Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Namn till adopterade barn!

    Numera måste man behålla minst ett ursprungligt namn på sitt barn vare sig man vill eller ej, men har svårt att se varför man INTE skulle vilja det....

    Vår son heter Simon och det är ett namn som vi själva valt och som troligen en biologisk son också fått. Han är en del av vår familj, vi har "upptagit honom som vår egen" så att vi valde att ge honom ett namn vi själva gillade ser jag inte som nåt konstigt. Han hade heller ingen särskild relation till sitt namn... hade han varit äldre hade vi fått väga in det mer. Det behöver inte vara förvirrande, tvärtom kan det för vissa barn vara tydligare och klarare så att säga om de får ett svensk namn i samband med att de blir svenska. Det är svårt att veta innan.

    Sen heter han då sitt indiska ursprungliga namn, ett namn som inte är jättekrångligt men väldigt osvenskt och uttalet är något tveksamt för de som inte vet. Namnet fick han av barnhemsföreståndarinnan.

    Och som tredje namn har han ett namn som även maken har och som hans biologiska far bar som tilltalsnamn. Ett släktnamn helt enkelt.

    Simon vet om alla sina 3 namn. Och vi berättar för honom att XXXX är det namn han hade i Indien. Men han greppar det inte än.


Svar på tråden Namn till adopterade barn!