• Tilt

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Lite intressant det där om att känna sig på pulsen TS.
    Min sambo har, när hon blir stressad, ett tryck/sug över bröstet, det har hon haft sen hon var liten.
    En dag råkade jag (hihi råkade;) ) känna henne på pulsen just under den sån period och kände att hennes hjärta slog var 4e slag extraslag, det hade hon aldrig märkt själv.
    En annan skulle ju direkt känna efter om man började få tryck eller obehag i bröstet.

    Efter denna händelse så har hon typ glömt bort att hon hade extraslag i samband med detta, vi pratade om det häromdagen och hon "va, det minns inte jag".
    Så ja, vi är nog jäkligt nojiga när andra människor tom bara glömmer bort det sådär.

    och så det där om att inte känna...
    så har jag med nu, jag känner oftast ingenting men känner efter och då känner jag extraslag ibland. SÅ dum känner man sig då : -)
    Men hur som helst har mina extraslag nog gått ner sådär 90% nu, får dom endast när jag blir rejält stressad eller någonting annat är kass, typ magen. Börjar kännas mer och mer stabilt så jag hoppas det håller i :)

  • Tilt

    hmm hoppas mitt inlägg var läsbart, förstod knappt själv vad jag skrivit när jag läste igenom det :D

  • Tilt
    ondella skrev 2007-09-14 13:48:39 följande:
    Jag har fått tiden för ultraljud och långtidsregistrering nu!Redan i oktober!Ska jag bli nervös nu då eller? Ibland tänker jag att det är lika bra att inte veta??Hur mår ni andra idag då?
    Va bra ondella !!! Grattis måste jag ändå säga.
    Klart du inte ska vara nervös nu, nu har du chansen att kanske döda hjärnspöket på en gång :)
    Jag är nästan fullt säker på att du är helt frisk trots att jag inte alls vet vem du är, men av det du har beskrivit så lär det ju inte vara någonting.

    Kul :) (ja kul å kul men tja:D)
  • Tilt

    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-14 14:57:35 följande:


    Mina hjärnspöken är svårdödade , hjälpte inte helt med dessa undersökningar Men så är jag som jag är själv, värre än spökena kanske
    Nästa steg är väl ghost busters då? :D

    Nej, men jag vet precis hur det är. Det dödar nog inte alla spöken, men visst underlättar det i alla fall att ha blivit friskförklarad?
    Sen är det ju att tro på det också.
    Chansen att läkarna ska ha fel på olika tester är ju ganska så minimal. Självklart finns ju chansen och det är väl den man hänger upp sig på. Fast då är det nog större chans å vinna på lotto och trav och triss på samma dag : -)
  • Tilt

    Ondella, javisst har jag haft det.
    Hjärtrusningar i ojämntakt som syns utanpå tröjan (iaf så jag ser det "ovanifrån" så att säga) Både korta attacker och dom som satt i längre.

    Ofta på mornar hade jag det. Oerhört obehagligt eftersom när hjärtat slår snabbt samtidigt så känns extraslagen mycket mer samtidigt. I alla fall på mig.

    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-14 21:51:28 följande:


    (eftersom jag känner efter på pulsen, som jag inte ska )
    fy på sig TS :D bort med tassarna från pulsen =)
  • Tilt

    Idag är det en riktig skitdag!
    Usch!

    Är ensam hemma med dottern nu över helgen då sambon drog till Göteborg med sina päron för att träffa sin syrra.

    Då tänkte jag att vi skulle ha det lite xtra mysigt dottern å jag så fixade lite barnfilmer + en jävla massa godis, dricka och chips.

    Ja... jag åt alldeles för mycket. Idag är magen som en jäkla boll och stenhård. Trycker självklart upp mot bröstet och resulterar i typ konstant yrsel, extraslag och en allmän bedövad känsla i hela kroppen.

    Urk!

    Känner mig höggravid, hur det nu känns, men av beskrivningarna på detta forum så har jag alla symptomen, utom barnet : -)

  • Tilt

    shinna - va tråkigt att läsa att du mått så dåligt :(
    Hoppas det blir bättre sedan med medicin mm. Vem vet, när kotten trillat ut så kanske det släpper efter av sig själv. Man kan ju alltid hoppas, om inte annat kan du ju medicinera som du själv säger.
    "krya på dig"

  • Tilt

    Både SVES och VES är ofarliga om man inte har någon hjärtsjukdom.
    Ves kan förekomma ihop med alla hjärtsjukdomar och likaväl förekomma när man inte har någon sjukdom alls.
    Sves kan också förekomma med hjärtsjukdom och kan även starta hjärtflimmer (ofta beskriver dom människorna som lider av förmaksflimmer att dom får frekventa ves och sedan sätter flimret igång).

    Så, det är väl inte direkt lugnande men både sves och ves kan förekomma ihop med hjärtsjukdom.

    Men grejen är ju det att, ni har inga hjärtsjukdomar!
    Hade ni det skulle ni varit mycket mer påverkade rent fysiskt och för att utesluta det hela är dom flesta av er uppkollade.

    Det är en dålig spiral att fastna i det där att inte tro på läkarutlåtandena, jag har varit där och då hjälper inga tester.

    Sen vill jag bara säga att, snälla, sluta läs på Internet angående era problem. Ni vet vad ni lider av, det har doktorerna som kollat upp er sagt, dom har sett era EKG's. Det har ingen på Internet gjort (inte jag heller :) )

    Dessa problem kan ändra karaktär lite när som helst. Ibland är det varannat slag, ibland var 10onde, ibland får man hjärtrusher och ibland så är det smärta och spänningar. Alltihopa beror säkerligen på samma sak, dvs oro och frustration (undermedveten eller medveten, stryk det ni själva tycker är fel) eller en generellt dålig period med mycket att tänka på (eller graviditet som är i särklass den största anledningen man kan få extraslag av nästan).

    Men, läs inte mer nu, det är det enda rådet jag kan ge.
    Jag har gått med detta i flera år, jag vet vilka spiraler man kan trilla ner i och att läsa vad läkare A säger som inte läkare B säger osv är helt onödigt. Ingen vet bättre än läkarna som undersökt er.

    ... och letar man så hittar man fruktansvärt mycket negativt om allting. Knölar blir direkt cancer, extraslag blir begynnande hjärtsjukdom, ont i halsen blir kälkramp och.. ja, det är ingen mening med att läsa.

    Har sagt det förut och säger det igen, mår ni inte fysiskt dåligt som kraftig andnöd, kraftig yrsel eller starka smärtor som sitter i längre än 15 minuter i bröstet) så oroa er inte.
    Man blir däremot yr, tungandad och orkeslös av oron/stressen/frutrationen, även smärtor mm kan förekomma.

    Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva :)
    Men tro mig, göra fler tester, läsa mer osv bidrar bara till att ni hamnar längre ner i spiralen eftersom ni hela tiden kommer hitta nya "orosmoment" och helatiden har ämnet ajour.

    Jag har varit på botten, det var inget trevligt alls.

    Bara för det ska jag skriva nått possitivt förresten!

    En läkare sa såhär till mig "ja, jonas, du har väldigt mycket extraslag, men någonting possitivt i detta är att du antagligen inte kommer råka ut för nått kammarflimmer, du verkar snarare immun mot detta eftersom extraslagen oftast är en utlösande faktor.
    Se! Nått posstivt, inget kammarflimmer för oss då :) Iaf mindre chans än för många andra.

    Så snälla, lägg ner läsandet nu :) Låt någon annan läsa åt er om ni verkligen undrar över nått så kan denna sålla bort det orelevanta åt er .

    jag vet, alltihopa är upprepningar :)

  • Tilt
    ondella skrev 2007-09-18 12:32:52 följande:
    Åhh vad jag känner igen mig i er! jag KAN inte göra mer rätt än jag gör,röker-nej,dricker-nej,kaffe-knappast,rör mig-ja,stressar-nej.Då MÅSTE jag också ha VES....Hjärtat hoppar nästan ur när det sätter i gång. FY F-N!8 okt ska jag in på utredning.Jag är så nere.Stressen av denna åkomma är ENORM,så..jag är nog stressad iallafall...Och det var 5 år sedan jag var gravid,så jag kan inte referera till något sånt heller.
    Det mesta sitter ju ändå i huvudet, men man bör försöka precis som doktorn säger att ändra sin livssituation i första hand. Om man vet att man inte har några laster av ditten eller datten så har man antagligen en stess i kroppen.
    Stress i sig behöver inte vara någonting man är väldigt påtagligt utan den kan ligga djupt ner. Det kanske är någonting som man tycker man har koll på som inte funkar i ens liv osv.

    Frustration! tror jag alla här känner över sina extraslag och det är nog den största psykiska anledningen till att man lider av sånthär.

    Du skrev också att du fick attacker på sådär 10sekunder sen lugnade det ner sig. Extremt vanligt symptom för både tjejer och killar mellan 20-40 år ungefär.
    Kanske är det VES, kanske är det SVES, men det spelar egentligen ingen roll vad det rör sig om. För har du inte fler symptom som avdomningar, avsvimningar, kraftig yrsel, svårt å röra dig p.g.a att du bli anfådd mm så kan du nästan utesluta hjärtfel helt. Chansen att du ska ha nått riktigt fel är extremt liten.

    Den enda sjukdomen som jag kan komma på som du möjligtvis skulle kunna ha är flimmer. Korta flimmerattacker i ung ålder är vanligt det med och behandlas sällan över huvud taget utan brukar försvinna det med. Chansen att du lider av detta är väl knappt idé att skriva ut i procent eftersom den är pyttepytteliten.

    Ditt hjärta hoppar till p.g.a tex stress... hamnar i lite otakt och korrigerar sig självt. Det är ju jättebra att du har ett sånt STARKT! hjärta som korrigerar sig själv. Tänk om du hade ett svagt hjärta, då hade du antagligen råkat ut för riktiga flimmer mest hela dagarna.

    Kalasbra att du ska få testa dig nu. Jag behöver inte ens hålla några tummar för själva testet, däremot håller jag tummarna att du ska lita på resultatet så du blir fri från detta :)

  • Tilt

    usch låter som en jäkla doktor
    Det är ju naturligtvis inte meningen, men jag önskar verkligen ingen att falla så djupt som jag gjorde.

    Det är INTE värt att förlora så mycket av livet på att oroa sig för någonting som inte finns. Tveka kan man göra, man har all rätt att vara skeptisk mot läkare mm. Men ni får bara inte vara skeptiska mot er själva. Det är inte värt det.

    Tänk den dagen när man är gammal och verkligen råkar ut för ett hjärtproblem så man blir begränsad på riktigt och så tänker man tillbaka på sitt liv och inser att man gått omkring och mått som en gammal hjärtsjuk människa hela livet, nej det ÄR verkligen inte värt det. Livet är till för att leva. Skulle era hjärtan strejka på riktigt så lär ni känna det på helt andra sätt än att bara gå runt å vara oroliga med extraslag.

    Och skulle det mot förmodan hända någonting så har vi en kalasbra sjukvård när det gäller hjärtan. Men ni är inte där än, ni är unga å starka, både i er själva och era hjärtan.
    Ta dagen som den kommer och försök njuta av era liv. För själva livet är för kort för att gå å oroa sig för vad hjärtat håller på med. Det korrigerar sig själva och det ska ni vara glada för.

    Äsch vet inte vad jag ska säga. Hoppas bara allt går vägen för er. Det sitter i huvudet, men ger symptom på hjärtat :)
    (med undantag för er gravida då trycket retar hjärtat mycket)

    Kom igen, gilla era hjärtan! Var glada att dom bankar på där inne även om dom inte har någon vidare taktkänsla. Dom fungerar för er i alla fall :)

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!