?!
    ja vi är verkligen många som lider av detta problem...och det är skönt att det finns folk i samma situation som man kan prata med om detta då det oftast inte är så lätt för andra att förstå vad man menar och hur man mår ........mina extraslag kommer också vad jag än gör..kaffe eller ej...träning eller ej......vila eller ej....stress eller ej....ja i princip när det själva känner för att dyka upp så dyker det också upp.....inget kul.....jag hoppas innerligen att man slipper dras med detta för resten av sitt liv....usch ..vill inte ens tänka tanken.....
  • Anonym (orolig!!)

    Shinna, eftersom mina alla extraslag ökade markant direkt efter förlossningen, så kan säkert dina försvinna lika snabbt
    Hoppas det!
    När du säger att dina är kopplade till varandra, menar du inte vartannat då, att det slår ett slag uppehåll, ett slag uppehåll osv?
    Så gör mitt hjärta med, jättemycket i mellanåt, det är då som det känns allra värst.
    Nu har jag halsbränna också, så magen har nog också ett finger med i spelet.
    Fast jag försöker hitta alla möjliga orsaker till varför det är som det är, men som du säger, det spelar ingen roll vad man gör

    Ni som säger att ni har haft så här mycket extraslag förrut i perioder, har dom försvunnit plötsligt eller långsamt, hur lång tid har det tagit?
    Så mycket extraslag som jag har så tror jag inte det kan förvinna över en natt, har hoppats på det länge men har förstått att det inte kommer ske.

  • ondella

    Jag blir själv sååå deppig varje gång jag får ett bakslag när jag trott att de gått över! Men den senaste läkaren jag pratade med sa att så ska jag inte tänka.(att de ska gå över)
    Om jag inte minns helt fel så tror jag att jag haft uppehåll ca 6 månader nån gång.Men det får jag betala dyrt för sedan när de kommer tillbaka. Det är bättre att det småputtrar,än att helvetet bryter lös.
    Jag har min lillasyrra som också har detta,och det är så skönt att ha någon som VET hur äckligt det känns.Hon trodde inte på min beskrivning förrän hon fick samma.Då sa hon:Är det så här du haft det din stackare?

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!